Supporterintervjuet: Før Doncaster (B)

Robert Nilsen er skuffet over sesongstarten, men lørdag tror han på en sterk borteseier i Doncaster.


SUPPORTERINTERVJUET: Da er det klart for serierunde 9 for vår del. Ettersom medlem nummer ni ikke kunne stille til supporterintervju denne gangen, gikk tilbudet til en av dem med høyere medlemsnummer. Det er medlem nummer 87, Robert Nilsen fra Bodø, som stiller denne gangen. Her er Roberts tanker:

Pompey vant Checkatrade Trophy, men endte på 4. plass og tapte i semifinalen i play-off forrige sesong. Hva synes du om det Pompey presterte i 2018/19?

– Fjorårets sesong var alt i alt en stor opptur. Vi lå lenge godt an i serie og troen og forhåpningen på opprykk var etter halvspilt sesong svært stor. Litt ergerlig å ikke ende blant de 2 som rykket direkte opp, men siste del av sesongen var for svak. Hyggelig å vinne en spennende finale i Checkatrade. Noe jeg savnet i fjor var at vi ved få anledninger klarte å avgjøre kampene. Vi vant mange av kampene med ett mål.

 

Sesongstarten har gitt oss seier i ligacupen mot Birmingham og QPR og stortap for Southamp***, seier i begge EFL Trophy-kampene, mens det i serien har blitt to seiere, tre uavgjorte og tre tap. Altså ni poeng etter åtte seriekamper. Hva synes du om seriestarten?

– Etter en god sesong i fjor er det naturlig å sikte enda et hakk opp i nåværende sesong. Vi har ikke klart å bikke nok kamper i vår favør fram til nå, så jeg vil si at sesongstarten har vært en skuffelse. I år som i fjor tenker jeg at hovedfokuset vårt burde være serien. Vi har spilt gode kamper i ligacupen, men for meg blir det naturlig å nedprioritere cupene.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg holder meg oppdatert på Pompey mest gjennom sosiale medier. Oftest gjennom ulike facebook-sider og hjemmesidene. Under kamper følger jeg Pompey gjennom sofascore og i ulike live-chatter rundt kampen. Etter kampslutt ser jeg alltid høydepunkter fra kampen.

 

Er du fornøyd med vår manager Kenny Jackett (bildet)?

– Laget har ikke fungert like godt i år som starten av fjoråret. Jeg nevnte forventningene til sesongen og verken trener eller lag har prestert så langt. Jackett er jo hovedansvarlig for å få spillerne til å prestere, å det har han ikke gjort godt nok. Jeg tror ikke har får sitte lenge om laget ikke hever seg fram mot jul.

 

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Min favorittspiller i klubben er Pitman. Av nykommerne er Harness en å trekke frem som en av de som har imponert mest i år.

 

Nå er det bortekamp mot Doncaster. Hva er dine tanker om den kampen og hva er din startellever? Hvordan tror du kampen ender?

– Jeg tror kampen mot Doncaster blir en veldig jevn kamp. Doncaster har tapt lite kamper i år og generelt gjør det godt hjemme. Jeg håper og tror vi kan klare å heve oss til kampen å klare å avgjøre i vår favør. Jeg tenker vi godt kan fortsette med laget fra forrige kamp mot Bolton. Mitt tips er at vi vinner 2-1.

 

Hva tror du om våre opprykkssjanser denne sesongen?

– Før sesongen hadde jeg et stort håp om opprykk, men kjenner etter noen kamper at håpet allerede er borte. Vi kan ikke gi opp enda, sesongen er lang å mye kan skje fremover. Det ser ikke lyst ut for øyeblikket.

 

Har du ellers noe du ønsker å si til resten av de skandinaviske supporterne?

– Vi støtter klubben uansett. Vi har hatt mye motgang men uansett har vi sett de siste årene at vi er på rett vei. Reis over å se kamper! Play up Pompey.


Her er tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 8. serierunde (Bolton H): Zubajra Tsutsulaev

Før 7. serierunde (Wycombe B): Pål Alexander Lea

Før 6. serierunde (Burton H): Trygve Mellvang-Berg

Før 5. serierunde (Blackpool B): Trygve Ellingsen

Før 4. serierunde (Coventry H): Sam Manton

Før 3. serierunde (Sunderland B): Ståle Håheim

Før 2. serierunde (Tranmere H): Torkil Risan

Før 1. serierunde (Shrewsbury B): Joakim Ellingsen

Brett Pitman