Supporterintervjuet: Før Oxford (H)

Thorgeir Benjaminsen tror Pompey tar en ny tremålsseier når Oxford kommer til Fratton Park tirsdag kveld.


SUPPORTERINTERVJUET: Vår medlem nummer 93, Thorgeir Benjaminsen, var tidligere skribent på pompey.no. Selv om han har gitt seg/tatt pause fra skrivingen på vårt nettsted, følger han fortsatt med. Her er 27-åringens tanker før den 14. serierunden:

 

Pompey gjorde det bra i cupene forrige sesong, men det endte uten opprykk etter tap på straffesparkkonkurranse mot Oxford i semifinalen i play-off. Hva tenker du om Pompeys 2019/20-sesong?

– Surt at det nok en gang ikke lyktes i å rykke opp. Man begynner jo å bli litt lei av å være så nære og ikke klare det. Oppgitthet er vel ordet som beskriver følelsen man sitter igjen med. Utålmodig kanskje, men vil veldig gjerne komme oss opp i divisjonssystemet der vi hører hjemme.

 

Etter en dårlig sesongstart, har Pompey kommet godt i gang i serien. Dermed er vi nå på 4. plass (riktignok med flere spilte kamper enn flere av lagene rundt oss). I ligacupen ble det et lite overbevisende avansement mot Stevenage før Brighton vant klart i 2. runde. I EFL Trophy har vi som vanlig gått videre og i FA-cupen er vi klare for 2. runde. Hva tenker du om Pompeys sesongstart?

– En turbulent start og jeg trodde personlig at vi kom til å få se et trenerbytte, noe de fleste supportere virket klare for. Samtidig litt deilig at det snur og at man noen ganger belønnes i å stole på treneren og gi han tid. All ære til staben som beholdt roen og fortsatte jobbe videre.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)?

– Twitter hovedsakelig, men selvsagt pompey.no som jeg har skrevet artikler for tidligere.

 

Noen favorittspiller i Pompey nå?

– Nei, for å være helt ærlig. Fotballen nå uten tilskuere er så langt unna det jeg forelsket meg i, og jeg klarer derfor heller ikke peke ut noen favoritter i laget.

 

Hvilke tanker har du om Kenny Jackett og den jobben han har gjort og gjør på Fratton Park?

– Har alltid støttet han men trodde som sagt han var ferdig tidligere denne sesongen. Erfaren manager, veldig sta og tro mot sine ideer. Lykkes vi ikke med opprykk denne sesongen mener jeg tiden er inne for nye tanker og ideer. Veldig rigid spillemåte som ikke får deg til å hoppe i sofaen akkurat som tilskuer.

 

Nå er det ny hjemmekamp i serien. Vi skal møte Oxford på Fratton Park tirsdag kveld. Tanker om den kampen, forslag til startellever og resultattips?

– Bør bli seier er vel min umiddelbare tanke. Kjør på med gutta som knuste Crewe, også vinner vi 3-0. Hva tror du om Pompeys opprykkssjanser denne sesongen? Vanskelig å si ettersom vi har vært så ujevn denne sesongen men før sesongen forventet jeg at vi skulle være med helt der oppe. Hull ser sterke ut.

 

Til slutt: Har du noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– La oss håpe vi snart får se Fratton Park som vi er vante til med en unik atmosfære og en fotball som begeistrer, i championship minst!


Før 13. serierunde: Crewe (H): Tom Saunders

Før 12. serierunde: Plymouth (B): Håvard Myhre

Før 1. runde FA-cup: Ipswich Town (B): Atle Stray

Før 11. serierunde: Lincoln City (B): Torstein S. Pedersen

Før 10. serierunde: Charlton (H): Alexander Nilsson

Før 9. serierunde: Northampton (H): Veny Vere

Før 8. serierunde: Sunderland (B): James Lund

Før 7. serierunde: Gillingham (B): Bjarte Hope

Før 6. serierunde: Doncaster (H): Andreas Hougaard

Før 5. serierunde: MK Dons (H): Zubajra Tsutsulaev

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen

Slik så det ut da Pompey slo Crewe på lørdag. Blir det mer jubel på Fratton Park tirsdag kveld?