2020-21: Shrewsbury Town – Portsmouth 1-2

Er vi allerede på rette spor?


Efter to kampe har head coach Danny Cowley stadig en win ratio på 100 % i spidsen for Pompey. Det står klart efter en til dels velspillet kamp, og en til sidst hårdt tilkæmpet sejr på 2-1 over Shrewsbury Town. De tre points var nok til at løfte os op på femtepladsen i League One, da andre resultater samtidig var os venligt stemt på denne dag.

Efter at have tilbragt en uge sammen med truppen havde Cowley brødrene fire ændringer i startelleveren. Mest overraskende var John Marquis stik mod alle meldinger klar, og fik chance fra start da Jordy Hiwula måtte melde fra, og vi dermed var yderligere svækket i front. De tre andre nye var Callum Johnson, Ben Close og Michael Jacobs.

Hos værterne spillede Curtis Main hele kampen, og var heldigvis lige så uskarp i front som vi desværre huskede ham i Pompey-trøjen.

 

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/march/match-report-for-shrewsbury-town-vs-portsmouth-on-27-mar-21/

 

Eftertanken

Hvor vi før pausen viste os som det bedste af de to hold på banen, blev ´spillerne i kampens sidste 45 minutter i den grad nødt til at arbejde for sagen – i den sidste halve time endda med blot ti mand. Det er kun hypotetisk, men den umiddelbare tanke er, at under Jackett havde vi ikke kørt denne sejr i hus. Under alle omstændigheder viser vi nu en afgørende vilje, og dermed en helt anden mentalitet end den vi var vidner til i de seneste uger, hvor den dårlige form tog til. Ny manager effekt? Det vil tiden vise, for to sejre ud af to mulige kan også være tilfældigt, men ikke desto mindre handler det rigtig meget om tro på tingene, og oppe i spillernes hoveder er Cowley revolutionen tilsyneladende i gang. Den varer forhåbentlig ved længe endnu.

 

Et hurtigt liga-overblik

Ud over selv at tage tre points smed flere af vore direkte konkurrenter points denne dag. I toppen måtte Hull City nøjes med en remis hjemme mod Gillingham. Det udnyttede både Sunderland og Peterborough med sejre, sidstnævnte sågar ved at smadre Accrington med hele 7-0. Til gengæld tabte både Lincoln og Doncaster, mens Ipswich og Blackpool begge kun fik et enkelt point på dagen. Bag os var det således kun Oxford som vandt, om end MK Dons også nærmer sig play-off feltet dog med to kampe flere spillet.

 

Kommentarer fra head coach Danny Cowley

“It was a really good performance in the first half and credit to the players because we’ve given them an awful lot of information this week. They were able to digest that and implement it, which isn’t easy. But we played with a nice rhythm and were able to dominate. Shrewsbury changed their system after the break and we didn’t have the answers to that, so didn’t have quite the same level of control. But we’ve just come together as a group and when we’re next in that moment, we’ll be able to respond better. So instead, we had to show the other side of the game, which is the grit, determination and resilience. We had that in abundance.”

“We finished the game with 10, but it felt more like we had 12 players with the energy of Ryan and Marcus. If you want to be a successful team, you have to win in different ways. It would be great if we could do that by playing like we did in the first half. If you can’t then you have to dig deep.”

“I didn’t anticipate that the referee was going to give a red card. It’s a forward’s challenge and he actually wins the ball. It was probably more clumsy than anything and there was certainly no intent. I thought it was probably a yellow. I’ve watched it back a couple of times and seen it on slow motion and my recommendation would be to appeal.”

League One, New Meadow, 27. marts 2021

Shrewsbury Town – Portsmouth 1-2 (0-2)

25. minut: 0-1 Marcus Harness

36. minut: 0-2 John Marquis

53. minut: 1-2 Nathanael Ogbeta

Opstillingen (4-2-3-1): MacGillivray; Johnson, Whatmough, Raggett, Brown; Naylor (anfører), Close (Daniels ‘84); Harness, Williams (Nicolaisen ‘90+5), Jacobs (Cannon ‘75); Marquis

På bænken: Ward, Bolton, Byers, White, Cannon, Daniels og Nicolaisen

Advarsler: Ingen

Udvisning: Marquis

Tilskuere: stadig ikke

Interview med Danny Cowley efter kampen:

 

Kampens højdepunkter: