Supporterintervjuet: Før Rochdale (H)

Pompey må vinne mot Rochdale, sier Trond G. Nedal. Han tror også vi gjør det. 3-0 til Pompey langfredag ettermiddag, er Nedals tips.


SUPPORTERINTERVJUET: Vår medlem nummer 47, Trond Gyldenskog Nedal, har snart fulgt Pompey i 20 år. Han har bidratt med både reisebrev og supporterintervjue også tidligere. Mot slutten av 2006/07-sesongen var han over på Fratton Park og delte ut prisen for årets spiller til Enda Stevens (se bildet nederst i artikkelen).

Her er Tronds tanker før fredagens hjemmekamp mot Rochdale:

Pompey er for lengst ute av cupene denne sesongen, mens vi i serien har vært svært ustabile. Vi ledet League One i juleferien, men i 2021 har poengfangsten vært dårlig. Nå har vi derimot to seire på rad og er inne på play-off-plass igjen. Hva er dine tanker om Pompeys sesong?

– Jeg begynner å bli mett på play-off-plasser og hadde et håp om at ledelsen Pompey hadde i jula skulle holde helt inn, men der tror jeg først og fremst det mentale sviktet og i det siste (før managerbyttet) har Pompey sett forferdelige ut! Skal man rykke direkte opp må man være mye mer stabil enn som så. Lincoln har lidd litt samme skjebne som Pompey, også der mye på grunn av nerver og mental svikt vil jeg anta. De beste lagene er de som rykker direkte opp til slutt. Sånn sett er play-off-plass det riktige for Pompey, og sånn det har sett ut skal man være fornøyd om man kommer blant de fire plassene. Ellers er jeg glad for at Pompey kvittet seg med Jackett til slutt. Tiden var moden for det. Det gjenstår selvsagt å se hva som bor i Cowley brothers, men gårsdagens kamp syns jeg var meget lovende, selv om det til slutt bare ble en knepen seier. Alt i alt er jeg happy med play off-plass, selv om de play off-kampene kan være smertefulle.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)?

– Har brukt Twitter en del tidligere, men kuttet det ut da det oversvømmes av negativitet og rykter. Bruker nå kun den offisielle hjemmesiden. Kampene ser jeg på iFollow.

 

Kenny Jackett fikk til slutt sparken og inn kom Danny Cowley, med sin bror Nicky som assistent. Hva synes du om at Jackett måtte gå etter finaletapet på Wembley og hva tror du om ansettelsen av Cowley-brødrene ut sesongen?

– Som jeg var innom på første spørsmål var det på tide at Jackett måtte gå. Sånn er fotballen. Alt i alt har han gjort en grei jobb i Pompey og vært nære på å rykke opp. Det er en hårfin linje mellom helt og syndebukk i fotball og det er jo nå for tiden sjelden at managere sitter i veldig mange år. Cowley-brødrene har alt å bevise, men det har sett bra ut så langt syns jeg. Fortsetter Pompey med det angrepsspillet som de til tider visste i kampen mot Shrewsbury blir det bra. Men det er livsfarlig å spille seg ut bakfra…

 

Hva tenker du om våre opprykkssjanser?

– Jeg håper og tror at Pompey klarer play off og dermed har vi en fjerdedels sjanse til å rykke opp. Dersom vi klarer å finne formen nå og holde på den resten av sesongen, tror jeg vi har gode muligheter. Sånn sett tror jeg managerbyttet kom på et meget ideellt tidspunkt. Play off-kampene blir iallfall ulidelig spennende. Gleder meg! Forskutterer litt nå, men …

 

Nå venter hjemmekamp mot Rochdale. Hva er dine tanker om kampen? Forslag til startellever? Resultattips?

– Den kampen må Pompey vinne. Hvis ikke fortjener vi ikke en play off-plass. Så enkelt er det. Vi har ikke råd til flere smeller. Startelleveren blir jo en utfordring nå som vi ikke har noen spisser tilgjengelig. Jeg tror jeg ville kjørt Ryan Williams inn som spiss. Han jobber bra og kan holde på ballen, iallfall om den kommer langs bakken. Ville forsøkt meg med følgende ellever: McG – C. Johnson, Whatmough, Raggett, Brown (muligens Daniels) – Harness, Close, Naylor, Curtis – Cannon – Williams. Også ville jeg gitt White spilletid i 2. omgang. Til tross for spissmangelen så er jeg optimist og håper vi klarer 3-0!

 

Til slutt: Har du noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Jeg regner med at alle har vært flink til å spare penger nå under korona, slik at når pandemien er over kan vi reise en hel gjeng over og få med oss to kamper (lørdag og tirsdag), enten det blir Championship eller League One!


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 36. serierunde: Shrewsbury (B): Magnus Smith

Før 35. serierunde: Ipswich Town (H): Christian Knapp

Før 34. serierunde: Peterborough (B): Eirik Bøen Gravdal

Før finalen i EFL Trophy: Salford: Ed Binks

Før 33. serierunde: Sunderland (H): David Gunnarsson Lorentzen

Før 32. serierunde: Northampton (B): Bo Johansen

Før 31. serierunde: Doncaster (B): Arman Vestad

Før 30. serierunde: Gillingham (H): William Tomren-Berg

Før 29. serierunde: Oxford (B): Torgeir Melvær Nesse

Før 28. serierunde: Blackpool (H): Duncan Griffin

Før 27. serierunde: Bristol Rovers (B): Kenneth Johansen

Før 27. serierunde (ble avlyst): Crewe (B): Jostein Grindhaug

Før 26. serierunde: Swindon Town (H): Pål A. Lea

Før 25. serierunde: Plymouth (H): Hermann Hreidarsson

Før 24. serierunde: Charlton (B): Martin Grimstvedt

Før 23. serierunde: Lincoln City (H): Steen Houman

Før 22. serierunde: Hull City (H): Sondre Rossbach

Før 21. serierunde: AFC Wimbledon (H): Jon Romuld Håversen

Før 20. serierunde: Fleetwood (B): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 3. runde FA-cup: Bristol City (B): Mark Raine

Før 19. serierunde: Hull City (B): Ståle Håheim

Før 18. serierunde: Fleetwood (H): Mange Nilsson

Før 17. serierunde: Ipswich Town (B): Torkil Risan

Før 16. serierunde: Peterborough (H): Jean Robert Tankred

Før 15. serierunde: Blackpool (B): Robert Daffenberg Nilsen

Før 2. runde FA-cup: King’s Lynn Town (H): Michael Pantling

Før 14. serierunde: Oxford (H): Thorgeir Benjaminsen

Før 13. serierunde: Crewe (H): Tom Saunders

Før 12. serierunde: Plymouth (B): Håvard Myhre

Før 1. runde FA-cup: Ipswich Town (B): Atle Stray

Før 11. serierunde: Lincoln City (B): Torstein S. Pedersen

Før 10. serierunde: Charlton (H): Alexander Nilsson

Før 9. serierunde: Northampton (H): Veny Vere

Før 8. serierunde: Sunderland (B): James Lund

Før 7. serierunde: Gillingham (B): Bjarte Hope

Før 6. serierunde: Doncaster (H): Andreas Hougaard

Før 5. serierunde: MK Dons (H): Zubajra Tsutsulaev

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen

Trond Gyldenskog Nedal til høyre. Enda Stevens i midten. Thomas Ulvund til venstre.