Klar for kamp eller ute for resten av sesongen?

Mens Sean Raggett bagatelliserer skaden, spekuleres det i at at midtstopperen kan være ute resten av sesongen. Her er hva hovedtrener Danny Cowley har å si.


NYHETER: Det var mot slutten av kampen mot Wigan på mandag at midtstopper Sean Raggett måtte ut med skade. Han ga som vanlig alt i en hodeduell og endte med å blø kraftig fra ansiktet. Han ble liggende på bakken og virket omtåket. Det medisinske personellet som kom til var da også raske med å signalisere at han måtte byttes ut.

Inn kom Rasmus Nicolaisen og dansken gjorde det godt i sluttminuttene da Wigan presset på for utligning. Mest sannsynlig er det Nicolaisen som danner stopperpar med Jack Whatmough i morgendagens seriekamp mot Burton.

De første kommentarene etter kampen gikk på mulig brudd i kinnbeinet hos Raggett. Det ble også spekulert i at sesongen kunne være over for den store og sterke midtstopperen.

SE OGSÅ: Sean Raggett sin spillerprofil

Raggett selv uttalte seg ikke de første dagene, men la på onsdag ut følgende melding på Twitter:

 

– Ikke alltid spillerne er i stand til å ta riktig avgjørelse

Sean Raggett spøker altså med det på Twitter og har blitt sitert på at han skal kjapt tilbake igjen, men Raggett er kjent som en hardhaug. Som hovedtrener Danny Cowley også poengterer, er det ikke spillerne som i slike tilfeller skal avgjøre om de er spilleklar igjen.

– Her skal vi lytte til det medisinske personellet. Det er utenfor vår profesjonelle kompetanse å avgjøre slik, og da skal vi lytte til og stole på den avgjørelsen de tar. Det handler alltid om spillerens beste først og fremst.

– Jeg husker en gang Sean spilte for oss i Lincoln mot Dover. Han mistet bevisstheten og husket ingenting etterpå. Han ville absolutt spille videre, men vår fysioterapeut var klar på at det var snakk om en hjernerystelse. Vi tok den rette avgjørelsen for ham da, for det er ikke alltid spillerne er i stand til å ta en riktig avgjørelse selv, kommenterer Cowley som er full av ros for Raggetts innstilling, mot og innsatsvilje i sitt intervju med The News. 

Sannsynligvis spiller ikke Raggett mot Burton i morgen. Da blir det trolig Whatmough og Nicolaisen som stopperpar, med James Bolton som cover på stopperplass.

Samtidig vet vi at Cowley har holdt kortene tett til brystet tidligere. Både John Marquis og Callum Johnson har overraskende vært i startelleveren til Cowley til tross for at rapportene i media tilsa at de ikke var klar for spill etter skade ennå. En kan derfor ikke utelukke sikkert at Raggett spiller i morgen, men med tanke på hvordan han så ut onsdag vil det være et aldri så lite mirakel. Han trente forsiktig torsdag.

Men ute for resten av sesongen får vi håpe at han ikke er. Selv om Nicolaisen trolig vil gjøre det bra i hans eventuelle skadefravær, trenger vi hardhausen Raggett med det tette kampprogrammet som gjenstår.

Hovedtrener Danny Cowley støtter seg til hva det medisinske apparatet sier med tanke på bruken av Sean Raggett framover.