Supporterintervjuet: Før Gillingham (H)

En dårlig sesongstart til tross: Jean-Robert Tankred har ikke mistet troen på at det kan ende med opprykk i mai.


SUPPORTERINTERVJUET: Vår medlem nummer 10, Jean-Robert Tankred, er et velkjent navn for alle som er innom vår webside. Dansken har i flere år skrevet flotte forhåndssaker og kampreferat på siden vår. Når Pompey nå skal spille sin tiende seriekamp for sesongen, er det Jean-Robert som stiller:

 

Pompey vant Checkatrade Trophy, men endte på 4. plass og tapte i semifinalen i play-off forrige sesong. Hva synes du om det Pompey presterte i 2018/19?

– Set i lyset af den forrige sæsons ottendeplads var en 4. plads ikke dårlig, og der var klar fremgang at spore. Når der ligger et strejf af skuffelse over sæsonen skyldes det naturligvis at vi førte rækken så forholdsvis længe som vi gjorde. Tabet af Ben Thompson, et rigtig skidt transfervindue i januar samt en marathonsæson på 62 kampe kostede dyrt. Læg dertil at vore modstandere måske havde læst os til sidst.

 

Sesongstarten har gitt oss 3. runde i ligacupen, gruppevinner i EFL Trophy, mens det i serien har blitt tre seiere, tre uavgjorte og tre tap på ni kamper. Altså tolv poeng etter ni seriekamper. Hva synes du om seriestarten?

– Pointhøsten i ligaen samt spillet har været klart utilfredsstillende, lige som Kenny Jackett har rodet lidt for meget unødigt rundt med startopstillingerne. Jeg synes at der har vist sig nogle svagheder som vi ikke så i sidste sæson. Matt Clarke er savnet bagude, og set i bakspejlet er det ikke så underligt at vi ikke bare har kunnet erstatte ham sådan uden videre. Førstepladsen er nok væk nu men endda andenpladsen bør være i spil endnu. Det kræver til gengæld langt større stabilitet af os, hvis vi skal nå de højder i denne sæson. Jeg er ikke overbevist om, at vi er tilbage på rette spor allerede. Exir i 3, runde ligacuppen er bedre end i mange år. Det var mere resultatet der gjorde ondt. EFL Trophy bør kun være en parentes i denne sæson.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Den officielle hjemmeside, vor egen ditto, The News og Facebook giver mig al den info som jeg behøver. Dertil kommer naturligvis de jævnlige optakter og den deraf følgende research som jeg beskæftiger mig med.

 

Er du fornøyd med vår manager Kenny Jackett (bildet til høyre)?

– Ikke i så udpræget grad som tidligere. Han har vist sig at begå nogle fejl som han desværre har gentaget et par gange. Spillestilen er et kapitel for sig selv, og jeg er ikke overbevist om at den er recepten på en oprykning. Især lagde jeg mærke til de to kampe mod Charlton i sidste sæson, hvor The Addicks på alle punkter var så meget bedre spillende end os, især spillernes tekniske kunnen. Jeg var ikke overrasket over at de endte med at rykke op. Jeg savner at vi har lidt mere at byde på end den ofte meget direkte stil.

 

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Selv om Pitman ikke er den hurtigste længere har han en målnæse som man bare må beundre. Marcus Harness har vist sig at være en mere end god erstatning for Jamal Lowe. Et godt køb af Jackett. Derudover kan jeg godt lide Ben Close, men han skal blive mere konstant i sine præstationer.

 

Nå er det hjemmekamp mot Gillingham. Hva er dine tanker om den kampen og hva er din startellever? Hvordan tror du kampen ender?

– Jeg vil holde fast i 4-4-2 opstillingen og hovedparten af startelleveren fra kampen mod Doncaster, dog med Harrison i stedet for Marquis samt den påtvungne ændring i målet. Dermed hedder den: Bass; Bolton, Burgess, Raggett, Brown; Harness, Close, Naylor, Evans; Harrison, Pitman. Synd at sætte Haunstrup på bænken, men Brown er bare lige den tand bedre.

– 2-1 til Pompey. Kan vi vinde hos Doncaster kan vi også gentage det i Gillingham.

 

Hva tror du om våre opprykkssjanser denne sesongen?

– Vi har truppen til at ende i top 6 og det må fortsat være målet. Selv andenpladsen er ikke ude af spil endnu.

 

Har du ellers noe du ønsker å si til resten av de skandinaviske supporterne?

– Fortsæt den gode opbakning. Det er dejligt at se responsen på det som bliver lagt op på hjemmesiden samt den generelle interesse for det.


Her er tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 9. serierunde (Doncaster B): Robert Nilsen

Før 8. serierunde (Bolton H): Zubajra Tsutsulaev

Før 7. serierunde (Wycombe B): Pål Alexander Lea

Før 6. serierunde (Burton H): Trygve Mellvang-Berg

Før 5. serierunde (Blackpool B): Trygve Ellingsen

Før 4. serierunde (Coventry H): Sam Manton

Før 3. serierunde (Sunderland B): Ståle Håheim

Før 2. serierunde (Tranmere H): Torkil Risan

Før 1. serierunde (Shrewsbury B): Joakim Ellingsen

Marcus Harness