Supporterintervjuet: Før Burton (B)

Far og sønn Velde er ikke veldig optimistiske verken med tanke på dagens bortekamp mot Burton, eller på sesongens vegne sett med Pompey-øyne.


SUPPORTERINTERVJUET: Far og sønn Velde, Øyvind og Jakob, er henholdsvis medlem nummer 22 og 99. Mens far Øyvind er over og ser Pompey årlig (2020 et naturlig unntak), har Jakob ikke fått sett Pompey i aksjon selv ennå.

Her er Veldes tanker før denne serierunden:

 

Pompey gjorde det bra i cupene forrige sesong, men det endte uten opprykk etter tap på straffesparkkonkurranse mot Oxford i semifinalen i play-off. Hva tenker dere om Pompeys 2019/20-sesong?

– Følelsen en sitter igjen med er skuffelse. At en gjorde det bra i cupene, betyr mindre. Fokus skal være opprykk og hadde en ikke hatt et par perioder med veldig dårlige resultater ville det blitt direkte opprykk.

 

Pompey har startet sesongen med to 0-0-kamper og tap 1-2 hjemme mot tre antatte nedrykkskandidater. I ligacupen ble det et lite overbevisende avansement mot Stevenage før Brighton vant klart i 2. runde. Hva tenker dere om Pompeys sesongstart?

– Den har vært utrolig skuffende. 0-0, 0-0 og 1-2 mot tre av de dårligste lagene gjør en ikke til optimist med tanke på resten av sesongen. Dette kan fort bli en sesong hvor en ender midt på tabellen. Endring må til. Jackett out! Hans tid som manager bør være forbi. Han er utdatert!

 

Hvordan holder dere dere oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)?

– Pompey.no selvsagt. I tillegg besøkes en del andre nettsteder, samt info fra kontakter i England.

 

Noen favorittspiller i Pompey nå?

– Vanskelig spørsmål. Det må nesten bli Jack Whatmough. En local lad og fighter som alltid kommer tilbake.

 

Hvilke tanker har dere om Kenny Jackett og den jobben han har gjort og gjør på Fratton Park?

– Som tidligere nevnt er han utdatert og han bør sparkes. Vi er leie av hans negative fotball og ubrukelige lånesigneringer. Kan ikke huske sist han gjorde et bra transfervindu. Jackett out!

 

Nå er det bortekamp mot Burton, et lag med tre poeng etter tre kamper. Tanker om den kampen, forslag til startellever og resultattips?

– Den blir vanskelig. Håper på tre poeng, men har ikke troen. Sannsynlig resultat er 0-0. Foreslår følgende startellever i 4-4-2: MacGillivray  – Johnson, Whatmough, the Great Dane, Brown – Williams, Close, Naylor, Curtis – Harrison, Marquis.

 

Hva tror dere om våre opprykkssjanser denne sesongen?

– Det er nok begrensede muligheter for opprykk. Midt på tabellen er mest sannsynlig. Ipswich og Charlton er våre tips til topp 2 i League One.

 

Til slutt: Har dere noe dere vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Play Up Pompey! La oss håpe det snart kommer inn en ny, positiv manager.


TIDLIGERE SUPPORTERINTERVJUER DENNE SESONGEN:

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen

Jack Whatmough.

Klar for å overta styringen av Pompey-skuta. Velde er i alle fall klar på at Pompey trenger ny manager.