Supporterintervjuet: Før Shrewsbury (B)

Magnus Smith er optimist før lørdagens bortekamp mot Shrewsbury. 


SUPPORTERINTERVJUET: Vår medlem 46, Magnus Smith, har fulgt Pompey siden 2007/08. 28-åringen følger fortsatt godt med og deler her sine tanker før helgens kamp.

 

Pompey er for lengst ute av cupene denne sesongen, mens vi i serien har vært svært ustabile. Vi ledet League One i juleferien, men i 2021 har poengfangsten vært dårlig. Spesielt den siste måneden. Nå er vi utenfor play-off og ville vært midt på tabellen hadde det ikke vært for seieren sist. Hva er dine tanker om Pompeys sesong?

– Sesongstarten var igrunn god, og da vi toppet tabellen ved nyttår hadde jeg tro på at dette kunne være sesongen vi skulle gå opp. Spillmessig har jeg dog ikke vært veldig særlig imponert over det vi har prestert under Jackett i det siste, og da resultatene i tillegg begynte å utebli på vårparten skjønner jeg at til slutt måtte ta grep. Da de uken før Salford-kampen gav lovnader om at Jackett var fredet ut sesongen var det kanskje med en antagelse om at han ville klare å snu trenden slik han har greid ved tidligere anledninger, men slik gikk det altså ikke. På nåværende tidspunkt skulle jeg ønsket at vi var med og kjempet om direkte opprykk, men nå ser det til at det beste vi antageligvis kan håpe på er play-off.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)?

– I tillegg til å lese opptakter på Pompey.no får jeg nyheter fra fansider på Facebook og via noen gode fan-podcaster. Prøver å få med meg så mange kamper som mulig på iFollow, så langt tiden rekker til.

 

Kenny Jackett fikk til slutt sparken og inn kom Danny Cowley, med sin bror Nicky som assistent. Hva synes du om at Jackett måtte gå etter finaletapet på Wembley og hva tror du om ansettelsen av Cowley-brødrene ut sesongen?

– Cuptapet virker å være dråpen som fikk begeret til å renne over, og det er mulig styret da følte seg tvunget til å gjøre noe. Det kan jo spekuleres i at Jackett fikk et ultimatum av styret før den kampen, ettersom at han virket ganske medtatt etter tapet. Jeg har alltid hatt stor respekt for Jackett og for jobben han har gjort, men det virker som at det til slutt trengtes forandring og en vitamininnsprøytning til for at dette ikke skal bli enda en sesong hvor vi ikke lykkes i å rykke opp til Championship. Fra det lille jeg har sett og hørt fra dem har jeg fått et veldig godt inntrykk av Cowley-brødrene. De sier de riktige tingene, og jeg liker spesielt godt hvor mye de vektlegger viktigheten av fansen. Deres meritter, spesielt med Lincoln, gjør at jeg tror vi kan ha en ganske bra vår i vente, og jeg ser på nett at det er mye mer engasjement rundt klubben enn det har vært på lenge.

 

Hva tenker du om våre opprykkssjanser?

– På kort sikt tror jeg Cowley-brødrene kan få opp troa i gruppa igjen, noe jeg føler vi så allerede på lørdagen mot Ipswich. Om vi nå kaprer en av playoff-plassene som òg virker å være det realistiske målet, så tror jeg brødrene kan være rette for jobben ettersom de virker som noen skikkelige vinnerskaller begge to. De virker å ha det som skal til for å kunne snu den forferdelige playoff-statistikken vår. Det viktigste framover blir å få det beste ut av gruppa vi har og gjenskape gode prestasjoner og resultater helt fram til serieslutt. Jeg er blitt veldig optimistisk for resten av sesongen, og gleder meg til fortsettelsen!

 

Nå venter bortekamp mot Shrewsbury. Hva er dine tanker om kampen? Forslag til startellever? Resultattips?

– Jeg håper laget er fullt av gode opplevelser etter forrige helg, og nå som Danny og Nicky har fått satt enda mer preg på laget tror jeg de vil gå ut av startblokkene med stor selvtillit. Shrewsbury har hatt noen greie resultater de siste kampene, men jeg tror ikke det vil være noe match mot det potensialet som er i laget vårt. Startellever (med forbehold om skadefri tropp): MacGillivray; Bolton, Whatmough, Raggett, Brown; Harness, Naylor, Cannon/Close, Jacobs; Williams, Marquis. Resultattips: 3-0 til Pompey (Raggett, Harness og Marquis)

 

Til slutt: Har du noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Play up Pompey!


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 35. serierunde: Ipswich Town (H): Christian Knapp

Før 34. serierunde: Peterborough (B): Eirik Bøen Gravdal

Før finalen i EFL Trophy: Salford: Ed Binks

Før 33. serierunde: Sunderland (H): David Gunnarsson Lorentzen

Før 32. serierunde: Northampton (B): Bo Johansen

Før 31. serierunde: Doncaster (B): Arman Vestad

Før 30. serierunde: Gillingham (H): William Tomren-Berg

Før 29. serierunde: Oxford (B): Torgeir Melvær Nesse

Før 28. serierunde: Blackpool (H): Duncan Griffin

Før 27. serierunde: Bristol Rovers (B): Kenneth Johansen

Før 27. serierunde (ble avlyst): Crewe (B): Jostein Grindhaug

Før 26. serierunde: Swindon Town (H): Pål A. Lea

Før 25. serierunde: Plymouth (H): Hermann Hreidarsson

Før 24. serierunde: Charlton (B): Martin Grimstvedt

Før 23. serierunde: Lincoln City (H): Steen Houman

Før 22. serierunde: Hull City (H): Sondre Rossbach

Før 21. serierunde: AFC Wimbledon (H): Jon Romuld Håversen

Før 20. serierunde: Fleetwood (B): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 3. runde FA-cup: Bristol City (B): Mark Raine

Før 19. serierunde: Hull City (B): Ståle Håheim

Før 18. serierunde: Fleetwood (H): Mange Nilsson

Før 17. serierunde: Ipswich Town (B): Torkil Risan

Før 16. serierunde: Peterborough (H): Jean Robert Tankred

Før 15. serierunde: Blackpool (B): Robert Daffenberg Nilsen

Før 2. runde FA-cup: King’s Lynn Town (H): Michael Pantling

Før 14. serierunde: Oxford (H): Thorgeir Benjaminsen

Før 13. serierunde: Crewe (H): Tom Saunders

Før 12. serierunde: Plymouth (B): Håvard Myhre

Før 1. runde FA-cup: Ipswich Town (B): Atle Stray

Før 11. serierunde: Lincoln City (B): Torstein S. Pedersen

Før 10. serierunde: Charlton (H): Alexander Nilsson

Før 9. serierunde: Northampton (H): Veny Vere

Før 8. serierunde: Sunderland (B): James Lund

Før 7. serierunde: Gillingham (B): Bjarte Hope

Før 6. serierunde: Doncaster (H): Andreas Hougaard

Før 5. serierunde: MK Dons (H): Zubajra Tsutsulaev

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen