Pubguide

Å gå på pub før kamp er obligatorisk for mange som skal på Fratton Park. Men også etter kamp, eller på hvilken dag som helst, er det å gå på pub i Portsmouth en bra opplevelse.


AV: JOAKIM ELLINGSEN

PUBGUIDE: Pubene under er fordelt på kampdagpuber, puber for bortefans og puber i Portsmouth generelt. Har du selv innspill/tips/kommentarer, så ta kontakt med undertegnede.

Kampdag

The Shepherd’s Crook er kanskje den best kjente Pompey-puben. Den ligger veldig nær Fratton Park og er full av Pompey-supportere på kampdager. Ville ikke valgt denne puben om en holder med bortelaget, men er du Pompey-supporter vil du trives her.
* Facebookside med adresse

Meon Pub er favorittpuben på kampdager til flere av undertegnedes beste venner i Portsmouth. Dette først og fremst fordi det er «a proper Pompey pub». Masse Pompey-effekter i puben.
* Facebookside med adresse

Newcome Arms er puben de fleste kanskje først og fremst forbinder med John PFC Westwood. Han er en Pompey-supporter det er delte meninger om, men han tar seg alltid til en prat om tar kontakt. Forholdsvis kort avstand til Fratton Park, og på kampdager kan det være ganske så fullt her.
* Facebookside med adresse

Artillery Arms (Pål Alexander Lea utenfor puben på bildet øverst) er en pub mange bruker før og etter kamp. Den er litt lengre unna Fratton Park, men med mindre du er dårlig til beins er det ikke noe problem å spasere rett fra pub til kamp. Her er det en vennlig atmosfære og en flott beer garden som er helt ypperlig på varme dager. Et eksempel på det ses på bildet under. Her ser vi Steen Houman (t.v.) og Mark Raine fra Venner av Portsmouth på plass før siste serierunde i 2017/18-sesongen.
Facebookside med adresse

Andre populære puber før eller etter kamp er for eksempel Milton Arms, Good Companion og The Golden Eagle. The Good Companion har vært regnet som en ok pub også om en har sympatier med bortelaget.
* Facebookside med adresse for Milton Arms
* Facebookside med adresse for The Good Companion
* Facebookside med adresse for The Golden Eagle

 

 

Puber i Portsmouth generelt

Pubcrawling i Albert Road er et begrep i Portsmouth. Der ligger pubene svært tett og det er mange som har hatt noen fantastiske – og fuktige – kvelder der de har gått fra pub til pub i Albert Road.

Det ble tidligere sett på som nesten obligatorisk om en var i Portsmouth på helgetur, men det skal ikke være som før. Undertegnede har da heller ikke prioritert noen pub crawl i Albert Road på flere år.

På bilder over ser en hvor Albert Road med sine mange puber og barer ligger. Det ligger i området Southsea. Fratton Park for øvrig ringet rundt med blått. (Foto: Google Maps)

Hole in the Wall skal være stedet om du ønsker en pint med ale. Dette skal være det beste stedet i Portsmouth for de som setter pris på det. Ikke stedet å gå om en kun vil ha lager, er rådet.
* Webside med adresse

The Still and West er et godt valg om været er fint. En har flott utsikt til havna i Portsmouth fra puben og både området og lokalene er fine. Hvis du liker å ha fin utsikt mens du har deg en pint, skal det ikke være bedre steder enn dette i Portsmouth. Prisnivået er blant det høyere i byen.
* Webside med adresse

The Deco ligger i Southsea og beskrives som en rockepub og alternativ pub. Venner av undertegnede beskriver puben som veldig vennlig, uten bråk og med mye god musikk for de som liker rock (og hardere musikk).
* Facebookside med adresse

The White Horse er også i Southsea, og dette er en kombinert pub og restaurant. Det er litt dyrere her enn på de fleste andre puber i Portsmouth, men lokalene og beliggenheten er bra.
* Facebookside med adresse

The Phoenix i Duncan Road, Southsea er en pub vi får anbefalt av medlem Tommy Arnesen. Han skriver: «Ikke mest brukt på kampdager men en fantastisk liten pub. Veldig typisk engelsk med hyggelige mennesker både foran og bak baren. Lokale stamgjester, men lett å komme i kontakt.
* Facebookside med adresse

The Dolphin i Old Portsmouth er også verdt et besøk. Generelt er det trivelig i gamle Portsmouth, og The Dolpin skal være en av de eldste pubene i byen.
* Facebookside med adresse

The Rifle er vel egentlig mer en bar enn en pub, og her er det blant annet en del livemusikk. Anbefales av flere lokale.
* Facebookside med adresse

LHFA Fishing Club er også en del brukt av supporterklubbens venner bosatt i Portsmouth. Her kan du absolutt ikke vente deg full fest, men derimot veldig billig drikke og et fint sted for en prat. Stedet trekkes også fram for utsikten og «the crazy people drinking there». En må kjenne noen som er medlemmer for å få tilgang her, men det kan organiseres.
* Facebookside med adresse

The First Post Cosham anbefales som en ok plass om en er utenfor selve byen. Puben ligger i Cosham og skal være billig og ha et bra klientell. Cosham er innenfor bygrensene til Portsmouth, men ligger ikke på Portsea Island.
* Webside med adresse

Ellers er det en del nye puber og barer i Gunwharf-området for de som foretrekker det nyere og med moderne.

Gunwharf.