Supporterintervjuet: Før MK Dons (H)

Zubajra Tsutsulaev tror på knapp Pompey-seier når MK Dons kommer til Fratton Park på lørdag.


SUPPORTERINTERVJUET: Zubajra Tsutsulaev fra Oslo er vår medlem nummer 98. Den snart 27 år gamle Pompey-supporteren har også blitt supporterintervjuet tidligere sesonger, og han stiller velvillig opp også foran lørdagens hjemmekamp mot MK Dons.

Pompey gjorde det bra i cupene forrige sesong, men det endte uten opprykk etter tap på straffesparkkonkurranse mot Oxford i semifinalen i play-off. Hva tenker du om Pompeys 2019/20-sesong?

– Hadde det ikke vært for korona tror jeg vi hadde klart direkte opprykk, men dessverre ryker vi nok engang på play-off. Jeg har alltid tenkt at vi ikke rykker opp med mindre vi ender på direkte opprykk, og for andre gang har de bevist meg rett. Vi skulle også spille finale i EFL trophy, men denne ble også kansellert dessverre, for jeg tror vi hadde igjen klart å vinne. Alt i alt er det alltid skuffende så lenge vi ikke rykker opp. Så forrige sesong var en skuffelse.

Pompey har startet sesongen med en seier, to uavgjorte og ett tap mot fire lag tippet langt nede på tabellen. I ligacupen ble det et lite overbevisende avansement mot Stevenage før Brighton vant klart i 2. runde. Hva tenker du om Pompeys sesongstart?

– Sesongen har startet ujevnt. Etter fire kamper i ligaen så sitter man med fem poeng. Skulle gjerne ha hatt 12, men enn så lenge er det greit. Føler disse kampene ikke teller så mye nå, men ved sesongslutt kan de bety mye. Kampene blir også vanskelige uten publikum. Laget trenger motivasjon og inspirasjon til å samle seg og fortsette med ny sesong i league one etter skuffelsen forrige sesong og sesongen før (tap i play-off). Cupene er ikke viktige. Mer viktig å sikre opprykk.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)?

– Via sosiale medier som hjemmesiden og Instagram.

Noen favorittspiller i Pompey nå?

– Nei, dessverre.

Hvilke tanker har du om Kenny Jackett (bildet) og den jobben han har gjort og gjør på Fratton Park?

– Jeg er usikker på han. Har vært det lenge. Føler han ikke har noe å tilføre laget lenger. Virker ikke som han får det beste ut av dem. Håper han lykkes i år, hvis ikke håper jeg vi ser etter en annen trener som kan løfte laget. Helst finne ut av det før det er for sent hvis de skulle finne på å bytte trener. En ny sesong uten opprykk hadde vært veldig kjip.

 

Nå er det hjemmekamp mot MK Dons, et lag med tre poeng etter tre kamper. Tanker om den kampen, forslag til startellever og resultattips?

– Denne kampen bør ende med seier til oss, men det er ikke lett. Jeg holder oss som en liten favoritt med en knepen seier. Laget er jeg usikker på. Curtis, Marquis og Harness regner jeg med har bra selvtillit etter de to siste kampene våre. Hvis de tar med seg denne formen inn i kampen kan det bli en klar seier, men igjen, jeg holder meg rolig og tror på knepen seier.

 

Hva tror du om våre opprykkssjanser denne sesongen?

– Denne sesongen blir veldig åpen. Alle kan rykke opp og ned føler jeg. Vi må bare ta med oss det positive fra de to siste kampene inn til helgen og bygge på det. Ta en kamp av gangen. Laget er mer enn godt nok for opprykk. Vi burde klare minst andreplassen. Jeg håper på opprykk, men om jeg tror på det er ikke godt å si, dessverre.

 

Til slutt: Har du noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Ha tålmodighet, ha tillit, støtt laget så godt man kan, og tro på gode ting skal skje – sammen oppnår vi vårt store mål: OPPRYKK til championship! #PUP ?


TIDLIGERE SUPPORTERINTERVJUER DENNE SESONGEN:

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen