Supporterintervjuet: Før Crewe (B)

FKH-trener Jostein Grindhaug (i midten) er vår mest profilerte medlem. Her deler han sine tanker før Crewe-kampen.


NYHETER: På bildet over ser vi vår medlem nummer 11, Jostein Grindhaug, inne på Fratton Park sammen med daværende fotballdirektør i Pompey, Steve Coppell, og sin venn Åge Risanger (som er god venn også av Coppell). Grindhaug er velkjent i Norge som mangeårig trener (og sportssjef) i eliteserieklubben FK Haugesund.

Han har flere ganger i media stått stolt fram som Portsmouth-supporter. Her forteller han både om da The News laget nyhetssak på at han stilte i Portsmouth-drakt før Haugesund møtte PSV i Europa League-kvalifisering og sine tanker om Pompey:

 

Aller først, Jostein: Du er jo selv trener for det norske eliteserielaget FK Haugesund. Hvordan opplevde du 2020-sesongen og hva tenker du om året som ligger foran dere?

– Det ble en veldig annerledes sesong for oss i FKH i -20 sesongen. Først og fremst inngangen med 2 måneder uten trening, grunnet permitteringer i både trener og spillergruppen. Deretter et tett kampprogram som vi nok ikke var rustet for hverken mannskap eller treningsmessig. Vi kom skjevt ut av blokkene, men klarte til en viss grad å hente oss inn i løpet av sesongen. En krevende, men allikevel lærerik sesong. Vi har kommet godt i gang med forberedelsene til kommende sesong. Har stort sett de samme spillerne som vi avsluttet forrige sesong med, som jeg er glad for. Vi er få spillere, men god kvalitet. Får vi plusset på med to – tre voksen spillere i tillegg, så har jeg tro på en god sesong her på Haugalandet.

 

Pompey gjorde det bra i cupene forrige sesong, men det endte uten opprykk etter tap på straffesparkkonkurranse mot Oxford i semifinalen i play-off. Hva tenker du om Pompeys 2019/20-sesong?

– Pompeys 19/20 sesong ble jo også påvirket av Corona pandemien både for klubben og oss som supportere. At det endte med stang ut i play offen synes jeg er betegnende for sesongen. Allikevel er det noe som ser mer solid ut enn tidligere sesonger. Vi er med der oppe.

 

Pompey er i skrivende stund på 4. plass i League One, men det er tett både oppover og nedover på tabellen. Hva tenker du om Pompeys sesongstart?

– Sesongstarten har vært helt ok. Etter en treg start poengmessig, så har det det virkelig satt seg både spillemessig og ikke minst 3 poenger. Det var først nå, i slutten av januar vi gikk på to seriekamper på rad med tap. Når vi da slår tilbake med 2 seire og en uavgjort, så viser det sterk lagmoral.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)? 

– Jeg må innrømme at jeg ikke er den som får med meg alt på ryktebørsen. I disse dager er det om å unngå vår egen ryktebørs i jakten på spillere inn til FKH. Jeg bruker pompey.no i hverdagen. Så er jeg heldig som har et analyseverktøy i forbindelse med jobben – wyscout – hvor jeg kan få med meg alle kampene til Pompey, samt høydepunkter.

 

I forbindelse med at du hadde på deg en Portsmouth-drakt da du møtte pressen før FK Haugesund skulle spille mot PSV i Europa i 2019, fikk du en del oppmerksomhet i lokalpressen i Portsmouth. Blant annet laget lokalavisa The News denne saken og senere denne.

Fikk du selv med deg den positive oppmerksomheten dette førte med seg blant Pompey-supporterne i England?

– Nei, jeg hadde aldri tenkt at det skulle bli noen sak ut av det. Jeg liker å gå rundt med Pompey drakten. Jeg er stolt av den! I min familie er det stort sett Liverpool supportere, og i vennekretsen er det stort sett Big six og Leeds som dominerer. Jeg synes det er kult dersom Pompey fansen satte pris på omtalen. Vi fortjener det!

 

Har du noen favorittspiller i Pompey nå?

– Jeg må si vi har en midtbane duo som er meget solid. Cannon (på bildet) og Naylor er viktige for laget.

 

Hvilke tanker har du om manager Kenny Jackett og den jobben han har gjort og gjør på Fratton Park?

– Som en god kollega synes jeg han gjør en fin jobb…

 

Hva tror du om våre opprykksmuligheter denne sesongen?

– Vi er det laget som skårer flest mål i divisjonen (44), samtidig som vi er et av de som slipper inn minst (23). Dersom dette holder seg resten av sesongen vil sjansene for opprykk være store. Det handler om å være i posisjon til opprykk. Dersom du er det, vil du til slutt klare målet. Noe av nøkkelen ligger i å vinne flere kamper på hjemmebane. 6-4-5 er ikke statistikk god nok for et opprykksjagende lag på hjemmebane. Tenk hvordan den statistikken hadde sett ut med et fullsatt Fratton Park.

 

Nå venter en vrien bortekamp mot Crewe. Tanker om denne kampen, forslag til startellever og resultattips?

– Ser vi på bortestatistikken, så er den meget solide 8-2-1. Klink B på oddsbongen. Stoler på Kenny når det kommer til laguttaket.

 

Til slutt: Har du noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Det blir bra til slutt! PUP!!


Før 22. serierunde: Hull City (H): Sondre Rossbach

Før 21. serierunde: AFC Wimbledon (H): Jon Romuld Håversen

Før 20. serierunde: Fleetwood (B): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 3. runde FA-cup: Bristol City (B): Mark Raine

Før 19. serierunde: Hull City (B): Ståle Håheim

Før 18. serierunde: Fleetwood (H): Mange Nilsson

Før 17. serierunde: Ipswich Town (B): Torkil Risan

Før 16. serierunde: Peterborough (H): Jean Robert Tankred

Før 15. serierunde: Blackpool (B): Robert Daffenberg Nilsen

Før 2. runde FA-cup: King’s Lynn Town (H): Michael Pantling

Før 14. serierunde: Oxford (H): Thorgeir Benjaminsen

Før 13. serierunde: Crewe (H): Tom Saunders

Før 12. serierunde: Plymouth (B): Håvard Myhre

Før 1. runde FA-cup: Ipswich Town (B): Atle Stray

Før 11. serierunde: Lincoln City (B): Torstein S. Pedersen

Før 10. serierunde: Charlton (H): Alexander Nilsson

Før 9. serierunde: Northampton (H): Veny Vere

Før 8. serierunde: Sunderland (B): James Lund

Før 7. serierunde: Gillingham (B): Bjarte Hope

Før 6. serierunde: Doncaster (H): Andreas Hougaard

Før 5. serierunde: MK Dons (H): Zubajra Tsutsulaev

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen

Jostein Grindhaug i Portsmouth.