Supporterintervjuet: Før Tranmere Rovers (H)

Torkil Risan er optimist. Både med tanke på dagens hjemmekamp mot Tranmere og 2019/20-sesongen.


SUPPORTERINTERVJUET: Etter at medlem nummer 1, Joakim Ellingsen, stilte til supporterintervjuet i første serierunde, er det medlem nummer 2, Torkil Risan, som stiller til supporterintervju nå i andre serierunde. Torkil skal da også selv på Fratton Park for å se dagens hjemmekamp mot Tranmere Rovers. Mer om det i supporterintervjuet under:

 

Pompey vant Checkatrade Trophy, men endte på 4. plass og tapte i semifinalen i play-off forrige sesong. Hva synes du om det Pompey presterte i 2018/19

– Jeg synes vi gjorde en meget god sesong. Å forvente noe mer enn 88 poeng ville vært urealistisk. Allikevel så satt jeg igjen med følelse av å ha forspilt en gyllen mulighet til Championship etter å ha skuslet bort momentumet vi hadde på slutten der. Det var en flau play off-innsats vi leverte. Vi har vel fortsatt til gode å vinne en play off-kamp, så vidt jeg vet.

Januarvinduet var skandaløst, både når det kommer til innkommende og utgående spillere. Det kostet oss nok opprykket.

Checkatrade-trofeet var til gjengjeld mye mer gledelig å vinne enn hva jeg hadde forestilt meg i utgangspunktet. Det gjorde mye at vi slo Sunderland. De har glimrende fans, og gjorde affæren til noe mer enn en kamp mellom to League One-sluggere på en fin stadion.

 

Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Jeg er ganske optimistisk. Det er godt over 50% sjanse for play off eller bedre, slik jeg ser det. Sunderland, Ipswich, Rotherham og Blackpool blir nok de tøffeste utfordrerne. Så pleier det å blande seg inn en overraskelse eller to også. Det er såpass mange dyktige managere som jobber i divisjonene i England om dagen at plutselig så vil et av de lavest rankede lagene finne en eller annen vinnerformel og gå på en uslåelig seiersrekke.

Men jeg forventer et etter hvert samspilt og hardt arbeidende Portsmouth-lag. Håper Kenny finner en ellever som funker, og stoler på den. Det har betalt seg for han før.

 

Hva synes du om starten på sesongen, med serietap mot Shrewsbury borte og seier hjemme i ligacupen mot Birmingham?

– Veldig skuffet over den første ligakampen. Og så irriterende gjenkjennelig! Vi klarte ikke å få i gang et dynamisk angrepsspill. Ganske typisk for et lag med mange nyankomne. Jeg tror faktisk at vi ville vunnet dette oppgjøret dersom vi hadde spilt i for eksempel slutten av september.

Birmingham-kampen var en oppvisning. Men jeg lar meg ikke helt rive med. Det Birmingham-laget var latterlig svakt. Noe såpass mange reserver og debutanter vil gjøre med en startellever. Allikevel så var det deilig å se. Ellis Harrison overbeviste, Ronan Curtis var endelig på sitt beste igjen og Andy Cannon spilte seg opp utover i kampen. Jeg trenger litt mer enn en energisk spillestil for å falle pladask for en spiller, men Cannon jobbet veldig bra. Usikker på hvor bra det tekniske repertoaret er dog.

Må også nevne målet til Ben Close. Det var bra, samme hvem du scorer mot. Tror det skuddet hadde gått inn på Jan Oblak også.

 

Har du tenkt deg over på kamp denne sesongen?

– Ja, heldigvis. Familietradisjonen jeg har opprettet er at når ungene mine begynner på skolen så får de bli med på kamp i Portsmouth. Så Helmer og jeg drar denne helga for å se det som forhåpentlig blir en trygg seier over Tranmere Rovers. Gleder meg masse!

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg sjekker lokalavisen The News jevnlig, men nå har de også betalingsmur på nett. Den nettsiden irriterer meg kraftig egentlig. Veldig aggressiv reklamebruk, og mange av Pompeysakene har beskjeden journalistisk verdi, for å si det diplomatisk. Men det er jo lokalavisa, de har god tilgang på lag og støtteapparat, så det er i The News at også de beste reportasjene og intervjuene ligger, synes jeg. Så da får jeg vel slutte å syte.
Ellers er jeg fortsatt veldig glad i pompey.no. Vi må være stolte av den nettsiden (litt mer om det lenger ned)!

 

Er du fornøyd med vår manager Kenny Jackett (bildet)?

– Ja, jeg liker Kenny fortsatt. Sympatisk, kunnskapsrik, høflig. Så synes jeg han har blitt litt djervere på å gjøre innbytter tidligere i kampene. Det er bra, selv om vi to ganger har fått skader etter alle reservene har blitt brukt.

 

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Jeg hadde jo Matt Clarke og Jamal Lowe…Nå koser jeg meg ekstra mye når Ben Close spiller godt. He’s one of our own

Så er jeg faktisk svak for Lee Brown. Ultraprofesjonell type, med et veldig høyt dårligste nivå. Han leverer kanskje ikke kamper det diktes og skrives sagn om, men hvis alle hadde hatt hans innstilling så ville vi tapt færre kamper.

 

Nå er det hjemmekamp mot nyopprykkede Tranmere Rovers. Hva er dine tanker om den kampen og hva er din startellever? Hvordan tror du kampen ender?

– Jeg tror vi vinner denne. De er nyopprykket og har ikke hauger av penger, så de skal ha et litt svakere mannskap enn vårt.

Vi spiller hjemmekamp foran et forhåpentlig utsolgt Fratton Park, og spillerne bør være ekstra gira på å starte med hjemmeseier. Jeg håper på 3-0, rett og slett.

(4-1-4-1)

MacGillivray

Walkes, Raggett, Downing, Brown (bildet)

Naylor

Barness, McCrorie, Close, Curtis

Marquis

 

Hva tror du om våre opprykkssjanser?

– De er gode, kanskje litt bedre enn før fjoråret. Vi kan ikke kreve opprykk, men jeg tror vi har en artig sesong i vente.

 

Har du ellers noe du ønsker å si til resten av de skandinaviske supporterne?

– Unner dere alt godt. Og vis deres takknemlighet til Joakim og resten av de som gjør en innsats for klubben og nettsiden. La meg framheve Pål, Steen og Jean-Robert som gjør usedvanlig godt arbeid i for- og etterkant av kampene. Ikke bare er det mye, tidkrevende jobb som gjøres. Kvaliteten på det dere skriver er også veldig bra. Tusen takk, karer!

PLAY UP POMPEY!


Her er tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 1. serierunde (Shrewsbury B): Joakim Ellingsen

Ben Close