2019-20: MK Dons – Portsmouth 3-1

Tapet mot MK Dons er et nytt eksempel på at Portsmouth har problemer på bortebane.


Ronan Curtis scoret sitt ellevte mål for sesongen i gårsdagens kamp og har allerede nå scoret like mange mål som han gjorde i hele fjor. Curtis’ scoring på overtid ble bare et plaster på såret i en ellers begredelig avslutning på 2019. Selv om vi var det spillemessige førende laget og skapte mange sjanser, førte ineffektivitet foran motstanderens mål og slurvete forsvarsspill til at det ble en ny nedtur på bortebane.

Kampen:

Portsmouth tok initiativet i kampen, og spesielt i den første halvtimen var bortelaget klart førende med mye ballinnehav på motstandernes banehalvdel. Litt mot spillets gang gikk MK Dons førende inn i pausen etter å ha scoret både 1-0 og 2-0 i løpet av omgangens siste 10 minutter. Først ved at Jordan Houghton sender en høy og lang pasning inn i bakrommet i retning MK Dons toppscorer Rhys Healey. Sean Raggett er først på ballen, men klarer ikke annet enn å heade den i fanget på Healey som tupper ballen forbi Craig MacGillivray og inn i nettet. Et par minutter før pause scoret MK Dons sitt andre for dagen da Tom Naylor mislykkes i å klarere ballen. Ballen går heller til Conor McGrandles som på første berøring skyter ballen opp i høyre hjørne fra omtrent 17 meter.

Pause: MK Dons 2 – 0 Portsmouth

Portsmouth hadde flere sjanser i begynnelsen av andre omgang og satte press på hjemmelaget. Hverken John Marquis som var blitt byttet inn etter pausen, eller Ronan Curtis fikk nettkjenning etter hvert sitt forsøk tidlig i andre omgang. For å melde seg på i kampen om poengene trengte Portsmouth sårt et mål, helst tidlig i andre omgang; Marcus Harness skudd midtveis i omgangen ble også blokkert av et hardtarbeidende MK Dons forsvar. I stedet var det hjemmelaget som skulle øke ledelsen etter 84 minutter da Alex Gilbey løfter ballen over MacGillivray i Pompey-buret og inn i nettet. Her kan vi ikke annet enn å berømme Gilbey for en flott avslutning. På overtid headet en umarkert Ronan Curtis inn et trøstemål for Pompey. Kampen endte 3-1.

 

Ronan Curtis pynter på resultatet ved å heade inn 3-1 på overtid.

 

Kenny Jackett etter kampen:

Det var en skuffet Kenny Jackett som uttalte seg til Portsmouth FC sine hjemmesider etter søndagens fadese borte mot MK Dons. Jackett mente det var positive takter i Portsmouth sitt spill, men at det var frustrerende at laget hans ikke klarte å utnytte sjansene godt. Jackett mener det skyldes både at Pompey var ineffektive foran motstanderens mål, men gir også honnør til et godt og oppofrende MK Dons-forsvar. Jackett hadde forhåpninger om at Pompey skulle slå tilbake i andre omgang, da de gjennomgående i kampen hadde flere sjanser enn MK Dons – i stedet måtte han se seg slått av et MK Dons lag som han berømmer for å ha vært effektive og tatt sjansene da de kom.

 

Manager Kenny Jackett under kampen mot MK Dons

 

Sterkt oppmøte på bortebane

 

 

Kommentarer fra Twitter:

5,083 #Pompey fans at MK Dons earlier this afternoon… a phenomenal effort at this awkward time of the year”

“The only good performance today was from the 5,000 Pompey fans who were still making a racket up until the end. #Pompey

“Defenders kenny jackett has signed Deslandes, Thompson, Walkes, Brown, Bolton, Downing, Raggett, Donohue, Can he actually be trusted to sign a good defender ffs #pompey”

“Away from home we haven’t done enough and that’s a fact #pompey”

#Pompey Had a good day out at a great venue, it was my daughter’s first away game, she enjoyed the day despite the poor performance and result, couldn’t get a picture with #EllisHarrison ( her favourite player) at the end, but he did give her a wave which made her day.”

 

League One, Stadium MK, 29. desember 2019

MK Dons – Portsmouth FC 3-1 (2-0)

35. min. 1-0 Rhys Healey

42. min. 2-0 Conor McGrandles

84. min. 3-0 Alex Gilbey

90. min. 3-1 Ronan Curtis

Pompey (4-2-3-1): MacGillivray; Bolton, Burgess, Raggett, Walkes; Naylor, Close, Cannon (Pitman 72’), Harness (Evans 72’) , Curtis; Harrison (Marquis 46’).

Gult kort: Harness, Burgess.

Benken: Bass, Downing, Hawkins, Pitman, Evans, Marquis, Mnoga

Tilskuere: 12,788 (5,083 Portsmouth-fans)

 

Anton Walkes etter kampen

Se bildene fra 3-1 tapet på MK Stadium