Supporterintervjuet: Før Fleetwood (H)

Mange Nilsson tror Pompey vinner 3-2 i tirsdagens kamp mot vanskelige Fleetwood.


SUPPORTERINTERVJUET: Han har et spesielt forhold til vår motstander Fleetwood (se hans forklaring under), men det er ingen tvil om at Mange Nilsson håper på tre poeng til Pompey tirsdag. Her er vår medlem nummer 19 sine tanker før kampen:

 

Pompey gjorde det bra i cupene forrige sesong, men det endte uten opprykk etter tap på straffesparkkonkurranse mot Oxford i semifinalen i play-off. Hva tenker du om Pompeys 2019/20-sesong? 

– Frustrerande att säsongen inte kunde spelas klart så vi kunde nå andraplatsen men det är bara att acceptera läget. Var ändå en helt ok säsong överlag men oerhört bitter avslutning att åka ut på straffar mot Oxford när det kändes som vi hade rätt bra kontroll på dem i bägge mötena.

 

En varierende sesongstart har det vært på Pompey. Dårlig start ble etterfulgt av en veldig god periode med flere sterke seiere. Nå har vi et par sterke seire på rad og ligger på 3. plass (riktignok med flere kamper spilt enn flere av våre konkurrenter). I ligacupen ble det et lite overbevisende avansement mot Stevenage før Brighton vant klart i 2. runde. I EFL Trophy har vi som vanlig gått videre og i FA-cupen er vi klare for 3. runde. Hva tenker du om Pompeys sesongstart? 

– Den är fin men jag gillar inte att avancera i EFL Trophy, den låtsasturneringen kan bortprioriteras helt och hållet. Vidare ser jag fram emot att slå ut Bristol C i FA-cupen och gå vidare, något vi har goda möjligheter till anser jag. Ligacupen är inte mycket att säga om, Brighton var helt enkelt alldeles för bra för oss. Vi vet ju alla hur svag inledningen på ligaspelet var där hemmaförlusten mot Wigan var bland de mest bedrövliga jag upplevt på länge. Men samtidigt var väl mina tankar då mest att så tidigt på säsongen är det bara några segrar som gör skillnaden mot att hänga på i toppen och så skedde ju också. Där vi är nu idag är det man hade hoppats på och till och med lite över mina förväntningar.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)? 

– Kamper blir som oftast tyvärr bara som resultatuppdateringar via Livescore eller via The News sine livetextuppdateringar. De få matcher som går live på TV försöker jag se. Nyheter och annat är Venner av Pompey, Svenska Fans Portsmouthsida och The News.

 

Noen favorittspiller i Pompey nå? 

– Tidigare var det Gareth Evans som ju kom till Pompey från just Fleetwood med sedan han lämnade är det utan tvekan Haji Mnoga. Han har en härlig spelstil och att han dessutom är en lokal talang är fantastiskt.

 

Hvilke tanker har du om Kenny Jackett og den jobben han har gjort og gjør på Fratton Park? 

– Även om vi har sett en klar förbättring denna säsongen har han tidigare brukat en så trist spelstil att han fått självaste Tony Pulis att framstå som rena sambafotbollskonstnären. Samtidigt har ju på det stora hela taget resultaten inte varit dåliga, tvärtom. Jag har aldrig förespråkat ”Jackett Out”, inte heller vid den svaga inledningen på denna säsongen. Det har mig veterligen aldrig funnits några indikationer på att han inte skulle ha spelarna med sig och det är det viktigaste. Då ska han också vara kvar så länge resultaten är acceptabla.

 

Hva tror du om våre opprykksmuligheter denne sesongen? 

– De är så klart väldigt goda. Som det ser ut idag har jag stark tro på att det blir vi tillsammans med Hull City som blir top 2. Lätt att säga så nu förstås och ska erkänna att jag inte hade tippat så före säsongen. Det verkar finnas en passion i laget nu som saknats tidigare, att det är now or never.

 

Nå er det hjemmekamp mot Fleetwood – et lag du har et spesielt forhold til. Fortell om ditt forhold til Fleetwood

– Det började för någonstans 11-12 årsedan när jag arbetade på ett fartyg i Irländska Sjön och hade en arbetskamrat som var från Fleetwood och som de flesta engelsmän väldigt engagerad i fotboll. När jag var ledig en gång reste jag över och kombinerade några Pompeymatcher med att hälsa på honom och se en hemmamatch med Fleetwood, som då spelade i Non League. Jag blev väldigt förtjust i byn och av fotbollsklubben. Lokalfolket i Fleetwood är otroligt trevliga och gästvänliga vilket påminner mycket om Portsmouth i det avseendet. Samma sak kan man inte säga om många andra städer i England. Sedan dess har jag besökt dem regelbundet och sett Fleetwood spela mot Pompey ett flertal gånger de senaste åren, både hemma och borta senast i februari i år, och också lärt känna flera karaktärer i byn. Mitt bästa minne på plats var när vi vände 2-1 till 2-5-seger där för några årsedan.

 

Fleetwood er en av våre konkurrenter om opprykksplassene, og tapte play-off-finalen forrige sesong. Tanker om denne kampen, forslag til startellever og resultattips? 

– Fleetwood har ett i alla lagdelar bra och spännande lag och en populär manager i Joey Barton. Men de presterar för ojämnt för att blanda sig i den absoluta toppen. När jag själv varit över där har jag hört Fleetwoodsupportrar uttrycka att de inte vill gå upp i Championship eftersom de inte tror att klubben skulle överleva där. De har en stark ägare för denna nivån men det är trots allt en liten by med endast 25 000 invånare.

Vi kommer nu till denna matchen som det formstarkaste laget i League One men Fleetwood går aldrig att vare sig tillräkna eller borträkna. Det har varit relativt målrikt mellan lagen i tidigare möten så jag drar till med 3-2 till Pompey som tips där måltjuven Ched Evans lär hamna i gästernas målprotokoll. Han startade på bänken i deras match mot Swindon i lördags men det var förmodligen bara en taktisk rotation och Barton lär ändra taktik till denna matchen.

Min startelva får gärna se ut så här: 4-3-3: McGillivray – Johnson, Whatmough, Raggett, Mnoga – Jacobs, Naylor, Cannon – Curtis, Marquis, Harness

 

Til slutt: Har du noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne? 

– Det är imponerande att vi har en så stabil skara supportrar i Skandinavien år efter år. När jag träffar engelskmän utomlands och berättar att jag håller på Portsmouth och att vi har en egen supporterklubb i Skandinavien blir de ofta väldigt överraskade. Vill säga stort tack till Joakim och alla duktiga skribenter som gör ett otroligt fint jobb med Venner av Pompey, liksom David på Svenska Fans Portsmouth-redaktion.

Hoppas att vi så många medlemmar som möjligt kan få till en gemensam supporterresa så snart det låter sig göras.


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 17. serierunde: Ipswich Town (B): Torkil Risan

Før 16. serierunde: Peterborough (H): Jean Robert Tankred

Før 15. serierunde: Blackpool (B): Robert Daffenberg Nilsen

Før 2. runde FA-cup: King’s Lynn Town (H): Michael Pantling

Før 14. serierunde: Oxford (H): Thorgeir Benjaminsen

Før 13. serierunde: Crewe (H): Tom Saunders

Før 12. serierunde: Plymouth (B): Håvard Myhre

Før 1. runde FA-cup: Ipswich Town (B): Atle Stray

Før 11. serierunde: Lincoln City (B): Torstein S. Pedersen

Før 10. serierunde: Charlton (H): Alexander Nilsson

Før 9. serierunde: Northampton (H): Veny Vere

Før 8. serierunde: Sunderland (B): James Lund

Før 7. serierunde: Gillingham (B): Bjarte Hope

Før 6. serierunde: Doncaster (H): Andreas Hougaard

Før 5. serierunde: MK Dons (H): Zubajra Tsutsulaev

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen

Mange Nilsson sammen med Gareth Evans.