2021-22: Supporterintervjuet før Crewe (H)

Trygve Mellvang Tomren-Berg tror et fullsatt Fratton Park kan juble for en klar seier mot Crewe lørdag ettermiddag.


SUPPORTERINTERVJUET: Etter at medlem nummer 2, Torkil Risan, ble supporterintervjuet før 1. serierunde, ble medlem nummer 3, Ståle Håheim, supporterintervjuet før ligacupkampen mot Millwall tirsdag.

Medlem 4, Joakim Dahl, takket nei til å bli intervjuet, mens medlem nummer 5, Atle Stray, ba om å bli supporterintervjuet litt senere i sesongen heller. Dermed er det medlem nummer 6, Trygve Mellvang Tomren-Berg, som blir supporterintervjuet før sesongens første hjemmekamp. Pompey møter Crewe på Fratton Park lørdag 14. august:

 

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2020/21?

– Det var en frustrerende sesong og vi burde minst ha kommet oss til play off. Jeg mener vi hadde alle forutsetninger for å klare det. At vi ikke gjorde det, gjør at jeg kjenner litt på en «League One-trøtthet» – er det her vi skal tilbringe tiden?

 

Hva er dine tanker og forventninger til kommende sesong? Har du tro på opprykk? Hvilke lag tror du blir sterkest i League One?

– Det ser ut til at våre rivaler bruker mer penger på forsterkninger enn vi gjør, og jeg er litt usikker på troppen, men har ikke mistet troen på opprykk. Vi skal i hvert fall minst til play off i år. Jeg tror det er positivt at våre nye managere nå har fått en hel oppkjøring, selv om det har vært spesielle tider. Og at det igjen blir publikum på Fratton Park er definitivt en styrke. Det ser kanskje ut til at Sunderland og Ipswich har skumle planer i år, og lag som Rotherham, Oxford, Wycombe og Lincoln blir tøffe. Det er i det hele tatt mange «store» navn i ligaen i år, når vi tar med Wigan, Sheffield Wednesday og Bolton også. Det blir tøft og jevnt, så vi får håpe Cowley-brødrene har noen triks på lager.

 

Hva synes du om Pompeys sesongstart?

– Utrolig deilig å starte med en bortseier! Alle trepoengere borte er gull verd. Så får vi håpe spillet løfter seg etterhvert. At vi er ute av ligacupen er kanskje like greit.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey denne sesongen?

– Det er ingen umiddelbare planer, nei. Men lysten er der definitivt!

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Lokalavisa the News og klubbens hjemmesider er jeg innom, men Venner av Portsmouth på Facebook og på pompey.no er selvsagt hovedkilden. Jeg er også en del innom BBC sine League One-sider. Ellers hører jeg jevnlig på the Guardians veldig underholdende podcast Football Weekly, hvor programleder Max Rushden er stor Cambridge United-fan – så kanskje det blir mer League One-prat der nå framover. Prøver ellers å få med meg kamper på iFollow, som jo er et strålende tilbud.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Jeg får si Curtis, Harness og Brown, som alle er kapable til å levere noe ekstra innimellom. Men det er for mye opp og ned. Forhåpentligvis får vi noen nye, unge som markerer seg denne sesongen

 

Hva er dine tanker om brødrene Cowley?

– Jeg er positiv. De kom inn med entusiasme i en periode hvor stadig flere var møkka lei Jackett. De har mye å bevise, men håpet er at de får bakt inn en mer positiv spillestil over tid, slik at klubben kan utvikle seg og tiltrekke seg de riktige spillerne. Enig med Torkil i at det er bedre å vente på de riktige spillerne enn å fylle opp stallen med det som til enhver tid er tilgjengelig rett før seriestart. Jeg håper Eisner kan bidra med litt ekstra hvis de riktige puslespillbrikkene dukker opp.

 

Nå er det hjemmekamp mot Crewe, med bortimot fullsatt Fratton Park for første gang på halvannet år. Hva er dine tanker om den kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Dette er en kamp vi må vinne, og som jeg tror vi vinner. Satser på at entusiasmen fra hjemmepublikummet vasker bort enhver tvil om at disse to lagene hører til i hver sin ende av tabellen. Viktig også for de spillerne som er i klubben å vise at de hører hjemme i toppen av divisjonen. Jeg lar Cowley sette opp ellveren, men kliner til med et 3-0 tips.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Veldig gøy hvis så mange som mulig melder seg i kommentarfeltene på Facebook-siden. Vi tastes!


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 1. runde i ligacupen: Millwall (B): Ståle Håheim

Før 1. serierunde: Fleetwood (B): Torkil Risan

Marcus Harness.