Supporterintervjuet: Før Doncaster Rovers (H)

Jon Romuld Håversen håper og tror Pompey tar med seg selvtilliten fra Burton-kampen og banker Doncaster i ettermiddag.


SUPPORTERINTERVJUET: Vi fortsetter med supporterintervjuer for medlemmer med medlemstall mellom 60 og 70. Nå er vi kommet til medlem nummer 67, Jon Romuld Håversen fra Kristiansand i Norge. Her er Jons tanker før dagens kamp:

 

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2020/21?

– Jeg tror jeg snakker for veldig mange når jeg sier at åttende plass var meget skuffende. Inn mot sesongen tenkte jeg det var realistisk å havne på en av play-off plassene, og lov til å håpe på et opprykk. Da vi ikke nådde noe av det er det naturlig å bli skuffet.

 

Hva var dine tanker og forventninger til kommende sesong? Har du troen på opprykk? Hvilke lag tror du rykker opp?

– Vel, jeg synes alltid det er vanskelig å si. Spesielt når vi er i en situasjon hvor vi til stadighet bytter ut store deler av stallen er det både vanskelig å holde seg oppdatert og å «spå» hvordan det kommer til å gå. Tidligere har jeg gjerne vært veldig optimistisk inn mot sesongstart – men et noe mer realistisk «jeg vet ikke hvordan det kommer til å gå» preget meg inn mot denne sesongen. Det er rett og slett for mange nye spillere og usikkerhetsmomenter. Ad spørsmålet «hvilke lag tror du rykker opp» er jo Rotherham nokså klare og skal rote det mye til for å ikke rykke opp. Wigan slår følge med de.

 

Hva synes du om Pompeys sesong så langt?

– Jeg synes det har vært en trist affære å følge Portsmouth i år. Når vi hadde en periode med kun én seier på vel 10(?) kamper i høst havnet vi for langt bakpå. Vi har ikke akkurat hatt en heidundrende start på 2022 heller, så jeg ser ikke så lyst på det akkurat nå.

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey denne sesongen?

– Denne sesongen blir det prioritert fotballturer til Italia og Spania, så det spørs om det spøker for en Englandstur. Men jeg er selvsagt ikke vond å be, så plutselig hiver vi oss rundt i siste liten.

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg har abonnement på iFollow og ser noen av kampene. Dog har det blitt noe mindre denne sesongen enn tidligere sesonger. Ellers følger meg med på Facebook, twitter, leser litt sporadisk på optakt og reviews både på den skandinaviske siden vår og på Pompey sine hjemmesider.

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Dette synes jeg er et veldig vanskelig spørsmål å svare på. Litt av det jeg synes er mest utfordrende med å være pompey-supporter er den enorme hyppigheten av utskiftinger av store deler av stallen. Det er vanskelig å knytte seg til noen av spillerne før de forsvinner igjen. Jeg synes dog Bazunu virker meget bra. Curtis er jo en av de som har vært med i flere år nå, men han synes jeg har vært en skygge av seg selv i år.

Hva er dine tanker om brødrene Cowley?

– Jeg må innrømme jeg er noe skuffet og hadde trodd på en oppsving etter at Jackett fikk fyken. Cowley-brødrene har mye støtte i fansen, og det er jo ikke noe negativt i det, men det virker ut som at fansen generelt har mer tålmodighet med disse karene enn med Kenny Jackett – prestasjonsmessig er det jo ikke en stor forskjell. Cowleys er uansett «likendes» folk og sympatiske i intervju-sammenheng o.l. Mange reagerte vel på at Jackett sa mye rart.

 

Nå er det hjemmekamp mot Doncaster. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Det vil jo være en tragedie om vi ikke slår Doncaster som ligger helt nederst. Men vi har jo en tendens til å gjøre det smått dårlig mot dårlige lag – og Doncaster har slått topplagene MK Dons og Sunderland nokså nylig, så vi må ikke la oss lure. Jeg håper vi tar med oss selvtillit fra Burton-kampen og ikke bukker under for presset det er å spille mot tabell-jumbo hjemme. 3-0 til Portsmouth? Lov å håpe?

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Ikke annet enn Play Up Pompey!


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 30. serierunde: Burton (H): Mathias Eide

Før 29. serierunde: Oxford United (B): Asbjørn Stokken

Før 28. serierunde: Charlton (H): Anton Jonasson

Før 27. serierunde: Sunderland (B): Paul Richards

Før 26. serierunde: AFC Wimbledon (B): Per Gustavsson

Før 25. serierunde: MK Dons (H): Lars Håvik

Før 24. serierunde: Cambridge United (B): Marius Kastet

Før 23. serierunde: AFC Wimbledon (B): Alexander Thorsen (kampen ble utsatt)

Før 22. serierunde: Morecambe (H): Magnus Smith

Før 21. serierunde: Sheffield Wednesday (H): Trond G. Nedal

Før 2. runde i FA-cupen: Harrogate Town (H): Michael Pantling

Før 20. serierunde: Gillingham (B): Mark Raine

Før 19. serierunde: Lincoln City (B): Christian Knapp

Før 18. serierunde: AFC Wimbledon (H): Eirik Bøen Gravdal

Før 17. serierunde: Wycombe (B): David Gunnarsson Lorentzen

Før 1. runde i FA-cupen: Harrow (H): Bo Gareth Johansen

Før 16. serierunde: Cheltenham (H): Håvard Myhre

Før 15. serierunde: Bolton (H): Øyvind Velde

Før 14. serierunde: Accrington Stanley (B): Bjarte Hope

Før 13. serierunde: Ipswich Town (H): Martin Grimstvedt

Før 12. serierunde: Rotherham (B): Mange Nilsson 

Før 11. serierunde: Sunderland (H): Steen Houman

Før 10. serierunde: Burton Albion (B): Kenneth Johansen

Før 9. serierunde: Charlton (B): Duncan Griffin

Før 8. serierunde: Plymouth (H): Torgeir Melvær Nesse

Før 7. serierunde: Cambridge Utd (H): Jean Robert Tankred

Før 6. serierunde: MK Dons (B): Atle Stray

Før 5. serierunde: Wigan (B): Joakim Ellingsen

Før 4. serierunde: Doncaster (B): Camilla Nilsen

Før 3. serierunde: Shrewsbury (H): Pål Alexander Lea

Før 2. serierunde: Crewe (H): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 1. runde i ligacupen: Millwall (B): Ståle Håheim

Før 1. serierunde: Fleetwood (B): Torkil Risan

Gavin Bazunu