Supporterintervjuet: Før Fleetwood (B)

Trygve Mellvang Tomren-Berg tror det blir en tøff bortekamp mot Fleetwood, men er optimist med tanke på resultatet.


SUPPORTERINTERVJUET: Vår medlem nummer 6, Trygve Mellvang Tomren-Berg, ble optimistisk på Pompeys vegne etter å ha sett FA-cupkampen mot Bristol City nylig. Her er Trygves tanker før helgens kamp mot Fleetwood:

 

Pompey gjorde det bra i cupene forrige sesong, men det endte uten opprykk etter tap på straffesparkkonkurranse mot Oxford i semifinalen i play-off. Hva tenker du om Pompeys 2019/20-sesong?

– Det var en sesong vi burde ha fått mer ut av, samtidig ble det jo en veldig spesiell slutt på sesongen, etter at pandemien kom for fullt. Utrolig bittert at vi røyk mot Oxford helt til slutt – og også trist at finalekampen mot Salford i Football Leage Trophy ikke kunne spilles. Hadde jo vært stas med to seire på rad. På den annen side viste vi at vi er blitt et stabilt topplag i League One, hvor opprykk bør være målet hver sesong. Etter de årene vi har hatt, føles det godt med litt stabilitet.

 

En varierende sesongstart har det vært på Pompey. Dårlig start ble etterfulgt av en veldig god periode med flere sterke seire. Etter en lang periode uten seriekamper, er vi nå nummer tre. Det er derimot stor forskjell i antall kamper spilt i toppen. I cupene er vi ute i henholdsvis 2. runde (ligacupen) og 3. runde (FA-cupen og EFL Trophy). Hva tenker du om Pompeys sesongstart?

– Som du skriver, var jo selve starten helt håpløs. Men hvis vi ser bort fra de tapte poengene mot bunnlagene i starten, har sesongen vært veldig god. Jeg har fått sett noen kamper i vinter via iFollow og de har vært oppløftende. Resultatene rundt oss har også ofte gått vår vei. Så jeg er optimistisk med tanke på opprykk. Kampen mot Bristol City i FA cup’en ga meg troen på at vi kan ha noe gjøre i Championship, med de rette forsterkningene. Jeg er f.eks. usikker på om vår toppspiss John Marquis vil ta det nivået – på samme måte som f.eks. Jamal Lowe nå gjør i Swansea.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)?

– Pompey.no selvsagt, med også lokalavisa the News (selv om den kunne vært bedre), klubbens kanaler, Facebook-sider og BBC.

 

Noen favorittspiller i Pompey nå?

– Jeg har sansen for Marcus Harness, som jeg la merke til første gangen da vi spilte mot Burton for et par sesonger siden. Også Ronan Curtis har et høyt toppnivå, som jeg gjerne skulle ha sett enda mer til.

 

Hvilke tanker har du om Kenny Jackett og den jobben han har gjort og gjør på Fratton Park?

– Han har fått masse kritikk, men jeg tror det har vært smart å holde på ham, selv om han kanskje ikke er verdens mest spennende manager. Jeg synes det ser ut som grunnspillet vårt sitter bedre og bedre – og han har jo vist i andre klubber at han kan få til noe. Men skulle vi bomme på opprykket også i år, vil nok presset på ham bli i overkant stort.

 

Hva tror du om våre opprykksmuligheter denne sesongen? Nå venter bortekamp mot Fleetwood – et lag vi har hatt flere tette kamper mot de siste årene. Tanker om denne kampen, forslag til startellever og resultattips?

– Jeg tror vi har gode muligheter for opprykk – blant annet takket være vår evne til å få resultater på bortebane. Samtidig er det utrolig jevnt i år, med mange som har mye å spille for. Fleetwood kan, med noen gode resultater framover, for eksempel blande seg inn i topp seks. De tok poeng fra oss da vi møtte dem hjemme før jul, men jeg tror vår gode borteform sørger for tre poeng. Tipper 0-2. Når det gjelder lagoppstilling, stoler jeg på Jackett.

 

Til slutt: Har du noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Vær aktive og kommenter i Facebook-gruppa!

Og så kan jeg jo dele en liten gladhistorie: I høst flyttet det inn et par i en leilighet rett under oss i det lille borettslaget vi bor i – og jeg hørte på forhånd at mannen var engelskmann – fra Southampton. Min første tanke var selvsagt at «dette blir vanskelig»… Da jeg etterhvert traff ham, var det bare å ta tyren ved hornene og på hyggelig vis fortelle at vi trolig hadde litt forskjellige preferansen når det gjelder fotballag. Noe han først og fremst var veldig forfjamset over da jeg la i vei. For det viste seg jo at, ja, han hadde bodd i Southampton – men jammen var han ikke født i Portsmouth «like ved Fratton Park», som han sa. Så da er vi nå TO Pompey-supportere i de ni leilighetene her. Og med en stående avtale om å se Pompey på pub når det en gang blir mulig igjen.


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 3. runde FA-cup: Bristol City (B): Mark Raine

Før 19. serierunde: Hull City (B): Ståle Håheim

Før 18. serierunde: Fleetwood (H): Mange Nilsson

Før 17. serierunde: Ipswich Town (B): Torkil Risan

Før 16. serierunde: Peterborough (H): Jean Robert Tankred

Før 15. serierunde: Blackpool (B): Robert Daffenberg Nilsen

Før 2. runde FA-cup: King’s Lynn Town (H): Michael Pantling

Før 14. serierunde: Oxford (H): Thorgeir Benjaminsen

Før 13. serierunde: Crewe (H): Tom Saunders

Før 12. serierunde: Plymouth (B): Håvard Myhre

Før 1. runde FA-cup: Ipswich Town (B): Atle Stray

Før 11. serierunde: Lincoln City (B): Torstein S. Pedersen

Før 10. serierunde: Charlton (H): Alexander Nilsson

Før 9. serierunde: Northampton (H): Veny Vere

Før 8. serierunde: Sunderland (B): James Lund

Før 7. serierunde: Gillingham (B): Bjarte Hope

Før 6. serierunde: Doncaster (H): Andreas Hougaard

Før 5. serierunde: MK Dons (H): Zubajra Tsutsulaev

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen

Marcus Harness.