Supporterintervjuet: Før Oxford (B), semifinale i play-off 2. kamp

Sondre Rossbach tror på Pompey-seier etter en tett kamp mot Oxford i kveld.  Og blir det seier mot Oxford, tror Rossbach også på opprykk til Pompey.


SUPPORTERINTERVJUET: Vår medlem nummer 69, Sondre Rossbach, er sammen med FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug den av våre medlemmer som har mest innsikt i toppfotballen. Rossbach er tidligere U21-landslagskeeper for Norge og har vært førstekeeper i eliteserieklubben Odd Grenland i flere år. Her er hans tanker før kveldens andre semifinaleoppgjør mot Oxford i play-off. Kampen spilles klokka 18 (skandinavisk tid). I Norge sendes den på Viasport 1.

 

Aller først: Du er selv keeper på høyt nivå, Sondre. Hva tenker du om keepersituasjonen i Pompey nå, med unge Alex Bass som førstekeeper de siste månedene av sesongen? Synes du han ser bra ut?

– Jeg syntes det er spennende med unge keepere som kommer opp og får spilletid, siden jeg har vært der selv. Alex Bass (bildet til høyre) har fått en del kamper på baken i år, og jeg syntes han stadig vokser på erfaringen. Om vi bør forsterke på keeperplass syntes jeg avhenger litt av om vi klarer opprykk eller ikke, men foreløpig syntes jeg vi er godt rustet her. Duncan Turnbull har jeg ikke sett så mye av, så hvordan han er i forhold til de andre er det vanskelig å si noe om. Uansett satser vi på at Alex Bass står sin livs kamp nå mot Oxford, og gjentar det i finalen!

 

Pompey vant Checkatrade Trophy, men endte på 4. plass og tapte i semifinalen i play-off forrige sesong. Hva synes du om det Pompey presterte i 2018/19?

– Hvert år går jeg med et ønske/en forventing om at Pompey skal rykke opp, så når vi ikke klarte dette i 2018/2019 så ble sesongen en skuffelse. Vi skal dog ta med oss at spillet til tider var veldig bra, og at vi lå veldig godt an en god stund. Mot slutten av sesongen så det ut som at spillerne ble slitne av å spille så mange kamper. Og når det i tillegg kom noen skader, var ikke våre back-up spillere av god nok kvalitet til at vi klarte å opprettholde den gode posisjonen vi hadde ved juletider.

 

Sesongen har gitt oss 3. runde i ligacupen (der det ble tap for Southampton), 5. runde i FA-cupen (der det ble tap for Arsenal) og vi er i finalen i EFL Trophy. I serien endte vi på play-off-plass. Hva synes du om det Pompey har prestert denne sesongen? Hva var dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Cupene syntes jeg ikke vi bør legge altfor mye vekt på, da dette fort kan gå utover prestasjonene i serien. Samtidig er ikke Pompey bortskjemt med TV-kamper i League One, så jeg syntes det var veldig gøy å kunne se dem spille mot Southampton og Arsenal, tross tap mot begge. Foran årets sesong hadde jeg håpet at vi kunne klare å rykke direkte opp, og dette mener jeg hadde vært innenfor rekkevidde hvis sesongen hadde blitt ferdigspilt på normal måte. At det skulle komme en global pandemi og stoppe serien var det nok ingen som kunne se for seg, men jeg er veldig glad for at vi klarte å få en play-off plass slik at vi fortsatt har muligheten til opprykk.

 

 

Har du vært over på kamp denne sesongen, eller hadde du tenkt deg over (før Covid 19 kom)?

– Dessverre har jeg ikke hatt mulighet til å se Pompey live denne sesongen. Men jeg håper at jeg kan få til en tur neste sesong!

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– For det meste via Pompey.no, engelske aviser og twitter!

 

Er du fornøyd med jobben manager Kenny Jackett (bildet) har gjort?

– Ja, jeg er ganske fornøyd. Vi hadde god heng på opprykk frem til sesongen ble stoppet, og som nevnt over tror jeg det ville vært mulig å klare direkte opprykk om vi kunne spilt ferdig sesongen som normalt. Jeg håper Kenny Jackett klarer å trykke på de rette knappene hos spillerne i kampen mot Oxford, slik at vi kan spille opprykksfinale på Wembley.

 

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Jeg har sansen for Ronan Curtis som har kommet inn og bidratt med mål og målpoeng i årets sesong. Er også fan av Burgess, og syntes det er synd at han snart forlater klubben.

 

Nå er det bortekamp mot Oxford i andre semifinale i play-off etter 1-1 i første kamp. Hva er dine tanker om den kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Jeg tror nok startelleveren blir ganske lik som i hjemmekampen mot Oxford, så lenge de som startet der er friske og klare til ny kamp. Det blir spennende å se hvilke kampplan Kenny Jackett legger opp til med tanke på at vi ikke klarte mer enn uavgjort hjemme. Jeg håper spillerne er offensive og har troen på at de kan vinne bortekampen. Jeg tror det blir en tett og jevn kamp, men at Pompey trekker det lengste strået. 1-0 til Pompey er mitt tips.

 

Vi er i play-off sammen med Oxford, Wycombe og Fleetwood. Hva tror du om våre opprykkssjanser?

– Play-off er litt bingo. Jeg skulle helst sett at vi vant hjemmekampen mot Oxford, slik at vi hadde et litt bedre utgangspunkt foran bortekampen. Men det er absolutt ikke umulig å slå Oxford borte. Kommer vi til finalen tror jeg også at vi klarer seier, uansett hvem av lagene vi møter der. Vi har en gyllen mulighet nå, og jeg håper Pompey griper den!

 

Har du ellers noe du ville sagt til Pompey-supporterne i Skandinavia?

– Play Up Pompey!


Her er tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 1. semifinale play-off: Oxford (H): Ed Binks

Før 36. serierunde: Accrington Stanley (H): Thomas Ulvund

Før 35. serierunde: Fleetwood (H): Christian Knapp

Før 34. serierunde: Peterborough (B): Eirik Bøen Gravdal

Før 5. runde FA-cupen: Arsenal (H): William Emil Mellvang Tomren-Berg

Før 33. serierunde: Rochdale (H): Torjer Meling

Før 32. serierunde: MK Dons (H): David Gunnarsson Lorentzen

Før 31. serierunde: Fleetwood (B): Thorgeir Benjaminsen

Før 30. serierunde: Shrewsbury (H): Martin A. Grimstvedt

Før 29. serierunde: Coventry (B): Bo Johansen

Før 28. serierunde: Tranmere (B): Bjarte Hope

Før 27. serierunde: Sunderland (H): James Lund

Før 26. serierunde: Lincoln City (B): Mons A. Stray

Før 4. runde FA-cupen (Barnsley H): Marius Eliassen

Før 25. serierunde (Bolton B): Kyle Simon

Før 24. serierunde (AFC Wimbledon H): Håvard Myhre

Før 3. runde FA-cupen (Fleetwood B): Rasmus Sørensen

Før 23. serierunde (Gillingham B): Asbjørn Stokken

Før 22. serierunde (MK Dons B): Øyvind Velde

Før 21. serierunde (Wycombe H): Anton Jonasson

Før 20. serierunde (Ipswich Town H): Torgeir Melvær Nesse

Før 19. serierunde (Accrington Stanley B): Mange Nilsson

Før 18. serierunde (Peterborough H): Duncan Griffin

Før 2. runde FA-cupen (Altrincham H): Tom Saunders

Før 17. serierunde (Rotherham H): Alexander Thorsen

Før 16. serierunde (Rochdale B): Sigbjørn Tjetland

Før 1. runde FA-cupen (Harrogate Town B): Magnus Smith

Før 15. serierunde (Southend H): Lars Håvik

Før 14. serierunde (Oxford United H): Alexander Nilsson

Før 13. serierunde (Bristol Rovers B): Kenneth Johansen

Før 12. serierunde (Lincoln City H): Steen Houman

Før 11. serierunde (AFC Wimbledon B): Haris Nuhanovic

Før 10. serierunde (Gillingham H): Jean-Robert Tankred

Før 9. serierunde (Doncaster B): Robert Nilsen

Før 8. serierunde (Bolton H): Zubajra Tsutsulaev

Før 7. serierunde (Wycombe B): Pål Alexander Lea

Før 6. serierunde (Burton H): Trygve Mellvang-Berg

Før 5. serierunde (Blackpool B): Trygve Ellingsen

Før 4. serierunde (Coventry H): Sam Manton

Før 3. serierunde (Sunderland B): Ståle Håheim

Før 2. serierunde (Tranmere H): Torkil Risan

Før 1. serierunde (Shrewsbury B): Joakim Ellingsen

Ronan Curtis.