2019-20: Opptakt Wycombe – Portsmouth

Presset øker foran en vanskelig bortekamp.

Portsmouth står med kun 6 poeng på sine første 6 ligakamper og det er langt unna alle målsettinger og prognoser. Tirsdagens kamp hjemme mot Burton var en “must-win” men endte med ett fattig poeng til tross for en time i overtall. På lørdag reiser Pompey til Buckinghamshire for å møte et lag som på papiret er mye bedre; tabelltreer Wycombe Wanderers.

Ingen kan forlange at Portsmouth skal ta med seg alle 3 poengene, men samtidig har ikke laget råd til å slippe topplagene lenger fra seg. Det er med andre ord en tøff oppgave som venter for en allerede presset Kenny Jackett og hans menn.

 

Litt om Wycombe Wanderers

Laget kalles The Chairboys, visstnok fordi en gruppe møbelsnekkere var med på å stifte klubben tilbake i 1887. De spiller kampen sine på Adams Park i High Wycombe, som ligger omtrent midt mellom London og Oxford, i nordvestlig retning fra hovedstaden.

Klubben har tilbrakt det meste av sine drøyt 130 år utenfor ligasystemet, men rykket opp til nivå 4 med et brak i 1992/93, ledet av en dengang nokså ukjent Martin O’Neill. Debutsesongen i ligasystemet gikk også strålende og det ble direkte opprykk til nivå 3 via play-off. Siden har The Chairboys spilt på nivå 3 eller 4, ledet av tildels kjente navn som Lawrie Sanchez, Tony Adams og Paul Lambert. Dagens manager er klubbens tidligere kaptein Gareth Ainsworth som har hatt ansvaret siden 2012.

Wycombe Wanderers Supporters Trust tok også over driften av klubben i 2012, så her har The Chairboys og Pompey noe til felles. De to klubbene sloss en stund om å være den høyest rangerte supportereide klubben, men denne konkurransen har jo Portsmouth som kjent meldt seg ut av.

 

The Chairboys’ sesong til nå

Gareth Ainsworth har all grunn til å være fornøyd med sesongen så langt. Laget hans har plukket 16 poeng på sine 9 første kamper og ligger i øyeblikket på 3. plass på tabellen. De to siste kampene har imidlertid bare gitt 1 poeng, og Pompeyfansen håper nok på at dette er tegn på en aldri så liten formsvikt.

The Chairboys spilte 1 – 1 hjemme mot Accrington Stanley i midtuken og tapte 2 – 0 borte mot Gillingham i kampen før det. Dette blir altså et oppgjør mellom to lag som begge har behov for å slå tilbake.

 

Profiler på dagens Wycombe

Ryan Allsop, som spilte 2 kamper for Portsmouth i 2016, har kapret førstekeeperplassen. Han har Premier League – erfaring fra Bournemouth, og spilte altså de 2 play-offkampene for Portsmouth mot Plymouth Argyle i 2016.

Matt Bloomfield, kapteinen, er blitt 35 år og har over 450 kamper for The Chairboys. Han styrer midtbanen sammen med en annen tidligere Pompeykjenning: David Wheeler.

Lagets toppscorer så langt er overraskende nok venstrebacken Joe Jacobson. Den rutinerte waliseren står med 4 mål så langt, 3 av dem i samme kamp; 3 – 1 hjemme mot Lincoln.

The Chairboys har også fått inn en interessant spiss på lån: Rolando Aarons kommer fra Newcastle og har erfaring fra høyere nivå enn League One. Dessuten kan laget hive innpå evigunge Adebayo Akinfenwa om det trengs. Vi får håpe våre midtstoppere ikke har skulket unna styrkeøktene i det siste.

 

Situasjonen hos Portsmouth:

Skadesituasjonen byr stadig på problemer for Kenny Jackett, særlig i den defensive enden av banen. Jack Whatmough er som kjent ute i lengre tid, og verken Lee Brown, Bryn Morris eller Marcus Harness blir klare til kamp. Det betyr antagelig at kaptein Tom Naylor fortsetter i midtforsvaret og at Christian Burgess får enda en kamp som høyreback på CVen sin.

Oliver Hawkins er tilbake i trening, men er nok i beste fall på benken. Det blir interessant om Jackett tar sjansen på å stille med både Brett Pitman og John Marquis i startelleveren, og om Gareth Evans eller Ellis Harrison får sjansen på høyrekanten.

 

Tidligere oppgjør:

I fjor kapret Pompey 4 av 6 poeng mot Wycombe. Oppgjøret på Fratton Park endte 2 – 2 etter scoringer av Evans og Pitman. Bryn Morris scoret et mål for bortelaget i den kampen. Portsmouth vant oppgjøret på Adams Park 3 – 2 etter mål av Pitman (2) og Jamal Lowe.

Året før var lagene i hver sin divisjon, men Wycombe vant to ganger mot Pompey i 2016/17 – sesongen. En gang i ligaen og en gang i FA – cupen. Pompey fikk en liten revansj i 4 – 2 seieren hjemme på Fratton Park i sesongen som endte med opprykk til League One.

Hjemmelaget har et favorittstempel, selv om Pompey antagelig har den sterkeste stallen av de to, i hvert fall på papiret. Begge lagene har et sterkt ønske om å vinne, men presset er desidert størst på Kenny Jackett, som allerede merket at det brenner under føttene hans. Et tap på lørdag vil for alvor gi vann på møllen til dem som mener at “Nok er nok” for vår manager.

 

Portsmouth manager Kenny Jackett:

“It’s six points from six games. We’re in 18th position and – despite going through in the cups – our priority is always the league.”

“We didn’t get the result we wanted on Tuesday night after making a really bad start. We looked nervous and timid.”

“A win is needed to turn things around and give us a bit of momentum, but I do feel that if we get our game right, we can beat anyone in this division.”

 

Se hele intervjuet med Kenny Jackett her: