Supporterintervjuet: Før Burton (H)

– Dette er en kamp vi skal og må vinne, sier Trygve Mellvang-Berg før tirsdagens hjemmekamp mot Burton Albion.


SUPPORTERINTERVJUET: Vi har kun spilt fem seriekamper, og vi har ikke spilt en seriekamp siden august. Til vår sjette seriekamp for sesongen, er det medlem nummer seks, Trygve Mellvang-Berg, som stiller opp:

Pompey vant Checkatrade Trophy, men endte på 4. plass og tapte i semifinalen i play-off forrige sesong. Hva synes du om det Pompey presterte i 2018/19?

– Det var utvilsomt en god sesong, som ble toppet med herlig entusiasme rundt seieren på Wembley. Den «uviktige» tittelen smakte godt for alle som er glade i Pompey etter mange svært tunge år. Men med tanke på at vi ledet ligaen ved årsskiftet, var det litt «lufta ut av ballongen» da opprykket røyk.

 

Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Jeg forventer at vi minst sikrer play off. Til tross for at vi mistet nøkkelspillere i sommer, ble det handlet smart og før sesongen syntes jeg direkte opprykk burde være innen rekkevidde. Litt mer usikker nå, men det er en lang sesong.

 

Hva synes du om starten på sesongen, med seier i ligacupen mot Birmingham og QPR og seier i begge EFL Trophy-kampene, mens det i serien har blitt én seier, to uavgjorte og to tap?

– Jeg hadde foretrukket at vi hadde overbevist i serien, ikke i cup’ene. Starten er under pari, spesielt når vi ser hvordan lag som Ipswich fort kan stikke fra i toppen. Men jeg har håp om at det snur. Samtidig har det generelt sett vært en trist sesongstart, hvor tilintetgjørelsen av Bury minnet alle på hvordan det kunne ha gått også med oss. Vi har virkelig sett baksiden av det absurde pengespillet som toppfotballen i England har blitt. Det er gledelig at Bolton greide seg, men sånne saker gir uheldige utfall. Lagene som møtte Bolton i starten spilte mot et juniorlag, mens de som møter dem framover nå kan forvente tøffere motstand. Det er ikke bra for ligaen.

 

Har du tenkt deg over på kamp denne sesongen?

– Det ligger dessverre ikke an til det nå, men det har vært nære på noen ganger de siste årene, så det begynner definitivt å være på tide!

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Pompey.no, nettstedet til The News (som forøvrig er en pøl av dustete reklame), diverse Facebook-grupper og klubbens eget nettsted. Har fått sett noen kamper via iFollow de siste sesongene, som jo er et supert tilbud når det funker. Forøvrig synes jeg the Guardian er god på dekning av britisk fotball, og jeg hører ofte på deres The Guardian Football Weekly-podcast på vei til jobb.

 

Er du fornøyd med vår manager Kenny Jackett (bildet)?

– Tja… Jeg er litt i tenkeboksen. Han har definitivt gjort en bra jobb, men det kreves noe ekstra denne sesongen for å holde dampen oppe. Så langt har jeg tillit til at han kan få det til.

 

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Brett Pitman. Veldig underlig at han ikke spiller mer. Han er vel den som er nærmest legendestatus i spillergruppa nå og har vært en nøkkelspiller de siste årene. Han trenger ikke starte hver kamp, men er alltid et våpen vi har bruk for. Ellers tror jeg nyinnkjøpte Harness har det som trengs for å bli en favorittspiller. La godt merke til ham da Pompey møtte Burton borte i fjor.

 

Nå er det hjemmekamp mot Burton etter en lang periode uten seriekamp. Hva er dine tanker om den kampen og hva er din startellever? Hvordan tror du kampen ender?

– Den lange pausen er ikke ideell, men har forhåpentligvis gitt laget en anledning til å justere sesongstarten. Burton har vel åpnet på det jevne, men har kvaliteter i laget vi må se opp for. Likevel er dette en kamp vi skal, og må, vinne for å kunne henge med. Jeg regner med startelleveren blir i tråd med sesongstarten, men håper vi får se Marquis og Harness ta samarbeidet til enda et nytt nivå. Og at Pitman kommer inn og scorer…

 

Hva tror du om våre opprykkssjanser denne sesongen?

– Jeg tror opprykksjansene er ganske gode, i en sesong hvor «nesten ingen» kommer til å rykke ned ettersom én plass står tom og Bolton trolig allerede er fortapt. Akkurat det kan gi ligaen en litt rar dynamikk. Uansett må vi skjerpe oss etter en litt trøblete start og det håper jeg skjer i kveld!

 

Har du ellers noe du ønsker å si til resten av de skandinaviske supporterne?

– Vær aktive på Facebook-siden og del tanker og meninger. Alltid kult å høre fra folk som følger klubben. PUP!


Her er tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 5. serierunde (Blackpool B): Trygve Ellingsen

Før 4. serierunde (Coventry H): Sam Manton

Før 3. serierunde (Sunderland B): Ståle Håheim

Før 2. serierunde (Tranmere H): Torkil Risan

Før 1. serierunde (Shrewsbury B): Joakim Ellingsen

Brett Pitman