Supporterintervjuet: Før Peterborough (H)

Jean-Robert Tankred håper han tar feil, men tipper det ender med poengdeling hjemme mot Peterborough lørdag.


SUPPORTERINTERVJUET: Du kjenner han best som mannen bak mange av forhåndssakene (opptakter) før Pompeys kamper, og ikke minst det grundige tabelltipset før hver sesongstart, her på pompey.no. Her er Jean Robert Tankred, vår medlem nummer 10, sine tanker før morgendagens hjemmekamp mot opprykksrival Peterborough:

 

Pompey gjorde det bra i cupene forrige sesong, men det endte uten opprykk etter tap på straffesparkkonkurranse mot Oxford i semifinalen i play-off. Hva tenker du om Pompeys 2019/20-sesong?

– På trods af ti kampe færre spillet var det fair at vi kun endte i play-offs. Spillet var ikke altid godt men vi var forholdsvis solide. Exit i semifinalen var uheldigt om end typisk for os. Vi var ikke dårligere end Oxford over de to kampe, og var det blevet til en finaleplads kunne vi også have slået Wycombe.

 

En varierende sesongstart har det vært på Pompey. Dårlig start ble etterfulgt av en veldig god periode med flere sterke seiere. Nå er det ett poeng på de to siste kampene og vi er på play-off-plass (riktignok med flere kamper spilt enn flere av våre konkurrenter). I ligacupen ble det et lite overbevisende avansement mot Stevenage før Brighton vant klart i 2. runde. I EFL Trophy har vi som vanlig gått videre og i FA-cupen er vi klare for 3. runde. Hva tenker du om Pompeys sesongstart?

– Godkendt men vi har smidt mange points hjemme. Uden at det skal lyde som en undskyldning tror jeg, at vi er en af de klubber som er hårdest ramt af ikke at have supporternes opbakning. Den 12. mand er væk, og det ser ud til at få modstanderne til at spille mere frigjort mens vi ofte har virket forkrampede. På udebane har vi set skarpe ud på nær tirsdag aftens kamp i Blackpool. Taktisk set har det hjulpet at gå væk fra 4-2-3-1, som fungerer fint for mange hold, bare ikke for os.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)?

– Den officielle hjemmeside, vores egen ditto samt Facebook. Derudover er der selvfølgelig optakterne, der gør at jeg altid har fingeren på pulsen.

 

Noen favorittspiller i Pompey nå?

– Marcus Harness kan på dagen være en meget afgørende spiller, og han har et højt niveau. Dernæst er det umuligt at komme uden om Jack Whatmough. Hvis dog bare at han ikke gik så hurtigt i stykker. Det er til gengæld måske også hovedårsagen til, at han stadig spiller i klubben.

 

Hvilke tanker har du om Kenny Jackett og den jobben han har gjort og gjør på Fratton Park?

– Han har helt sikkert taget noget af kritikken til sig, hvilket også var nødvendigt. Når det er sagt så må denne sæson være hans sidste skud i bøssen uanset om vi på uheldigvis falder i play-offs igen. Det er oprykning eller en ny mand ved roret.

 

Hva tror du om våre opprykksmuligheter denne sesongen?

– Selv om der er lang vej igen er jeg ikke sikker på, at vi er stabile nok til top 2. Vores topniveau er højt men vi har stadig mange mærkelige udfald, og på det punkt tror jeg at der er mindst to klubber som vil være mindre svingende end os. Play-off feltet er til gengæld bredt, og der er måske otte kandidater til de fire pladser. Vi er en af dem. Målet må være top 6, men marginerne er fine, og det vil ikke undre mig hvis det lige præcis ikke rækker denne gang – bl.a. fordi at Fratton Park ikke er det sædvanlige fort.

 

Nå er det ny hjemmekamp i serien. Vi skal møte Peterborough lørdag ettermiddag. Et lag som ligger på direkte opprykksplass. Tanker om den kampen, forslag til startellever og resultattips?

– Jeg synes egentlig at Jackett har ramt rigtigt i de seneste kampe. Med danske briller er det fristende at vælge Rasmus Nicolaisen  som makker til Whatmough, men Raggett har gjort det godt og jeg ser ingen grund til at ændre noget der. I front foretrækker jeg også Harness ved siden af Marquis. Han har flere facetter i sit spil end f.eks. Harrison. Dog glæder jeg mig til at få Michael Jacobs tilbage.

Startellever (4-4-2): MacGillivray; Johnson, Whatmough, Raggett, Brown; Williams, Naylor, Cannon, Curtis; Marquis, Harness.

Resultattip: 1-1. Jeg håber på mere men statistikken hjemme på Fratton Park peger mest på en pointdeling som den mod Oxford United. Jeg modbevises gerne med en hjemmesejr.

 

Til slutt: Har du noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Jeg synes stadig at det er imponerende, hvor mange vi er til at bakke op om denne dejlige, men i det brede perspektiv, ikke store klub. Det kan vi godt være stolte af.


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 15. serierunde: Blackpool (B): Robert Daffenberg Nilsen

Før 2. runde FA-cup: King’s Lynn Town (H): Michael Pantling

Før 14. serierunde: Oxford (H): Thorgeir Benjaminsen

Før 13. serierunde: Crewe (H): Tom Saunders

Før 12. serierunde: Plymouth (B): Håvard Myhre

Før 1. runde FA-cup: Ipswich Town (B): Atle Stray

Før 11. serierunde: Lincoln City (B): Torstein S. Pedersen

Før 10. serierunde: Charlton (H): Alexander Nilsson

Før 9. serierunde: Northampton (H): Veny Vere

Før 8. serierunde: Sunderland (B): James Lund

Før 7. serierunde: Gillingham (B): Bjarte Hope

Før 6. serierunde: Doncaster (H): Andreas Hougaard

Før 5. serierunde: MK Dons (H): Zubajra Tsutsulaev

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen

Marcus Harness.