Supporterintervjuet: Før Wycombe (H)

Anton Jonasson tror Ben Close og Ellis Harrison sørger for at Pompey slår serieleder Wycombe 2. juledag.


SUPPORTERINTERVJUET: Det er tid for seriekamp nummer 21 for sesongen, og det er serieleder Wycombe som skal besøke Fratton Park. Medlem nummer 21 valgte å stå over supporterintervjuet. Da er det medlem nummer 45, Anton Jonasson fra Björkvik i Sverige, som stiller opp:

 

Pompey vant Checkatrade Trophy, men endte på 4. plass og tapte i semifinalen i play-off forrige sesong. Hva synes du om det Pompey presterte i 2018/19?

– Om man ska bedöma hela säsongen i sin helhet så blir det nog inte mer än godkänt för mig. Det var tråkigt att vi lyckades träffa en formsvacka när det gällde som mest i ligan. Innan säsongen hade jag varit mer än nöjd med en fjärdeplats, men med tanke på den sits som vi befann oss i vid jul så kändes det nästan som en besvikelse att vi endast nådde play off. Vinsten i Checkatrade var så klart en bonus, men jag tror alla är eniga om att det är ligan som är prio 1. Jag var på plats i Sunderland under den första semifinalen och tyvärr kändes det som att luften hade gått ur spelarna. Laget var nog för beroende av Jamal Lowe och Ronan Curtis och när de inte hade formen inne så gick det tyngre (vilket vi även sett denna säsong).

 

Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Mina förväntningar till denna säsong var att laget skulle vara med i kampen om direktplatserna. Visst var det tre tunga tapp i Lowe, Clarke och Thompson. Men med tanke på de pengar klubben fick in för dessa så fanns det förutsättningar för att ersätta dem.

 

Sesongstarten har gitt oss 3. runde i ligacupen (der det ble tap for Southampton), avansement i EFL Trophy og FA-cupen og 31 poeng etter 20 seriekamper. Hva synes du om det Pompey har prestert så langt denne sesongen?

– Säsongsinledningen blev nog inte som någon hade förväntat sig. Vi har väl börjat se något av en uppryckning under de senaste månaderna, men det finns fortfarande en hel del frågetecken. Vi kan konstatera att klubben misslyckats med att ersätta Clarke och Thompson då ingen av nyförvärven lyckats ta en ordinarie startplats. Mycket av framgångarna på senare tid känns kopplat till Curtis form, då han i princip hittar mål i varenda match numera.

 

Har du tenkt deg over på kamp denne sesongen?

– Jag var över för några månader sedan för att kika på Fleetwood-matchen, men det blev tyvärr inställd så det fick bli en tripp till Havant istället. Vi har planer på att åka över och se matchen mot Bristol Rovers i början av april.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Framförallt via Svenska Fans, där jag även skriver en del av matchrapporterna. Men jag brukar även kika på pompey.no och The News. Jag följer även några podcast och Fournilwrittenalloverit på Youtube.

 

Er du fornøyd med jobben manager Kenny Jackett (bildet) gjør?

– Jag anser inte att vi behöver byta manager som det ser ut just nu. Visst såg det väldigt idéfattigt och tråkigt ut under inledningen av säsongen, men nu verkar vi i viss mån ha hittat tillbaka till det spel som var så framgångsrikt under föregående säsong. Vi bör utvärdera efter säsongen om det är Jackett som ska leda oss framåt.

 

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Jack Whatmough är nog den spelare i truppen som man känner mest för och jag hoppas att han kan komma tillbaka i samma slag som senast.

 

Nå er det hjemmekamp mot Wycombe. Hva er dine tanker om den kampen og hva er din startellever?

– Wycombe har väl överraskat alla och med tanke på att de leder ligan så kommer det förmodligen inte bli en enkel match, men det känns ändå som att Pompey spelar bättre när motståndet är starkare. Ingen Akinfenwa är nog ett stort avbräck för gästerna då han känns extremt viktig i deras spelsystem.

 

Hvordan tror du kampen ender?

– 2-1 efter mål från Ben Close och Ellis Harrison (bildet).

 

Hva tror du om våre opprykkssjanser nå?

– Det som är positivt med denna säsong är att det finns många lag som kan blanda sig in i toppstriden och ta poäng av varandra. Det känns väldigt ovisst vilka lag som kommer knipa direktplatserna. Jag tror vi kommer nå en play off-plats, men då gäller det att även leverera under de matcherna (något som vi inte varit bra på historiskt). Januarifönstret kommer nog bli väldigt avgörande för var vi hamnar denna säsong.

 

Har du ellers noe du ville sagt til Pompey-supporterne i Skandinavia?

– God jul och gott nytt år, så får vi hoppas att den andra delen av säsongen blir roligare än den första. PUP!


Her er tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 20. serierunde (Ipswich Town H): Torgeir Melvær Nesse

Før 19. serierunde (Accrington Stanley B): Mange Nilsson

Før 18. serierunde (Peterborough H): Duncan Griffin

Før 2. runde FA-cupen (Altrincham H): Tom Saunders

Før 17. serierunde (Rotherham H): Alexander Thorsen

Før 16. serierunde (Rochdale B): Sigbjørn Tjetland

Før 1. runde FA-cupen (Harrogate Town B): Magnus Smith

Før 15. serierunde (Southend H): Lars Håvik

Før 14. serierunde (Oxford United H): Alexander Nilsson

Før 13. serierunde (Bristol Rovers B): Kenneth Johansen

Før 12. serierunde (Lincoln City H): Steen Houman

Før 11. serierunde (AFC Wimbledon B): Haris Nuhanovic

Før 10. serierunde (Gillingham H): Jean-Robert Tankred

Før 9. serierunde (Doncaster B): Robert Nilsen

Før 8. serierunde (Bolton H): Zubajra Tsutsulaev

Før 7. serierunde (Wycombe B): Pål Alexander Lea

Før 6. serierunde (Burton H): Trygve Mellvang-Berg

Før 5. serierunde (Blackpool B): Trygve Ellingsen

Før 4. serierunde (Coventry H): Sam Manton

Før 3. serierunde (Sunderland B): Ståle Håheim

Før 2. serierunde (Tranmere H): Torkil Risan

Før 1. serierunde (Shrewsbury B): Joakim Ellingsen

Jack Whatmough.