Supporterintervjuet: Før AFC Wimbledon (H)

Jon Romuld Håversen er optimist før kveldens hjemmekamp mot AFC Wimbledon. Sørlendingen har tro på tre poeng og klar Pompey-seier.


SUPPORTERINTERVJUET: 23 år gamle Jon Romuld Håversen fra Kristiansand er vår medlem nummer 67 og har fulgt Pompey siden 2010. Han har tidligere sesonger skrevet for pompey.no. Her er hans tanker før kveldens kamp mot AFC Wimbledon. Det blir en spennende tirsdagskveld i League One med to toppkamper i form av Hull-Accrington og Peterborough-Charlton. Uavgjort i de to kombinert med Pompey-sier, vil være gull. Det er ellers verdt å merke seg at Doncaster spiller hjemme mot Rochdale, Lincoln hjemme mot Gillingham og Sunderland hjemme mot Plymouth.

 

Pompey gjorde det bra i cupene forrige sesong, men det endte uten opprykk etter tap på straffesparkkonkurranse mot Oxford i semifinalen i play-off. Hva tenker du om Pompeys 2019/20-sesong?

– Jeg var veldig skuffet, men hadde 18/19-sesongens play-off ferskt i minne, så av den grunn var jeg egentlig ikke så overrasket. Jeg opplever at vi i fjor hadde, og fremdeles har en god nok stall og et godt nok toppnivå til å kunne rykke opp. Men en rekke spillere ble for variable i formen til å holde trykket oppe over tid. En av de var John Marquis som skuffet meg i fjor. Her tenkte jeg vi hadde fått en etterlengtet goalgetter, her ble vi jo veldig skuffet. Husker jeg rett hadde vi en relativt dårlig start i fjor også med utrolig mange uavgjort-spilte kamper. Konklusjon; vi var ikke jevne nok til å rykke opp i fjor.

 

Etter en dårlig start på sesongen, er vi nå for fullt med i kampen om direkte opprykk. Vi ligger på 3. plass, men har én kamp mindre enn spilt enn begge lagene foran oss. Samtidig er det kort avstand til lagene bak. I cupene er vi ute i henholdsvis 2. runde (ligacupen) og 3. runde (FA-cupen og EFL Trophy). Hva tenker du om Pompeys sesongstart?

– De tre første kampene var smertefulle å se på. Det var fryktelig svakt og tannløst. Men heldigvis tok det bare 3 kamper før vi begynte å samle 3-poengere, og noen av de var veldig sterke. Husker vi var svært gode mot Burton, og det er selvsagt alltid gøy å slå Sunderland. 2 på rad mot Ipswich og Peterborough (som da lå på 1. og 2. plass om jeg husker rett?) var veldig moro. Noen rare blemmer har det jo blitt, som vitner om litt den samme variasjonen i form som i fjor. Men, det virker ut til å være mindre “alvorlig” i år. Så jeg ser lyst på situasjonen i år, men jeg tør ikke begynne å snakke om opprykk. Det har jeg gjort de siste to årene, og det har jeg fått svi for.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)?

– Jeg følger selvsagt med på Pompey.no, Portsmouth sin hjemmeside, twitter og facebook-gruppen “Pompey Fans”. I tillegg til å se mesteparten av kampene på iFollow.

 

Noen favorittspiller i Pompey nå?

– Etter at Christian Burgess dro til Belgia så har jeg mistet en favoritt. Jeg synes det var praktfullt å se hvordan han la ned stor innsats på banen og i lokalmiljøet. Han tror jeg kommer til å bli satt stor pris på i Portsmouth i lang tid fremover. Det jeg kan si er at jeg synes det er fantastisk å se at Jack Whatmough er tilbake for fullt. Whatmough som har vært i Portsmouth så og si hele karrieren sin har til tider vært en viktig brikke i forsvaret – så jeg er glad for at han er skadefri og synes han har vært bra etter å ha kommet tilbake! Jeg får også veldig respekt for spillere som tør å være åpne om tøffe perioder av livet utenfor banen, og utfordre det glansbilde som ofte kan formidles – så all respekt til Whatmough for å være åpen i media om periodevis veldig utfordrende og mentalt krevende tider.

 

Hvilke tanker har du om Kenny Jackett og den jobben han har gjort og gjør på Fratton Park?

– Prinsipielt er jeg veldig skeptisk og kritisk til den “bruk og kast”-mentaliteten jeg synes er for fremtredende i fotballen generelt, når det gjelder managere. Samtidig har målet vært opprykk de siste to sesongene, og når man ikke lykkes med dette, mister man noe tålmodighet. Dette kombinert med at Jackett i perioder hadde ekstremt merkelig startellevere hvor han tilsynelatende eksperimenterte med posisjoner og liknende i viktige kamper, gjorde at jeg også har tendert mot å bli med i gruppen som mener Jacketts tid bør være over. Om jeg skal være i det spekulerende hjørnet tror jeg også han hadde fått sparken dersom Eisner og styret hadde tatt seg rå til det… Den eksperimenteringen med lagoppstillingen gjorde forresten at noen Portsmouth-supportere avslørte en “lekket” startoppstilling i forbindelse med en seriekamp i fjor hvor Kev Kitman (materialforvalter) spilte venstreback, Pompey-John var på midtbanen og Englands helseminister spilte ving. Fantastisk humor!

 

Hva tror du om våre opprykksmuligheter denne sesongen?

– Jeg er evig optimist og tror vi rykker opp i år. Marquis har begynt å score (i alle fall mer enn i fjor) og jeg synes stort sett at det begynner å se bedre ut i hver ende av banen. Når jeg også har fått sans for Naylor på midten, så har jeg god tro. Også tror jeg Hull slår følge med oss opp. Muligens ser vi også en sluttspurt med Ipswich og Sunderland. Om Peterborough hadde klart å holde på Ivan Toney hadde jeg fryktet de svært…

 

Nå venter hjemmekamp mot Wimbledon. Tanker om denne kampen, forslag til startellever og resultattips?

– Keeper: MacGilivray Forsvar: Brown, Raggett, Whatmough, Johnson Midtbane: Curtis, Cannon, Naylor, Harness Spiss: Marquis, Williams Jeg tror vi slår et famlende og svakt Wimbledon 3-0


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 20. serierunde: Fleetwood (B): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 3. runde FA-cup: Bristol City (B): Mark Raine

Før 19. serierunde: Hull City (B): Ståle Håheim

Før 18. serierunde: Fleetwood (H): Mange Nilsson

Før 17. serierunde: Ipswich Town (B): Torkil Risan

Før 16. serierunde: Peterborough (H): Jean Robert Tankred

Før 15. serierunde: Blackpool (B): Robert Daffenberg Nilsen

Før 2. runde FA-cup: King’s Lynn Town (H): Michael Pantling

Før 14. serierunde: Oxford (H): Thorgeir Benjaminsen

Før 13. serierunde: Crewe (H): Tom Saunders

Før 12. serierunde: Plymouth (B): Håvard Myhre

Før 1. runde FA-cup: Ipswich Town (B): Atle Stray

Før 11. serierunde: Lincoln City (B): Torstein S. Pedersen

Før 10. serierunde: Charlton (H): Alexander Nilsson

Før 9. serierunde: Northampton (H): Veny Vere

Før 8. serierunde: Sunderland (B): James Lund

Før 7. serierunde: Gillingham (B): Bjarte Hope

Før 6. serierunde: Doncaster (H): Andreas Hougaard

Før 5. serierunde: MK Dons (H): Zubajra Tsutsulaev

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen

Jack Whatmough.