Supporterintervjuet: Før Wycombe (B)

Pål Alexander Lea (t.h.) er svært misfornøyd med sesongstarten, men håper på at Brett Pitman i dag avgjør bortekampen mot Wycombe til Pompeys fordel på overtid.


SUPPORTERINTERVJUET: Vår sjuende seriekamp for sesongen, og da stiller medlem nummer 7, Pål Alexander Lea, til supporterintervju:

Pompey vant Checkatrade Trophy, men endte på 4. plass og tapte i semifinalen i play-off forrige sesong. Hva synes du om det Pompey presterte i 2018/19? Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Sesongen bød på mange gode opplevelser. Seieren i Checkatrade Trophy var et høydepunkt, men jeg skulle gjerne byttet inn denne pokalen mot å bli liggende på tabelltopp hele sesongen. Nå ble det i stedet nok et år på nivå 3, og sesongen sluttet med et skuffende tap i play-offsemifinalen. Alt i alt en god sesong, men det viktigste manglet, nemlig opprykk.

 

Sesongstarten har gitt oss seier i ligacupen mot Birmingham og QPR og seier i begge EFL Trophy-kampene, mens det i serien har blitt én seier, tre uavgjorte og to tap. Altså seks poeng etter seks seriekamper. Hva synes du om seriestarten?

– Forventningen til denne sesongen var å lykkes med det vi ikke gjorde i vår: rykke opp til Championship. Cupsuksess får komme som en bonus. Jeg ønsker også å se offensiv og god fotball, og at Kenny Jackett slipper til noen unge talenter litt oftere.

– Sesongstarten til nå har vært katastrofal, enkelt og greit. 6 poeng på 6 kamper er på skjema til nedrykk, ikke opprykk. Kampen mot Coventry, hvor vi roter vekk en tomålsledelse mot 9 mann, må være en av de verste prestasjonene på flere år. Jeg gremmes fortsatt. Det er gøy med cupkampene, men det er desserten, og den er vanskelig å nyte når hovedretten smaker pyton. Unntaket er selvfølgelig om vi slår ut scummerne.

 

Har du tenkt deg over på kamp denne sesongen?

– Jeg har ingen konkrete planer, men jobber med saken.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Pompey.no, The News og de offisielle sidene.

 

Er du fornøyd med vår manager Kenny Jackett (bildet)?

-Kenny Jackett leverte til godkjent + i sine første to sesonger. Han er en mann det er lett å like, men det er nå tross alt resultatene som teller. Avslutningen på forrige sesong, og ikke minst starten på denne, gjør meg i tvil om han er rett mann. Nå må man imidlertid huske på at han ikke har fått satt laget sitt på grunne av skader etc. Men han må greie å snu skuten snart hvis håpet om opprykk skal overleve potetferien.

 

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Tre av mine favorittspillere, Clarke, N Thompson og Lowe, forsvant etter fjorårssesongen og foreløpig har ingen av de nye helt klart å fylle støvlene til disse to. Marcus Harness virker som et godt kjøp, Ellis Harrison har også noe å fare med. Jeg har sansen for Tom Naylor og Ben Close og tror de kan utgjøre en solid midtbaneduo. John Marquis har foreløpig ikke imponert noen, men jeg tror det løsner for ham etterhvert. Min gamle favoritt Brett Pitman er utrolig nok i klubben fortsatt. Jeg håper bare han blir brukt.

 

Nå er det bortekamp mot Wycombe. Hva er dine tanker om den kampen og hva er din startellever? Hvordan tror du kampen ender?

– Jeg sitter og skriver på opptakten til Wycombekampen nå, og tror vi kan få det svært tøft selv om The Chairboys bare har ett poeng på sine siste to kamper. La oss håpe på spillemessig fremgang og minst ett poeng. Kanskje kan Brett Pitman stjele alle 3 på overtid? 1-2? Med tap i denne kampen tror jeg vi kan glemme direkte opprykk og Kenny Jackett vil måtte begynne å lese stillingsannonser

 

Hva tror du om våre opprykkssjanser denne sesongen?

– Sjansene for direkte opprykk er selvfølgelig mindre nå etter den begredelige starten. Samtidig skal vi huske på at lagene som kommer bakfra ofte gjør det best i play-off. Mitt lille håp nå er knyttet til at Jackett endelig får drillet en bakre firer (uten Naylor som må få spille på midten) og at vi får en helt annen formkurve enn i fjor. Det er tross alt 38 kamper igjen..

 

Har du ellers noe du ønsker å si til resten av de skandinaviske supporterne?

– Keep the faith og PUP!


Her er tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 6. serierunde (Burton H): Trygve Mellvang-Berg

Før 5. serierunde (Blackpool B): Trygve Ellingsen

Før 4. serierunde (Coventry H): Sam Manton

Før 3. serierunde (Sunderland B): Ståle Håheim

Før 2. serierunde (Tranmere H): Torkil Risan

Før 1. serierunde (Shrewsbury B): Joakim Ellingsen

Brett Pitman