Supporterintervjuet: Før Hull City (H)

Sondre Rossbach tror naturlig nok på en tøff kamp når serieleder Hull kommer på besøk til Fratton Park. Men til tross for en tøff kamp, tror Sondre det ender med seier til Pompey.


SUPPORTERINTERVJUET: 24 år gamle Sondre Rossbach er vår medlem nummer 69. Han er en mann som er velkjent i fotball-Norge ettersom han er førstekeeper i den norske eliteserierklubben Odd Grenland, har vært norsk U21-landslagskeeper i flere år og har vært i den norske A-landslagstroppen. Her er Sondres tanker før lørdagens viktige toppkamp i League One.

Aller først, Sondre: Du er jo selv profesjonell fotballspiller for det norske eliteserielaget Odd og har vært i den norske A-landslagstroppen. Hvordan opplevde du 2020-sesongen og hva tenker du om året som ligger foran deg?

– 2020-sesongen ble veldig spesiell på mange måter. Vi var gjennom nedstengning og permitteringer, før vi fikk lov til å starte opp igjen trening og kamper på sommeren. Da hadde vi mange kamper å «ta igjen», og sesongen ble veldig intensiv. For Odd sin del lå vi godt an og kjempet lenge om medalje, men endte til slutt på en sur 7.plass, etter å ha snublet i de avgjørende kampene i serieinnspurten. Jeg håper 2021 blir et «normalt» år, med full sesong og etter hvert folk på tribunene. For Odd sin del har vi som mål å være i toppen av Eliteserien i år også, og vi gleder oss veldig til å ta fatt på en ny sesong.

 

Pompey gjorde det bra i cupene forrige sesong, men det endte uten opprykk etter tap på straffesparkkonkurranse mot Oxford i semifinalen i play-off. Hva tenker du om Pompeys 2019/20-sesong?

– Som Pompey-fan ønsker man selvsagt at laget skal være på høyest mulig nivå, og når muligheten til opprykk røk mot Oxford var det selvfølgelig veldig skuffende. Samtidig er det alltid slik at straffesparkkonkurranser er litt «bingo», og det kunne like godt vært Pompey som gikk seirende ut. Vi får trøste oss med at vi var veldig nære det helt store! Samtidig skal klubben ha cred for at de klarte å henge med så lenge, i et år som var veldig spesielt på mange måter. Etter en dårlig start på sesongen, er vi nå for fullt med i kampen om direkte opprykk. Vi ligger på 3. plass, men har én kamp mindre enn spilt enn begge lagene foran oss (som vi skal møte i de to neste kampene). Samtidig er det kort avstand til lagene bak. I cupene er vi ute i henholdsvis 2. runde (ligacupen) og 3. runde (FA-cupen og EFL Trophy).

 

Hva tenker du om Pompeys sesongstart?

– Som nevnt over ønsker jeg at Pompey så fort som mulig kommer tilbake på det høyeste nivået. Derfor er jeg selvfølgelig veldig fornøyd med at vi så langt ligger godt an i opprykkskampen, vel vitende om at det fortsatt er lenge igjen av sesongen. Når det gjelder cupene, tenker jeg det kan være like greit at vi røk ut tidlig, slik at vi kan ha fullt fokus på ligaspillet. I ligaen har vi nå et veldig godt utgangspunkt for å sette oss selv i en god posisjon, og jeg håper Pompey benytter denne muligheten og går seirende ut av begge de neste kampene. Jeg krysser fingrene.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)? 

– Stort sett via Pompey.no, Twitter og Facebook, og så prøver jeg selvfølgelig å få med meg kampene når de blir vist på TV.

 

Noen favorittspiller i Pompey nå?

– Jeg har stor sans for Jack Whatmough. Han tar virkelig ansvar både på og utenfor banen.

 

Du er jo keeper selv, Sondre. Har du noen mening om hvor god MacGillivray er? God nok for Championship om det skulle bli opprykk?

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har sett nok av MacGillivray til å si eksakt hvor god han er. Jeg er dog fornøyd med at vi har holdt nullen 10 ganger (hvis jeg husker riktig) så langt i ligaen, noe som absolutt er respektabelt på 21 kamper. Hvis vi skulle rykke opp er jeg veldig tilhenger av at man prøver å ta med seg så mange som mulig av spillerne fra opprykket inn i neste sesong. Championship er så klart noen hakk opp kvalitetsmessig, men desto viktigere blir det å ha et lag og en gruppe som står sammen og er trygge på hverandre. Keeperspill handler også mye om trygghet og selvtillit, og jeg tror MacGillivray kan klare seg i Championship hvis han får tilliten.

 

Hvilke tanker har du om Kenny Jackett og den jobben han har gjort og gjør på Fratton Park?

– Det har vært litt blandet. Personlig hadde jeg håpet at Pompey skulle ta neste steg litt raskere, spesielt med tanke på at vi har vært såpass nærme ved flere anledninger. Samtidig viser det seg nå at med litt tålmodighet og kontinuitet på dette området, så er vi plutselig i en posisjon hvor vi ligger veldig godt an til opprykk. Jeg tror Kenny Jackett er rett mann til å lede Pompey opp en divisjon. Klarer han dette blir det spennende å se om han ønsker å fortsette i sjefstolen, eller om han vil prøve nye muligheter andre steder. Jeg er uansett veldig optimistisk på veien videre for Pompey.

 

Hva tror du om våre opprykksmuligheter denne sesongen?

– De er gode, spesielt med tanke på den plassen vi har på tabellen nå. Jeg tror nok de neste kampene blir litt definerende for sesongen. Klarer vi å vinne mot både Hull og Lincoln vil det gi oss en luke i toppen, noe som vil være gull verdt. Samtidig er sesongen lang, det er ennå lenge igjen, og jeg tør ikke ta noe på forskudd. Vi er avhengig av å opprettholde den gode formen en lang periode til. Men ut ifra hva Pompey har vist denne sesongen, tror jeg absolutt at vi er gode nok til å rykke opp.

 

Nå venter toppkamp hjemme mot Hull. Tanker om denne kampen, forslag til startellever og resultattips?

– Min første tanke er at dette er en veldig tøff kamp. Samtidig er ikke Hull i sin beste form, med 3 tap og 3 uavgjort på sine 8 siste kamper i ligaen. Pompey derimot er i fin flyt og sånn sett tror jeg dette er et gunstig tidspunkt å møte Hull på. Jeg tipper en solid 2-0 seier til Pompey!

 

Til slutt: Har du noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– PUP!


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 21. serierunde: AFC Wimbledon (H): Jon Romuld Håversen

Før 20. serierunde: Fleetwood (B): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 3. runde FA-cup: Bristol City (B): Mark Raine

Før 19. serierunde: Hull City (B): Ståle Håheim

Før 18. serierunde: Fleetwood (H): Mange Nilsson

Før 17. serierunde: Ipswich Town (B): Torkil Risan

Før 16. serierunde: Peterborough (H): Jean Robert Tankred

Før 15. serierunde: Blackpool (B): Robert Daffenberg Nilsen

Før 2. runde FA-cup: King’s Lynn Town (H): Michael Pantling

Før 14. serierunde: Oxford (H): Thorgeir Benjaminsen

Før 13. serierunde: Crewe (H): Tom Saunders

Før 12. serierunde: Plymouth (B): Håvard Myhre

Før 1. runde FA-cup: Ipswich Town (B): Atle Stray

Før 11. serierunde: Lincoln City (B): Torstein S. Pedersen

Før 10. serierunde: Charlton (H): Alexander Nilsson

Før 9. serierunde: Northampton (H): Veny Vere

Før 8. serierunde: Sunderland (B): James Lund

Før 7. serierunde: Gillingham (B): Bjarte Hope

Før 6. serierunde: Doncaster (H): Andreas Hougaard

Før 5. serierunde: MK Dons (H): Zubajra Tsutsulaev

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen

Jack Whatmough (nummer 6)