Supporterintervjuet: Før Arsenal (H) i FA-cupen

William Emil Mellvang Tomren-Berg har tro på Pompey i kveldens 5. runde-kamp mot Arsenal på Fratton Park.


SUPPORTERINTERVJUET: Flere av våre medlemmer er barn av medlemmer som har vært med i supporterklubben siden våre tidlige år. De ble meldt inn da de var så unge at de selv ikke hadde fått sjansen til å mene noe som helst. Det er derfor veldig kjekt å konstatere at flere av disse unge medlemmene våre faktisk har fått et blått hjerte, akkurat som sine fedre. Det er Trygve Mellvang Tomren-Berg sin sønn, William Emil, som stiller til supporterintervju før kveldens storkamp på Fratton Park. William Emil fyller 16 år i år og er vår medlem nummer 21. Her er hans tanker før kampen mot Arsenal.

 

Pompey vant Checkatrade Trophy, men endte på 4. plass og tapte i semifinalen i play-off forrige sesong. Hva synes du om det Pompey presterte i 2018/19? Hva var dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Forrige sesong var full av opp- og- nedturer, og ble vel til syvende og sist en nedtur siden vi ikke maktet å rykke opp. Checkatrade Trophy ble på mange måter et solid plaster på såret, som raskt falt av for å la såret og forhåpningene til neste sesong gro. Foran denne sesongen var det vel som for alle andre opprykk til Championship som raget høyest på lista over forventninger, og så lenge det fremdeles er godt innenfor rekkevidde er jeg noenlunde tilfreds. Å vinne ligaen ville jo selvfølgelig være enormt, og jeg har definitivt ikke gitt opp den tanken helt enda, alt kan skje

 

Sesongen så langt har gitt oss 3. runde i ligacupen (der det ble tap for Southampton), vi er i finalen i EFL Trophy, i 5. runde av FA-cupen og i serien har vi 59 poeng etter 33 seriekamper. Med det ligger vi på play-off, men med kontakt til lagene på direkte opprykk. Hva synes du om det Pompey har prestert så langt denne sesongen?

– Foreløpig er jeg fornøyd med sesongen, ettersom vi henger godt med i ligaen og har gjort det bra i EFL-cupen og FA-cupen. Det som virkelig hadde gjort denne sesongen fantastisk for min del, er selvfølgelig om vi hadde rykket opp, men også om vi hadde vunnet Arsenal-kampen.

 

Har du tenkt deg over på kamp denne sesongen?

– Det skal nok dessverre veldig godt gjøres å finne tid til en tur til Portsmouth og Fratton Park i år med alt jeg har å gjøre av skolearbeid, øving på basslinjer og langrennstrening, men dagen det skjer er jeg overbevist om at gutta våre skal få nyte godt av mitt lykkebringende nærvær på stadion (funker når jeg har vært på Godset-kamp).

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Det går for det meste i instagram og rapportering fra fattern, og iblant når det passer ser jeg på kampene med han.

 

Er du fornøyd med jobben manager Kenny Jackett (bildet) gjør?

– Kenny er en bra mann, men det har jo ikke akkurat vært en dans på roser med han som manager heller. Det er tilfeller hvor jeg virkelig får troa på det han driver med etter en kamp, for så å begynne å tvile igjen etter den neste er spilt. Jevnt over er jeg nok allikevel fornøyd med hva han har gjort med laget.

 

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Favorittspiller? Burgess. Han har vært veldig god i det siste og bidrar med gode involveringer og til og med mål, som i forrige kamp mot Rochdale, da vi bare trengte en liten ekstra rosin i pølsa å kose oss med.

 

Nå er det 5. runde-kamp mot Arsenal på Fratton Park. Hva er dine tanker om den kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Arsenal-matchen har jeg nå gledet meg lenge til. Jeg tror vi har en sjanse til å gjøre det bra, og jeg har absolutt troa på seier. Å vinne hadde betydd så utrolig mye for laget og selvtilliten, og det hadde uten tvil gitt dem en boost inn i ligakampene. Og så liker jeg å se for meg alle de grønne fjesene til Arsenal-supporter-vennene mine om vi hadde vunnet. Da hadde jeg endelig hatt noe håndfast å vise til som beviser at Pompey-et mitt kan slå dem. Forhåpentligvis har Artetas menn ikke kommet seg enda etter det utrolige tapet mot Olympiakos i Europaligaen slik at vi kan utnytte den skjøre selvtilliten og ta rotta på dem. Lagoppstilling: Se bildet.

 

 

Hva tror du om våre opprykkssjanser nå?

– Som jeg har nevnt tidligere så er jeg optimistisk. Dessverre har vi de siste årene hatt en tendens til å falle sammen mot slutten av sesongen, noe jeg håper og tror ikke vil skje.

 

Har du ellers noe du ville sagt til Pompey-supporterne i Skandinavia?

– Husk å følge med på damelaget vårt også, de får for lite oppmerksomhet. De fortjener vår kjærlighet på lik linje med gutta. Bruk Pompey-effektene deres flittig og bær trøya vår med stolthet. All the other kids without Pompey-kits, you better run, better run, faster than our Jackett!

PUP!


Her er tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 33. serierunde: Rochdale (H): Torjer Meling

Før 32. serierunde: MK Dons (H): David Gunnarsson Lorentzen

Før 31. serierunde: Fleetwood (B): Thorgeir Benjaminsen

Før 30. serierunde: Shrewsbury (H): Martin A. Grimstvedt

Før 29. serierunde: Coventry (B): Bo Johansen

Før 28. serierunde: Tranmere (B): Bjarte Hope

Før 27. serierunde: Sunderland (H): James Lund

Før 26. serierunde: Lincoln City (B): Mons A. Stray

Før 4. runde FA-cupen (Barnsley H): Marius Eliassen

Før 25. serierunde (Bolton B): Kyle Simon

Før 24. serierunde (AFC Wimbledon H): Håvard Myhre

Før 3. runde FA-cupen (Fleetwood B): Rasmus Sørensen

Før 23. serierunde (Gillingham B): Asbjørn Stokken

Før 22. serierunde (MK Dons B): Øyvind Velde

Før 21. serierunde (Wycombe H): Anton Jonasson

Før 20. serierunde (Ipswich Town H): Torgeir Melvær Nesse

Før 19. serierunde (Accrington Stanley B): Mange Nilsson

Før 18. serierunde (Peterborough H): Duncan Griffin

Før 2. runde FA-cupen (Altrincham H): Tom Saunders

Før 17. serierunde (Rotherham H): Alexander Thorsen

Før 16. serierunde (Rochdale B): Sigbjørn Tjetland

Før 1. runde FA-cupen (Harrogate Town B): Magnus Smith

Før 15. serierunde (Southend H): Lars Håvik

Før 14. serierunde (Oxford United H): Alexander Nilsson

Før 13. serierunde (Bristol Rovers B): Kenneth Johansen

Før 12. serierunde (Lincoln City H): Steen Houman

Før 11. serierunde (AFC Wimbledon B): Haris Nuhanovic

Før 10. serierunde (Gillingham H): Jean-Robert Tankred

Før 9. serierunde (Doncaster B): Robert Nilsen

Før 8. serierunde (Bolton H): Zubajra Tsutsulaev

Før 7. serierunde (Wycombe B): Pål Alexander Lea

Før 6. serierunde (Burton H): Trygve Mellvang-Berg

Før 5. serierunde (Blackpool B): Trygve Ellingsen

Før 4. serierunde (Coventry H): Sam Manton

Før 3. serierunde (Sunderland B): Ståle Håheim

Før 2. serierunde (Tranmere H): Torkil Risan

Før 1. serierunde (Shrewsbury B): Joakim Ellingsen

Christian Burgess.