Supporterintervjuet: Før Oxford United (H)

Alexander Nilsson tror det ender uavgjort i dagens kamp på Fratton Park, og han vil være fornøyd med ett poeng mot Oxford. 


SUPPORTERINTERVJUET: Da er det klart for 14. serierunde for Pompey. Medlem nummer 14, Lars Helge Kvinnesland, valgte å stå over supporterintervjuet, og dermed er det medlem nummer 90, Alexander Nilsson fra Sundsvall i Sverige, som får sjansen:

Pompey vant Checkatrade Trophy, men endte på 4. plass og tapte i semifinalen i play-off forrige sesong. Hva synes du om det Pompey presterte i 2018/19?

– Det var mycket upp och ned, framförallt efter nyår där vi skaffat oss ett riktigt bra läge för att ta en av de två första platserna men när vi tappade navet på mittfältet, Ben Thompson, så började det gå troll i maskineriet. Tyvärr så förstörde det tillsammans med tre mindre bra resultat i de tre sista matcherna våra hopp om direktuppflyttning. I play off blev det sedan tydligen att luft gått ur oss för att kunna ta sig hela vägen fram genom play off-spelet och lägga vantarna på en uppflyttningsplats. Segern i Checkatrade Trophy var en glad bonus, speciellt med tanke på hur den bärgades mot Sunderland.

 

Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Jag var optimistisk inför säsongen även om jag förstod att det skulle bli svårt att ersätta Jamal Lowe och Matt Clarke, men hoppades på att vi skulle vara med i kampen om uppflyttning.

 

Sesongstarten har gitt oss 3. runde i ligacupen (der det ble tap for Southampton), avansement i EFL Trophy og 16 poeng etter tolv seriekamper. Hva synes du om det Pompey har prestert så langt denne sesongen?

– Tyvärr har vi ju inte alls motsvarat förväntningarna hittills denna säsongen. Lyckligtvis är säsongen lång och det finns mycket tid att ändra på det som varit. Vi har väldigt många gånger sett helt idélösa ut i offensiven och det har inte känts som att det funnits någon plan alls för vad vi ska göra med bollen, något som också gick att se under förra säsongen men då hade vi bättre form på de offensiva spelarna som gjorde att vi kunde krångla oss till en hel del bra resultat. Det går inte att sätta något annat betyg än underkänt på lagets insats hittills denna säsong sett till hur det gått i ligaspelet. Samtidigt som om man kollar på lite underliggande siffror, som till exempel expected goals, så kan man se att vi inte alls fått den utdelning vi ”borde” haft, så det finns ändå hopp inför resterande del av säsongen. Ligacupen är väl inte så mycket att orda om egentligen, det är ändå två divisioners skillnad mellan lagen även om det svider att det var mot just Southampton.

 

Har du tenkt deg over på kamp denne sesongen?

– Jag har inga konkreta planer på det just nu, men jag har fortfarande inte varit på Fratton Park och jag vill dit.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jag har sett ett par matcher via iFollow (när sändningarna inte har kraschat…), annars blir det mest genom sociala medier som jag följer med i vad som händer i och kring klubben.

 

Er du fornøyd med jobben manager Kenny Jackett (bildet) gjør?

– Njae, det är jag inte. Jag hade större förhoppningar om årets säsong och spel än vad han fått ut av laget hittills. Samtidigt som jag inte vill lägga all skuld på Jackett för de uteblivna resultaten, för i vissa matcher har inte en spelare varit bra nog, så har han den största delen i detta. Jag saknar en tydlig spelidé, oavsett om det är att hålla i boll och slå ut motståndarna med instick i en possesionfotboll eller om det handlar om att ligga lågt och gå för kontringar. Just nu känns det bara som att det är något hux flux och kombination av alla möjliga och omöjliga taktiker som gäller. Något måste åtgärdas här, om det sedan är att sparka Jackett eller att något får honom att inse att vi behöver en tydlig spelidé återstår att se.

 

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Inte riktigt, men man gillar ju Ben Close som är ”one of our own” och så gillar jag Ronan Curtis när han är på humör.

 

Nå er det bortekamp mot Oxford. Hva er dine tanker om den kampen og hva er din startellever? Hvordan tror du kampen ender?

– Det kommer att bli en tuff match. Oxford är inne i en riktigt bra form just nu med fyra raka segrar, tre i ligan och så i ligacupen mot Southampton, så det kommer inte bli någon lätt uppgift för grabbarna. Jag tror att det blir svårt att ta tre poäng så jag blir nöjd om vi lyckas lösa en poäng. Jag skulle ställa upp med samma elva som mot Bristol, förutom en ändring då jag tar Harness över Williams: MacGillivray – McCrorie, Burgess, Raggett, Brown – Naylor, Close – Harness, Evans, Curtis – Marquis Matchen slutar 1-1.

 

Hva tror du om våre opprykkssjanser nå?

Jag vill fortfarande tro att vi kan vara med i kampen om uppflyttning, även om det inte börjat som vi hoppats. Det kan nog bli tufft med direktplats, men vi borde kunna ta oss till play off i alla fall och där kan allting hända. Men då krävs det att vi börjar få utdelning på de lägen vi skapar.

 

Har du ellers noe du ønsker å si til resten av de skandinaviske supporterne?

– Play up!


Her er tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 13. serierunde (Bristol Rovers B): Kenneth Johansen

Før 12. serierunde (Lincoln City H): Steen Houman

Før 11. serierunde (AFC Wimbledon B): Haris Nuhanovic

Før 10. serierunde (Gillingham H): Jean-Robert Tankred

Før 9. serierunde (Doncaster B): Robert Nilsen

Før 8. serierunde (Bolton H): Zubajra Tsutsulaev

Før 7. serierunde (Wycombe B): Pål Alexander Lea

Før 6. serierunde (Burton H): Trygve Mellvang-Berg

Før 5. serierunde (Blackpool B): Trygve Ellingsen

Før 4. serierunde (Coventry H): Sam Manton

Før 3. serierunde (Sunderland B): Ståle Håheim

Før 2. serierunde (Tranmere H): Torkil Risan

Før 1. serierunde (Shrewsbury B): Joakim Ellingsen

Ronan Curtis