Supporterintervjuet: Før Gillingham (B)

Bjarte Hope er ikke fornøyd med sesongstarten. Han har heller ikke tro på noe godt resultat for Pompey borte mot Gillingham tirsdag.


SUPPORTERINTERVJUET: Bjarte Hope fra Sola er vår medlem nummer 28. Han har vært aktiv på vår webside både i form av reisebrev og flere andre tidligere supporterintervjuer. Han er også blant våre medlemmer som ikke er redd for å dele sine meninger og tanker i diskusjonstråder på vår facebookside.

Her er Bjartes tanker før tirsdagens bortekamp mot Gillingham:

 

Pompey gjorde det bra i cupene forrige sesong, men det endte uten opprykk etter tap på straffesparkkonkurranse mot Oxford i semifinalen i play-off. Hva tenker du om Pompeys 2019/20-sesong?

– Synd at vi ikke klarte direkte opprykk. Det er vanskelig å klare å rykke opp via play-off, noe vi har sett de to siste sesongene. Jeg opplever at det er enda flere sterke lag som kjemper om opprykk i år, så jeg tror det kan bli vanskeligere denne sesongen enn den forrige.

 

Pompey har startet sesongen med to seire, to uavgjorte og to tap mot lag vi bør være bedre enn. I ligacupen ble det et lite overbevisende avansement mot Stevenage før Brighton vant klart i 2. runde. Hva tenker du om Pompeys sesongstart?

– Sesongstarten i år er jeg ikke fornøyd med. Fram til nå har vi møtt lag vi burde slått, noe som igjen skulle tilsi at vi skulle vært i toppstriden nå. Det som bekymrer meg enda mer er at det virker å mangle det lille ekstra hos alle spillerne. Vi spiller mer eller mindre litt på autopilot, uten særlig temperatur og ekstra vilje.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)?

– iFollow gjør at jeg får sett de fleste kampene live. Det er veldig kjekt, selv om det er en litt annen opplevelse når tilskuerne mangler. Jeg holder meg ellers godt oppdatert via Facebook (Venner av Portsmouth/ Offisiell hjemmeside/ the News/ annet) og Instagram, hvor jeg også følger en del av spillerne.

 

Noen favorittspiller i Pompey nå?

– Jeg liker godt å kunne følge spillere over flere år, og liker også godt at en får fram lokale spillere. For tiden er nok Whatmough og Close de jeg heier litt ekstra på.

 

Hvilke tanker har du om Kenny Jackett (bildet) og den jobben han har gjort og gjør på Fratton Park?

– Jeg har vært positiv til Kenny Jackett i tiden hans på Fratton Park. Den siste tiden har jeg imidlertid blitt mer skeptisk. Det er mye negativitet blant fansen, og jeg er i tillegg mer usikker på hvorvidt han fortsatt har spillergruppen med seg. Hvis han ikke skiftes ut i løpet av sesongen tror jeg uansett ikke at vi vil rykke opp, og det vil være nødvendig med en ny manager neste sesong. Jackett har da fått nok muligheter etter min mening.

 

Nå er det bortekamp mot Gillingham. Tanker om den kampen, forslag til startellever og resultattips?

– Vi har dårlig med medvind for tiden, og det overrasker lite om vi ender opp med tap eller uavgjort i denne kampen. Tipper dessverre på 3-1 (Whatmough), men mulig vi kan få et bedre resultat om Jackett tar en titt på mitt forslag til lagoppstilling?:

MacGillivray Johnson – Whatmough – Nicolaisen- Pring (Jeg stoler ikke på Raggett, og synes Brown bidrar for lite offensivt. Det er viktigere for min del å erstatte Raggett enn Brown.) Williams- Close – Cannon – Jacobs (Morris er jeg lite begeistret for, og Naylor har ikke overbevist i det siste. Williams var frisk i cupkamp mot Southend, så det ville vært greit å prøve ham fra start igjen. Håper Jacobs kan vokse seg mer inn i laget/ bidra mer og mer. Harness (Det er her han er mest målfarlig) Curtis (Vurderte også å sette Curtis på benken, da han ikke har vist særlig den siste tiden. Det ville imidlertid vært spennende å prøvd ham på topp en kamp. Han er en målfarlig spiller. Alternativet ville vært Harrison. Marquis er helt ubrukelig for tiden.)

Et annet friskt valg kunne vært å sette innpå Mnoga. Fikk dessverre ikke plass til ham. Han måtte i tilfelle spilt på høyresiden, men jeg lurer også litt på om han kunne gjort en god jobb sentralt på midten. Har han vært prøvd der på trening, Kenny?

 

Hva tror du om våre opprykkssjanser denne sesongen?

– Jeg tror ikke på opprykk i år. Jeg tror at vi ender på midten av tabellen, men frykter at det kan bli enda dårligere.

 

Til slutt: Har du noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Kjekt med engasjement via Venner av Portsmouth sine saker på Facebook. Håper flere kan dele sine tanker der. Forhåpentligvis får laget en mer positiv flyt i tiden som kommer! PUP!


TIDLIGERE SUPPORTERINTERVJUER DENNE SESONGEN:

Før 6. serierunde: Doncaster (H): Andreas Hougaard

Før 5. serierunde: MK Dons (H): Zubajra Tsutsulaev

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen

Ben Close.