Supporterintervjuet: Før Ipswich Town (B)

Torkil Risan har en ekstra god grunn til å håpe Pompey slår Ipswich i rundens toppkamp i League One. 


SUPPORTERINTERVJUET: Han er vår medlem nummer 2 og har fulgt Pompey tett siden første halvdel av 90-tallet. Torkil Risan stiller til supporterintervjuet før lørdagens tøffe bortekamp mot Ipswich Town.

 

Pompey gjorde det bra i cupene forrige sesong, men det endte uten opprykk etter tap på straffesparkkonkurranse mot Oxford i semifinalen i play-off. Hva tenker du om Pompeys 2019/20-sesong?

– Jeg synes måten vi avsluttet sesongen overskygger mange av de gode prestasjonene.

Det går an å dømme et lag ut fra hvordan de presterer når det virkelig gjelder, og i kamp etter kamp så har Portsmouth sviktet.
I toppkampene mot konkurrenter hvor de tre poengene er ekstra viktig så vant vi for sjeldent, og mest tydelig så klarte vi heller ikke denne sesongen å vinne en play off-kamp.

Laguttakene til Jackett i disse kampene vil bli stående for meg som de svakeste uttakene jeg kan huske. HVORFOR INGEN TOM NAYLOR?

Det er også trist å tenke på at hvis vi ikke hadde sluppet inn de tre mot Southend da vi ledet 3-0, eller om vi hadde klart å ikke gi slipp på ledelsen og slå Coventry, som avsluttet kampen med ni spillere, så hadde vi spilt ligafotball mot Josh King, Teemu Pukki og Wayne Rooney nå.

Vi tapte lite, vi vant mange kamper, men vi var ikke gode nok likevel.

 

En varierende sesongstart har det vært på Pompey. Dårlig start ble etterfulgt av en veldig god periode med flere sterke seiere. Nå er vi på play-off-plass (riktignok med flere kamper spilt enn flere av våre konkurrenter). I ligacupen ble det et lite overbevisende avansement mot Stevenage før Brighton vant klart i 2. runde. I EFL Trophy har vi som vanlig gått videre og i FA-cupen er vi klare for 3. runde. Hva tenker du om Pompeys sesongstart?

– Vi er det samme laget som i fjor. Vi har noen helt fryktelige prestasjoner innimellom, og de koster poeng og – i verste fall – opprykk.

Jeg er ganske lei av at vi er kongene av Papa Johns Trophy, men at vi svikter de viktige stedene.

Også ganske skuffet over FA cup-trekningen, men det er alltid spennende kamper likevel. Håper på et cup-eventyr der, og er av typen som alltid håper på enklest mulig trekning.

Ligaformen er fortsatt ustabil, men det er noen tegn som tyder på at vi kan sette sammen en lengre vinnerrekke hvis de viktigste spillerne holder seg friske og raske.

Jeg synes også vi burde forsterke i januar. Ben Thompson, velkommen tilbake.

 

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper, nyheter, rykter)?

– Jeg ser alle kamper på iFollow bortsett fra kampene som Viaplay viser, de ser jeg der.

Nyhetene er det dårlige tider for. Lokalavisa The News er en underlig smørje om dagen. Vi har bare tilgang på fem artikler i uka, og det gjelder å porsjonere ut hvilke saker du trykker på. Alle sakene deres er forsøk på clickbaits, typ «Dette er laget Pompey møter i FA-cupen». Så må du trykke på artikkelen for å vite det. Og da har du brukt opp 1 av 5 på noe du egentlig bare kunne googlet deg frem til.

 Jeg savner en god, lokal nettside som leverer seriøs og oppdaterende journalistikk uten tonnevis av reklame eller for mange nostalgi-saker.

 

Noen favorittspiller i Pompey nå?

– Jeg har alltid en liten forkjærlighet for de lokale. Så Jack Whatmough liker jeg godt om dagen.

Tom Naylor har også gått foran og tatt enormt ansvar – også i målprotokollen i år. En spiller som bryr seg.

De andre av de beste har jeg selvsagt sansen for, men flere er så ustabile at jeg ikke har knyttet så sterke bånd til dem som til tidligere favorittspillere som Robert Prosinecki, Lassana Diarra eller David James.

 

Hvilke tanker har du om Kenny Jackett og den jobben han har gjort og gjør på Fratton Park?

Jeg har skrevet en del om Jackett på Facebooksiden vår, og har vel avslørt at jeg helst skulle sett et managerbytte.

Kenny Jackett er en enkel manager å forholde seg til. Han spiller på en viss måte, han sier de samme tingene, han jakter de samme spillertypene, de forskjellige utgavene av lagene han setter opp gjør de samme tingene riktig og de samme tingene feil. Noen ganger er det meste riktig, og da vinner vi, og noen ganger er det meste feil, og da ser vi forferdelige ut og vi taper poeng.

Det er aldri god fotball, det er lite progressivt, det er enkelt pasningsspill og det er litt for ofte folk som må fylle roller de ikke er helt komfortable med.

Jeg skulle gjerne sett en manager med en litt mer spennende strategi på plass, en som prioriterer pasningsball framfor innleggsball for eksempel.

Men Kenny Jackett er vår manager, og det viktigste er å støtte han og laget så lenge det er tilfelle.

Vi vinner mange kamper, vi taper få og vi vil alltid være konkurransedyktige på nivå tre med han bak roret.

 

Hva tror du om våre opprykksmuligheter denne sesongen?

– Jeg tror sjansen for at vi ikke rykker opp er større enn at vi gjør det. Jeg synes særlig Hull og Charlton virker klart bedre enn oss. Vi burde vel fikse en play off-plass, men der har jeg ikke mye troa.

Sjansen er der, både for topp to og for play off-suksess, men jeg tror ikke vi klarer det.

 

Nå er det Ipswich-Pompey. Nummer 3 mot nummer 4 på tabellen, selv om det er lag bak oss som har færre kamper spilt. Tanker om denne kampen, forslag til startellever og resultattips?

– Pappa har vært Ipswich-fan siden slutten av 1970-tallet, så dette er et ekstra viktig oppgjør å vinne.

Vi slo dem greit i cupen, og de har synkende form så i utgangspunktet er jeg positiv. Jeg er meget fornøyd med at Michael Jacobs virker å være klar for en plass på benken. Han er god til å finne de rette rommene, og tar (oftere enn Curtis) de rette valgene med ball. Han starter på benken i min ønskeellever bare fordi han sikkert ikke er helt matchfit:

Portsmouth (4-2-2-2):

MacGillivray
Johnson, Whatmough, Raggett, Brown

Cannon, Naylor
Curtis, Williams (finn et sluttprodukt snart, mann!)

Harness, Harrison

– Mitt tips: vi vinner 1-3

 

Til slutt: Har du noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Kjære medsupportere! Jeg håper dere også klarer å la Pompet fortsatt være en glede i hverdagen til tross for et tøft år sånn generelt, og litt irriterende tilbakeslag med laget vårt.

Samme hvor dårlig laget spiller så er gleden med å være supporter at det aldri er lenge til neste kamp, og at håpet om suksess alltid finnes. Play up Pompey!


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 16. serierunde: Peterborough (H): Jean Robert Tankred

Før 15. serierunde: Blackpool (B): Robert Daffenberg Nilsen

Før 2. runde FA-cup: King’s Lynn Town (H): Michael Pantling

Før 14. serierunde: Oxford (H): Thorgeir Benjaminsen

Før 13. serierunde: Crewe (H): Tom Saunders

Før 12. serierunde: Plymouth (B): Håvard Myhre

Før 1. runde FA-cup: Ipswich Town (B): Atle Stray

Før 11. serierunde: Lincoln City (B): Torstein S. Pedersen

Før 10. serierunde: Charlton (H): Alexander Nilsson

Før 9. serierunde: Northampton (H): Veny Vere

Før 8. serierunde: Sunderland (B): James Lund

Før 7. serierunde: Gillingham (B): Bjarte Hope

Før 6. serierunde: Doncaster (H): Andreas Hougaard

Før 5. serierunde: MK Dons (H): Zubajra Tsutsulaev

Før 4. serierunde: Burton (B): Jakob og Øyvind Velde

Før 3. serierunde: Wigan (H): Sam Manton

Før 2. serierunde: Rochdale (B): Kyle Simon

Før 1. serierunde: Shrewsbury (H): Rasmus Sørensen

Pompey jubler etter Tom Naylors 2-0-mål mot Peterborough.