Supporterintervjuet: Før MK Dons (H)

David Gunnarsson Lorentzen tror på en knepen Pompey-seier mot MK Dons i kveld.


SUPPORTERINTERVJUET: Vår medlem nummer 31, David Gunnarsson Lorentzen, er selv Pompey-skribent. Han har vært med i redaksjonen til Svenska Fans sin Pompey-side i en årrekke. Her er supporterintervjuet med David:

Pompey vant Checkatrade Trophy, men endte på 4. plass og tapte i semifinalen i play-off forrige sesong. Hva synes du om det Pompey presterte i 2018/19?

– Efter lite distans var jag nöjd, men det är klart att det kändes som ett misslyckande att inte gå upp efter en så bra första halva av säsongen. Checkatrade-finalen vägde upp mycket. Det var en riktigt bra match och med den segern har inte Southampton någon titel som inte vi har.

 

Hva var dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Uppflyttning, eller åtminstone play-off. Jag tyckte att truppen såg bredare ut, även om tappen av Matt Clarke (bildet) och Jamal Lowe inte var ersatta. Jag tänkte ändå att Ronan Curtis skulle fylla Lowes roll och det har han börjat göra på allvar nu.

 

Sesongen så langt har gitt oss 3. runde i ligacupen (der det ble tap for Southampton), vi er i finalen i EFL Trophy, i 5. runde av FA-cupen og i serien har vi 53 poeng etter 31 seriekamper. Med det ligger vi nå på 7. plass, like utenfor play-off, men har kamp(er) til gode på de fleste lagene over oss. Hva synes du om det Pompey har prestert så langt denne sesongen?

– Godkänt. Play-off och vinst i Leasing-cupen samt en hedersam förlust mot Arsenal skulle jag vara nöjd med. 53 poäng på 31 matcher är inte godkänt dock, och utan cupframgångarna hade jag gett Kenny underkänt idag.

 

Har du tenkt deg over på kamp denne sesongen?

– Inget planerat denna säsong. Jobb och familj tar för mycket tid.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jag tittar på #Pompey på Twitter flera gånger om dagen (oftare än jag mår bra av i ärlighetens namn) och sedan ser jag ungefär varannan match på iFollow. Jag har även ett abonnemang på The News.

 

Er du fornøyd med jobben manager Kenny Jackett gjør (bildet)?

– Jag är nöjd med hans resultat, absolut, men samtidigt saknar jag Paul Cook. Kenny har mycket jag beundrar. Det finns en fingertoppskänsla för rätt spelare vid rätt tillfälle, men samtidigt tycker jag att byten kommer för sent eller inte alls. Det gör att spelare blir trötta i matcherna och att ersättarna inte är redo när de behövs. Mot det ska vi förstås väga att ett byte också kan försvaga laget om spelaren inte kommer in i matchen direkt. Jag tycker att Kenny får lite för mycket kritik för tråkig fotboll. När spelet stämmer går det fort och är varierat. När det inte stämmer är det väldigt stelt och gör mig frustrerad. Det kan bli bättre och allra helst hade jag behållit Cook. Lyckas Kenny ta oss till Championship får han gärna vara kvar för min del, men missar vi play-off tycker jag det är dags för ett byte.

 

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Jag gillar många spelare i den här truppen. Oliver Hawkins har jag varit svag för sedan hans första match och jag har alltid gillat Jack Whatmough. Den här säsongen har jag fastnat mer och mer för Curtis. Det betyder mycket att han valde att förlänga sitt kontrakt nyligen. Han ser verkligen ut att älska att spela för Pompey.

 

Nå er det hjemmekamp mot MK Dons. Hva er dine tanker om den kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Jag tror vi vinner, men det kommer att bli väldigt tufft. 1-0, 2-0 eller 2-1. Jag hoppas på att Andy Cannon är tillbaka och att Ellis Harrison kan spela. Cameron McGeehan hade det svårt mot Fleetwood och behöver nog vila en match och det kanske är läge att byta målvakt. Jag tänker mig detta lag: MacGillivray – McCrorie, Burgess, Raggett, Seddon – Close, Naylor – Harness, Cannon, Curtis – Harrison.

 

Hva tror du om våre opprykkssjanser nå?

– Rotherham och Coventry ser lite för stabila ut för närvarande så jag tror vi får sikta in oss på play-off. Av de fyra som ligger på play-off nu tror jag Wycombe kommer att hamna utanför. De har ett tufft spelschema med sju av elva matcher på bortaplan. Samtidigt är det för tidigt att räkna bort Oxford medan Fleetwood knappast är så bra att de ska nå en sjätteplats till slut. Jag räknar med att Pompey blir femma eller sexa och väl i play-off kan allt hända. Det skadar inte att ha vunnit många cupmatcher när man väl är där.

 

Har du ellers noe du ville sagt til Pompey-supporterne i Skandinavia?

– Jag vill lyfta fram något som är unikt med den här klubben. Efter Christian Burgess självmål mot Exeter, reservbetonat och allt, kunde publiken vänt sig mot laget. Istället reste de sig, ökade stödet, och hjälpte laget till en otrolig vändning. Den här klubben fortsätter ge oss otroliga upplevelser. Den dagen vi supportrar räddade klubben, FA-cupvinsten och andra titlar på senare tid, samt alla de gånger när publiken ställer sig upp och öka stödet när det som mest behövs. Det är mycket mer värt än att befinna sig i Premier League.


Her er tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 31. serierunde: Fleetwood (B): Thorgeir Benjaminsen

Før 30. serierunde: Shrewsbury (H): Martin A. Grimstvedt

Før 29. serierunde: Coventry (B): Bo Johansen

Før 28. serierunde: Tranmere (B): Bjarte Hope

Før 27. serierunde: Sunderland (H): James Lund

Før 26. serierunde: Lincoln City (B): Mons A. Stray

Før 4. runde FA-cupen (Barnsley H): Marius Eliassen

Før 25. serierunde (Bolton B): Kyle Simon

Før 24. serierunde (AFC Wimbledon H): Håvard Myhre

Før 3. runde FA-cupen (Fleetwood B): Rasmus Sørensen

Før 23. serierunde (Gillingham B): Asbjørn Stokken

Før 22. serierunde (MK Dons B): Øyvind Velde

Før 21. serierunde (Wycombe H): Anton Jonasson

Før 20. serierunde (Ipswich Town H): Torgeir Melvær Nesse

Før 19. serierunde (Accrington Stanley B): Mange Nilsson

Før 18. serierunde (Peterborough H): Duncan Griffin

Før 2. runde FA-cupen (Altrincham H): Tom Saunders

Før 17. serierunde (Rotherham H): Alexander Thorsen

Før 16. serierunde (Rochdale B): Sigbjørn Tjetland

Før 1. runde FA-cupen (Harrogate Town B): Magnus Smith

Før 15. serierunde (Southend H): Lars Håvik

Før 14. serierunde (Oxford United H): Alexander Nilsson

Før 13. serierunde (Bristol Rovers B): Kenneth Johansen

Før 12. serierunde (Lincoln City H): Steen Houman

Før 11. serierunde (AFC Wimbledon B): Haris Nuhanovic

Før 10. serierunde (Gillingham H): Jean-Robert Tankred

Før 9. serierunde (Doncaster B): Robert Nilsen

Før 8. serierunde (Bolton H): Zubajra Tsutsulaev

Før 7. serierunde (Wycombe B): Pål Alexander Lea

Før 6. serierunde (Burton H): Trygve Mellvang-Berg

Før 5. serierunde (Blackpool B): Trygve Ellingsen

Før 4. serierunde (Coventry H): Sam Manton

Før 3. serierunde (Sunderland B): Ståle Håheim

Før 2. serierunde (Tranmere H): Torkil Risan

Før 1. serierunde (Shrewsbury B): Joakim Ellingsen

 

Oliver Hawkins