Om oss

Venner av Portsmouth er offisiell supporterklubb i Skandinavia for Portsmouth Football Club. Supporterklubben ble stiftet av Joakim Ellingsen 1. januar 1993 og har siden det blitt ledet av samme mann. Klubben har base og flest medlemmer i Norge, men har også en rekke ivrige medlemmer i Danmark og Sverige.

 

Har klubben eget medlemsblad?

– Da klubben ble stiftet i 1992/93 var det før internetts tid for oss fotballsupportere. I mange år var det supporterblad som kom i posten fire ganger i året.

PORTSMOUTH-SUPPORTEREN var et populært medlemsblad for våre få medlemmer (medlemstall på rundt 15 medlemmer mesteparten av 90-tallet), men da internett ble mer og mer vanlig var medlemsbladets rolle utspilt. Det som sto i bladet var stort sett gammelt nytt da det nådde medlemmenes postkasse.

 

Hvor mange medlemmer er det i klubben? 

– Vi har rundt 120 medlemmer i supporterklubben. De aller fleste er fra Norge, men vi har også flere ivrige medlemmer i Sverige og Danmark.

 

Hvor finner jeg supporterklubben? 

– Du finner oss på www.pompey.no.  Du finner oss også på Facebook, på Twitter og på Instagram.

 

Hvor lenge har Portsmouth hatt supporterklubb i Skandinavia?

– Venner av Portsmouth ble stiftet 1.1.1993, men nedlagt i 1998. Joakim Ellingsen, som startet klubben som 17-åring i 92/93-sesongen, gjenopprettet klubben 1.3. 2001.

 

Er klubben en offisiell supporterklubb? 

– Venner av Portsmouth er registrert hos Portsmouth Football Club som den offisielle supporterklubben til Pompey i Skandinavia. Vi er i tillegg medlem av Supporterunionen for Britisk Fotball.

 

Arrangeres det medlemstreff? 

– Ettersom vi er så få medlemmer – og dermed få medlemmer i samme by – er det få organiserte treff. Vi har derimot møttes under supportercupen flere år, og dette har nærmest blitt en årlig tradisjon. Ellers avtales det i blant lokale treff på fotballpuber o.l. ved spesielle kamper. Dette avtales som oftest via vår facebookside. Ønsker du å treffe andre Pompey-supportere er dette stedet for å gjøre avtaler og komme i kontakt med de andre medlemmene. Aller flinkest til å møtes har faktisk våre danske medlemmer vært.

 

Deltar vi i Supportercupen?

– Det har vi gjort flere ganger, men vi har dessverre ikke klart å stille lag hvert år. Du kan lese om vår deltakelse her.

 

Var supporterklubben medeier i klubben? 

– I forbindelse med at supporterne kjøpte klubben var det flere av våre medlemmer som gikk sammen om å kjøpe en aksje. Følgende medlemmer er med på aksjekjøpet: Pål Alexander Lea, Kjeld Lauridsen, Erlend Uglem, John Øyvind Polden, Joakim Ellingsen, Robert Nilsen, Trond G. Nedal, Eirik Bøen Gravdal, Magnus Smith, Asbjørn Stokken, Duncan Griffin, Ståle Håheim,. Trygve Mellvang-Berg, Torkil Risan, Bjarte Hope, Kenneth Johansen, Lars Håvik, Magnus Nilsson, Tom Hagen og Per Gustavsson. – Da Eisner-familien kjøpte klubben av supporterne, ble medlemmene over enige om å gi disse pengene til Portsmouth in the Community i stedet.

 

Har websiden alltid vært som nå? 

– Nei, vi har hatt tre andre webløsninger tidligere. Sesongen 2006/07 ble siden vår kåret til årets webside i Supporterunionen for Britisk Fotball og det samme gjentok seg i 2016. I 2017 vant Stoke, men pompey.no ble også da trukket fram som en av de sterkeste utfordrerne. Under ser dere skjermbilder både av hvordan websiden vår var første gang, fram til 2008/09-sesongen, og hvordan den var fram til desember 2018.

Slik så vår første webside ut.

Slik så siden vår ut i 2007.

Slik så siden vår ut i 2018.