Supporterintervjuet: Før Burton (H)

Mathias Eide (t.h.) tror seiersrekken til Danny og Nicky Cowley fortsetter med tre poeng mot Burton lørdag.


SUPPORTERINTERVJUET: Mathias Eide fra Notodden i Norge er vår medlem nummer 66. Han er også blant medlemmene som har deltatt for oss i Supportercupen og han har også tidligere sesonger stilt opp på supporterintervju. Her er Mathias sine tanker før hjemmekampen mot formsterke Burton Albion.

 

Pompey er for lengst ute av cupene denne sesongen, mens vi i serien har vært svært ustabile. Vi ledet League One i juleferien, men i 2021 var poengfangsten lenge dårlig. Nå er vi derimot på 4. plass etter fire seiere på rad og ligger på play-off-plass. Hva synes du om Pompeys 2020/21-sesong så langt?

– Det har vært mye opp og ned, og selv om vi ledet ligaen til jul, så var jeg aldri helt overbevist. Det var noen perioder med mange seire og gode resultater, men selve spillestilen var kjedelig å følge med på, og etter hvert fant de andre lagene ut hvordan de lett kunne stoppe oss. Spesielt ille har det vært i 2021, men med managerbytte, endret spillestil, fire seire på rad og ganske så overkommelige kamper for resten av sesongen, så ser det plutselig mye lysere ut!

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)?

– Jeg holder meg i hovedsak oppdatert på nyheter gjennom Twitter og lokalavisens nettsider. Jeg ser alle kampene som blir vist av Sky Sports, men jeg ser også enkelte kamper på iFollow, når det passer seg i forhold til jobb osv. Om jeg ikke får sett kampen, så følger jeg med via Twitter.

 

Kenny Jackett fikk til slutt sparken og inn kom Danny Cowley, med sin bror Nicky som assistent. Hva synes du om at Jackett måtte gå etter finaletapet på Wembley og hva tror du om ansettelsen av Cowley-brødrene (bildet) ut sesongen?

– Det var på høy tid at Jackett fikk sparken i Pompey, i hvert fall i mine øyne. Skulle helst sett at han mistet jobben mye tidligere, som for eksempel i forkant av årets sesong. At han fikk leda laget i cupfinalen på Wembley var i og for seg greit, ettersom det var han som fikk oss dit forrige sesong når kampen egentlig skulle blitt spilt. Men når man blir utspilt av et lag fra divisjonen under i en cupfinale på den måten, så kunne det nesten ikke endt på noen annen måte enn med sparken.

Ansettelsen av Cowley-brødrene virker veldig bra. Jeg hadde hørt om de tidligere, men visste ikke mye om hva vi kunne forvente. Om de fortsetter slik de har startet, så har jeg ikke noe imot at de får forlenget kontrakt.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-lag?

– Det må nok i så fall bli Ronan Curtis. Han skuffer til tider, og er nok litt høy på seg selv, men han er fortsatt en landslagsspiller og kan fort snu en kamp nesten på egenhånd. Man trenger også slike typer som kan terge på seg motstanderne og skape litt temperatur.

 

Hva tenker du om våre opprykkssjanser?

– Jeg har nok mer tro på at vi kan klare det nå, enn hva jeg hadde for fire kamper siden, men en topp 2 plass tror jeg skal bli vanskelig. Det må nok bli via play-off om vi skal rykke opp, noe som dessverre ikke virker som Pompeys sterkeste side..

 

Nå venter hjemmekamp mot Burton. Hva er dine tanker om kampen? Forslag til startellever? Resultattips?

– Jeg tror vi fortsetter seiersrekken mot Burton. De så lenge ganske fortapt ut på bunn av ligaen, men hevet seg kraftig etter et managerskifte. Det har heldigvis vi gjort også, så her gjetter jeg på en 2-0 seier. Når det kommer til lagoppstilling, så tror jeg vi stiller uendret fra forrige kamp, med mindre Raggett må hviles litt etter smellen han fikk. Noe jeg hadde likt å se, var om vi angrep mer med fart, som for eksempel Curtis og Harness sammen på topp, med Williams i en offensiv midtbanerolle bak. Med en treer bak der igjen, uten så mye fokus på spill kanten eller innlegg.

 

Til slutt: Har du noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Til slutt kan jeg si at nå håper jeg at skuffelsen og kjedsomheten som fulgte med under Jackett sin tid som manager er over, og at vi har lysere tider i vente. Play up Pompey!


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 38. serierunde: Wigan (B): Anton Jonasson

Før 37. serierunde: Rochdale (H): Trond Gyldenskog Nedal

Før 36. serierunde: Shrewsbury (B): Magnus Smith

Før 35. serierunde: Ipswich Town (H): Christian Knapp

Før 34. serierunde: Peterborough (B): Eirik Bøen Gravdal

Før finalen i EFL Trophy: Salford: Ed Binks

Før 33. serierunde: Sunderland (H): David Gunnarsson Lorentzen

Før 32. serierunde: Northampton (B): Bo Johansen

Før 31. serierunde: Doncaster (B): Arman Vestad

Før 30. serierunde: Gillingham (H): William Tomren-Berg

Før 29. serierunde: Oxford (B): Torgeir Melvær Nesse

Før 28. serierunde: Blackpool (H): Duncan Griffin

Før 27. serierunde: Bristol Rovers (B): Kenneth Johansen

Før 27. serierunde (ble avlyst): Crewe (B): Jostein Grindhaug

Før 26. serierunde: Swindon Town (H): Pål A. Lea

Før 25. serierunde: Plymouth (H): Hermann Hreidarsson

Før 24. serierunde: Charlton (B): Martin Grimstvedt

Før 23. serierunde: Lincoln City (H): Steen Houman

Før 22. serierunde: Hull City (H): Sondre Rossbach

Før 21. serierunde: AFC Wimbledon (H): Jon Romuld Håversen

Før 20. serierunde: Fleetwood (B): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 3. runde FA-cup: Bristol City (B): Mark Raine

Før 19. serierunde: Hull City (B): Ståle Håheim

Før 18. serierunde: Fleetwood (H): Mange Nilsson

Før 17. serierunde: Ipswich Town (B): Torkil Risan

Før 16. serierunde: Peterborough (H): Jean Robert Tankred

Før 15. serierunde: Blackpool (B): Robert Daffenberg Nilsen

Før 2. runde FA-cup: King’s Lynn Town (H): Michael Pantling

Før 14. serierunde: Oxford (H): Thorgeir Benjaminsen

Før 13. serierunde: Crewe (H): Tom Saunders

Før 12. serierunde: Plymouth (B): Håvard Myhre

Før 1. runde FA-cup: Ipswich Town (B): Atle Stray

Før 11. serierunde: Lincoln City (B): Torstein S. Pedersen

Før 10. serierunde: Charlton (H): Alexander Nilsson

Før 9. serierunde: Northampton (H): Veny Vere

Før 8. serierunde: Sunderland (B): James Lund

Før 7. serierunde: Gillingham (B): Bjarte Hope

Før 6. serierunde: Doncaster (H): Andreas Hougaard

Før 5. serierunde: MK Dons (H): Zubajra Tsutsulaev

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen

Ronan Curtis.