Supporterintervjuet: Før Accrington Stanley (B)

Mange Nilsson har tro på både seier mot Accrington Stanley og opprykk denne sesongen.


SUPPORTERINTERVJUET: Det er klart for 19. serierunde og da er det medlem 19, Mange Nilsson, som stiller til supporterintervjuet:

Pompey vant Checkatrade Trophy, men endte på 4. plass og tapte i semifinalen i play-off forrige sesong. Hva synes du om det Pompey presterte i 2018/19?

– Tycker det var en riktigt bra säsong med facit i hand och man ser tillbaka på den.  Är väldigt nöjd trots att det inte lyckades hela vägen upp till Championship denna gången men så är det ibland och jag ser klubben i ett större perspektiv och mer långsiktigt än en enskild säsong. Checkatrade Trophy var en kul grej och speciellt fint att få många supportrar till Wembley av en anledning. Matchen var dessutom välspelad och riktigt spännande för oss som bara kunde följa den live på TV. Finalen visade också att den annars helt oansenliga turneringen inte bara handlar om att rotera runt spelare vid sidan av ligaspelet och de “riktiga” cuperna.

Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?
– Jag hade förväntat mig en liten reaktion denna säsongen i och med framgångarna och de täta matchspelandet förra säsongen, man får så att säga bakrus, plus att vi tappat ett par riktigt tongivande spelare. Så mina förväntningar är precis i nivå med där vi är i dagsläget. Når vi playoff till våren och någon cupframgång är det godkänt och allt där utöver är bonus.

 

Sesongstarten har gitt oss 3. runde i ligacupen (der det ble tap for Southampton), avansement i EFL Trophy og FA-cupen og 28 poeng etter 18 seriekamper. Hva synes du om det Pompey har prestert så langt denne sesongen?
– Det är en liten besvikelse att vi inte är bland de 6 främsta i ligan men det säger egentligen inte så mycket när inte ens halva säsongen är spelad och det är i tillägg ganska jämnt och vi är med där bland alla. Vi hade en dålig start men jämför det idag med till exempel Bolton Wanderers, Bury eller Sunderland så var den inte så dålig ändå. Mest glad är jag just nu att vi är vidare till tredje omgången i FA-cupen vilket är lite av årets höjdpunkt tycker jag att spela. Inte så exotiskt lottning men bästa tänkbara för mig då jag har anknytning till Fleetwood och vi har också stor chans att gå vidare där till fjärde omgången även om jag tror att det kommer krävas ett omspel på Fratton Park först.

Har du tenkt deg over på kamp denne sesongen?
– Ja Fleetwood borta i ligan den 22/2-2020 är nästan klart. Det blir nog också den enda matchen för mig denna säsongen och jag ser fram emot den väldigt mycket eftersom den antagligen blir lite speciell för mig personligen på flera sätt. Med segrar 4-1 och 5-2 i ryggen på mina senaste möten lagen emellan och en egen 12-personers privat box för £750 på deras VIP-terrass vore det ju trist att inte vinna den också. 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?
– Det mesta är genom Venner av Pompey och Svenska Fans på internet. Det täcker det mesta man behöver och i tillägg kollar jag ibland på de vanliga sportsidorna hos The News, Sky och BBC på internet. 

Er du fornøyd med jobben manager Kenny Jackett (bildet) gjør?
– Ja helt fantastiskt nöjd. Tycker han gör ett fantastiskt jobb och det är för mig helt obegripligt att vissa supportrar var missnöjda med honom när vi fick en lite trög start på denna säsongen. På det stora hela taget har han ett CV och en statistik som få kan mäta sig med så väl i Pompey som i hans tidigare klubbar som manager. Det handlar förvisso inte om högsta nivån han är på men desto mer kvalificerat eftersom han inte har så mycket resurser. Jag har i varje fall inget bättre alternativ som manager, däremot kanske roligare alternativ men det är en annan sak.

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?
– Ingen som det slår gnistor om direkt men alla gör det väldigt bra tillsammans som ett team och det är ett bra tecken. Mina två favoriter ändå är Evans och McGillivray. 

Nå er det bortekamp mot Accrington Stanley. Hva er dine tanker om den kampen og hva er din startellever?
– Accrington har väldigt mycket team spirit och på bortaplan är detta helt klart en av säsongens svåraste matcher. De är dock väldigt ojämna och oförutsägbara och de har liksom vi en del cupmatcher att ta hänsyn till framöver. Jag tror att vår stabilitet blir avgörande i ett ganska öppet och jämnt möte.

4-4-2: McGillivray – Haunstrup, Bolton, Burgess, Brown – Harness, Close, Evans, Curtis – Pitman, Harrison

 

Hvordan tror du kampen ender?
– 1-2

 

Hva tror du om våre opprykkssjanser nå?
– De är mycket goda anser jag även om det kanske mest sannolikt kommer att gå via playoff. Lagen är ganska jämna denna säsongen i toppen av L1 och en direktuppflyttning kan heller inte uteslutas alls. Det är hela 26 omgångar kvar av säsongen och det kommer att hinna hända mycket under dessa. Jag tror till exempel inte att varken Ipswich Town eller Peterboro kommer att knipa någon av topp 2-platserna. Wycombe Wanderers däremot blir den svåraste julnöten att knäcka och de tar vi inte ikapp så vida de inte rasar fullständigt av någon anledning men det har jag svårt att se.

 

Har du ellers noe du ønsker å si til resten av de skandinaviske supporterne? 
– Vill tillönska alla en riktigt god jul och ett gott nytt Pompey-år med stor förhoppning om att vi spelar i Championship nästa år.

Her er tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 18. serierunde (Peterborough H): Duncan Griffin

Før 2. runde FA-cupen (Altrincham H): Tom Saunders

Før 17. serierunde (Rotherham H): Alexander Thorsen

Før 16. serierunde (Rochdale B): Sigbjørn Tjetland

Før 1. runde FA-cupen (Harrogate Town B): Magnus Smith

Før 15. serierunde (Southend H): Lars Håvik

Før 14. serierunde (Oxford United H): Alexander Nilsson

Før 13. serierunde (Bristol Rovers B): Kenneth Johansen

Før 12. serierunde (Lincoln City H): Steen Houman

Før 11. serierunde (AFC Wimbledon B): Haris Nuhanovic

Før 10. serierunde (Gillingham H): Jean-Robert Tankred

Før 9. serierunde (Doncaster B): Robert Nilsen

Før 8. serierunde (Bolton H): Zubajra Tsutsulaev

Før 7. serierunde (Wycombe B): Pål Alexander Lea

Før 6. serierunde (Burton H): Trygve Mellvang-Berg

Før 5. serierunde (Blackpool B): Trygve Ellingsen

Før 4. serierunde (Coventry H): Sam Manton

Før 3. serierunde (Sunderland B): Ståle Håheim

Før 2. serierunde (Tranmere H): Torkil Risan

Før 1. serierunde (Shrewsbury B): Joakim Ellingsen

Craig MacGillivray.