2019-20: Opptakt Doncaster Rovers-Portsmouth

Ny vanskelig bortekamp venter. Kan tabellklatringen begynne?

Portsmouth fikk sesongens andre trepoenger da de slet seg til 1-0 hjemme mot Bolton sist helg. Nå venter en – på papiret – langt sterkere motstander på bortebane. Doncaster Rovers, under ledelse av den gamle stopperkjempen Darren Moore. Mange vil huske at han spilte 59 kamper på 2 sesonger for Pompey før han ble solgt til West Bromwich i 2001.

Moore var en populær mann på sørkysten i sin tid som spiller, men han har nok ingen intensjon om å øke sin popularitet blant Pompeyfansen. Laget hans har 16 poeng på 9 kamper og har definitivt los på playoff-plass, selv om Rovers i øyeblikket “bare” ligger på 9. plass.

 

Litt om Doncaster Rovers FC

Rovers er en tradisjonsrik klubb, stiftet i 1879, men ble valgt inn i ligasystemet for første gang i 1901. Etter andre verdenskrig har Doncaster spilt på det nest høyeste nivået i to perioder. Fra 1950/51 til 1957/58, men også i nyere tid; tilsammen 5 sesonger fra 2008/09 til 2013/14.

Doncaster er en relativt stor by i South Yorkshire, litt nordøst for Sheffield. De spiller i tradisjonelle rød – og hvitstripede drakter og har bilde av en viking i logoen sin. Det siste gjenspeiler kanskje noe av mentaliteten i klubben. Rovers var alvorlig skakkjørt av tidligere eier Ken Richardson og røk ut av ligasystemet i 1998. Nye eiere kom inn i 1998/99, og i løpet av en tiårsperiode fikk man bygget nytt stadionanlegg samtidig som laget for første gang på nærmere 50 år spilte seg opp til nivå to, det nåværende Championship.

Denne sesongen har som nevnt begynt bra for Darren Moore og hans menn. De startet med to uavgjorte kamper, deretter fulgte en rekke med 5 strake seire før det ble uavgjort mot Ipswich og sesongens eneste tap hjemme mot Blackpool. De to siste kampene har gitt Rovers en sterk hjemmeseier mot Peterborough og forrige helg var laget svært nære å påføre topplaget Coventry deres første nederlag for sesongen. Like før slutt dukket imidlertid Bakayoku opp og utlignet ledelsen som Rovers kaptein Benjamin Whiteman hadde gitt dem.

 

Profiler på dagens Rovers

Darren Moore vet hvordan man organiserer en forsvarsrekke, og laget har kun sluppet inn 8 mål på sine 9 kamper denne sesongen. Stikkordet her er stabilitet, og i motsetning til kollega Kenny Jackett har Rovers manager i stor grad kunne mønstre den samme forsvarsrekken i kamp etter kamp. Brad Halliday, Reece Jones og Tom Anderson har spilt samtlige kamper denne sesongen. Helt bakerst ser det ut til at Seny Dieng, innleid fra QPR, er i ferd med å overta rollen som førstekeeper fra Ian Lawlor.

På midtbanen regjerer evigunge James Coppinger. 38 – åringen med nærmere 600 kamper for Doncaster er en klubblegende, og er inne i sin 16. sesong i den stripete drakten. Denne sesongen har han scoret 3 mål fra sin offensive midtbaneposisjon, og er toppscorer sammen med Kieran Sadlier, en engelskfødt midtbanemann med U-landskamper for Irland. Kaptein Benjamin Whiteman må også nevnes. Han kom på lån fra Sheffield United før 2017/18-sesongen, ble permanent spiller januar 2018 og fikk kapteinsbindet før denne sesongen. Whiteman har tiltrukket seg oppmerksomhet fra klubber på høyere nivå, og Hull skal blant annet ha fått avslått et bud på rundt 1 million pund nå i sommer.

 

Situasjonen hos Pompey

De gode nyhetene er at Tom Naylor, som fikk en smell i kampen mot Bolton, er tilbake i full trening. Kenny Jackett har pr idag ikke fått noen flere spillere på skadelisten. Han må fortsatt klare seg uten Oli Hawkins, Jack Whatmough og kanskje også Lee Brown, selv om sistnevnte nærmer seg matchfit igjen.

Det er grunn til å tro at de samme 11 som startet mot Bolton får tillit på nytt, men Marcus Harness gjorde sine saker såpass bra at han kan henvise Ryan Williams tilbake til benken. En annen spiller som ikke har levert etter forventningene er Ronan Curtis, men Jackett ser ut til å ha stor tro på iren. Gareth Evans kan også gjøre en jobb på venstre kant, men har stort sett startet på benken denne sesongen. Haunstrup er også et alternativ på venstre kant, dersom Lee Brown blir spilleklar igjen.

Kenny Jackett har fått mye kritikk for sine laguttak denne sesongen, og kanskje er det derfor han har lagt om formasjonen for å få plass til både Brett Pitman og John Marquis? Det er ikke så mange andre lag som stiller i en klassisk 4-4-2 formasjon lenger. Men så er det ikke så mange andre lag i divisjonen som kan sende på banen et tilsvarende spisspar.

 

Tidligere oppgjør

De siste 3 oppgjørene mellom lagene har alle endt uavgjort, senest 1-1 kampen på Fratton Park i februar da Omar Bogle utlignet Rovers ledelse. Går vi lenger tilbake er det hjemmelaget som har den beste statistikken. Doncaster slo oss 2-1 og 3-1 i 2017. Men nå spiller John Marquis for Pompey, og kanskje kan han bli tungen på vektskålen denne gangen?

Bortestatistikken til Pompey denne sesongen er også av det begredelige slaget. Tap mot Shrewsbury, Sunderland og Wycombe, uavgjort mot Blackpool. Laget har altså reist ca 2900 km for å hente ett enslig poeng! Men alle statistikker er til for å brytes, og Pompey har alt å vinne på Keepmoat Stadium på lørdag. Det må komme poeng på kontoen. En seier ville vært fantastisk, uavgjort er til å leve med, et nytt tap vil bety fortsatt krisestemning og krav om en ny mann i managerstolen.

 

Portsmouth manager Kenny Jackett:

“We understand that it’s going to be a difficult game against good quality opposition and we’ve lost three away games so far.”

“We very much want to keep improving and put a run together that can send us up the League One table.”

“So we need to look at ourselves and say that we have to start improving. The opposition doesn’t really matter – it’s about our own performance.”

“We’re unbeaten at home and the game last week against Bolton was a building block, a step in the right direction.”

“But we very much want to keep improving and put a run together that can send us up the League One table.”

Se hele intervjuet med Kenny Jackett her:

 

 

Doncaster manager Darren Moore:

“There are areas of the game that as a squad we’ve improved on as the season has progressed and the defensive area has been one of those.”

“We’ve done plenty of work on the training ground and it’s pleasing to see that we’ve tightened things up.”

“That comes with the continuity and players playing together regularly as well as knowing what is expected of them.”

Danny Moore om Portsmouth:

“They had a tough end to last season and it’s been a quick turnaround for them to go again but they’ve recruited well.”

“I would imagine the expectations are high down there so will be looking to improve on the start they’ve made.”

“They have some really good players and one of the most experienced managers in the division so we know we will have to be at our best to get a result.”

 

Se hele intervjuet med Danny Moore her (krever innlogging):

https://www.doncasterroversfc.co.uk/news/2019/october/darren-moore-pre-portsmouth-freeview/