2019-20: Opptakt Portsmouth – Tranmere Rovers

Kan Pompey fortsette der de slapp mot Birmingham?


Portsmouth fikk en opptur i midtuken etter en skuffende serieåpning forrige helg. 3 – 0 seieren mot Birmingham i Carabao Cup gjorde noen skuldre litt lavere men ga samtidig Kenny Jackett litt ekstra hodebry. Flere av spillerne som kom inn på laget imponerte, og det blir interessant å se hvordan manageren løser dette frem mot seriekampen hjemme mot Tranmere Rovers.

Bortelaget Tranmere tapte også sin åpningskamp 2 – 3 mot Rochdale, hjemme på Prenton Park. Det ble altså et litt brutalt møte med League One for laget som hadde opplevd 2 strake opprykk. Rochdale ledet 3 – 0 inntil et selvmål og en overtidsscoring av Connor Jennings skapte litt spenning på slutten.

Pompey spilte kamp tirsdag, mens Rovers manager Micky Mellon har kunnet bruke uken til å forberede sine gutter på hva som venter dem på Fratton Park. Begge lag trenger poeng, og særlig for hjemmelaget er det viktig at det blir 3 av dem.

 

Litt om Tranmere Rovers

Det er et lag med tradisjoner som besøker Fratton Park. Klubben ble stiftet i 1884/85 og tilbrakte 94 sammenhengende år i ligasystemet inntil de måtte ta den tunge veien ut i Non-league i 2015. Deres skotske manager Micky Mellon – og assistenttrener Michael Jackson(!) – lyktes med å ta laget tilbake i League Two deretter direkte opp i League One gjennom playoff.

Laget kommer fra Birkenhead, som er en nokså liten by på vestre bredd av River Mersey. På den andre siden av elven ligger den ikke helt ukjente fotballbyen Liverpool. Flere spillere fra storklubbene på østsiden har også spilt for Tranmere. John Aldridge og Pat Nevin er nok de mest kjente. Aldridge trente også klubben i en lengre periode, mens John Barnes fikk noen måneder i managerstolen i 2009, uten særlig suksess.

 

Spillere å se opp for:

Tranmere har hentet hele 12 spillere i sommer, hvis man tar med dem som er på lån. Det er altså noe uvisst hvilket lag Mickey Mellon stiller med. Deres storscorer James Noorwood er gått til Ipswich, og med flere nye spisser inn blir det spennende å se om noen fyller skoene til mannen som scoret i bortimot annenhver kamp for Rovers.

I mål har de en rutinert keeper i Scott Davies, som har vært i klubben siden 2015. Manny Monthe fra Kamerun er 1.94 høy og bør kunne gi våre spisser kamp i luften. Nykommerne George Ray og Sid Nelson ser ut til å få plass i forsvaret sammen med Liam Ridehalgh, en annen veteran.

På midtbanen har de mye rutine i spillere som Ollie Banks, David Perkins og helten fra fjorårets playoffinale Connor Jennings. I tillegg har de henteten mann som Darren Potter, med erfaring fra høyere nivå enn League One. Han satt imidlertid på benken i deres åpningskamp.

 

Situasjonen hos oss:

Bryn Morris, Ryan Williams og Jack Whatmough er alle ute med skader, mens James Bolton er tvilsom. Til gjengjeld får Pompey tilbake Ross McCrory fra karantene samt at John Marquis er tilgjengelig igjen etter å ha værrt opptatt med barnefødsel.

Kenny Jackett har etterhvert nokså mange kvalitetsspisser å velge mellom. Brett Pitman, John Marquis og tirsdagens tomålsscorer Ellis Harrison har alle lyst å starte på topp. Oliver Hawkins er også frisk, men sannsynligvis et fjerdevalg.

Både Ben Close og Andy Cannon gjorde sine saker meget bra i midtuken, og det blir ikke lett for manageren å sette noen av dem på benken.

 

Statistikken:

Det ble et spennende oppgjør sist lagene møttes på Fratton Park, i 2015. Rovers ledet 2 – 0 før Pompey snudde til 3-2 etter blant annet to mål av Ryan Taylor.

Totalt har lagene møtt hverandre 34 ganger. 7 kamper har endt uavgjort, Tranmere har vunnet 14 mot Pompey sine 13. På Fratton Park er situasjonen helt lik: 7 seire til hvert av lagene og 3 uavgjorte.

Portsmouth må finne seg i å være storfavoritt på lørdag, mens Rovers har alt å vinne.

 

Portsmouth manager Kenny Jackett:

“We needed the game on Tuesday because we weren’t at our best against Shrewsbury, although we were unlucky to lose.”

“It gave us the opportunity to show everyone the new dynamics of the team and what we’re working towards.”

““Squad planning is for 10 months and not just one game because you need a strong bench if you want to win promotion, which is obviously our objective.”

“So we’ve got players back and the group needs to work as one, with everyone getting behind the guys that do play.”

Se hele intervjuet med Kenny her:

 

Tranmere manager Mickey Mellon om kampen:

“You’ve got to go and relish going to these kinds of places and these kinds of atmospheres and it is a great test of you as a person to go into that environment and see where you’re up to at what you’re about.”

“We want to thrive in these kinds of environments, be calm and do our jobs, so we are working on that mentality to make sure we go down there and we are a competitive Tranmere team.”

Se hele intervjuet med Mellon her: