2021-22: Supporterintervjuet før Fleetwood (B)

Torkil Risan tror Pompey serieåpner med tre poeng borte mot Fleetwood.


SUPPORTERINTERVJUET: Han er vår medlem nummer 2, og foruten leder og stifter av supporterklubben er Torkil Risan den av våre medlemmer som har vært med lengst.

Her leverer Torkil sine tanker og meninger før første serierunde 2021/22:

 

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2020/21?

– Alt i alt så var det for svakt. Særlig måten vi avsluttet sesongen på hvor vi mislyktes med å hente trepoengere fra antatt svakere lag var skuffende.

Spillestilen under Kenny Jackett var for det meste traurig, og ga i hvert fall ikke denne supporteren mye glede.

Det ble estetisk litt bedre under Cowley, men bare i glimt, og resultatmessig greide heller ikke de å overbevise på de kampene de fikk.

 

Hva er dine tanker og forventninger til kommende sesong? Har du tro på opprykk? Hvilke lag tror du blir sterkest i League One?

– Jeg tror spillestilen vil ha satt seg mer nå. Det snakkes om høyt press, noe jeg personlig er en ivrig forkjemper for, og det gjør meg litt optimistisk.

Stallen er i skrivende stund altfor tynn, og det kommer til å merkes når skader, formsvikt og suspensjoner treffer oss.

Jeg har vært tilhenger av å få skrelt bort mye av daukjøttet i troppen, men Whatmough, MacGillivray, Williams, Close og muligens Jacobs/Curtis er i overkant mye trimming av tropp. I hvert fall når vi ikke har gode nok erstattere klare.

Jeg tror ikke på opprykk, til det mangler vi for mange puslespill-brikker ennå.

En annen faktor som taler mot oss er konkurrentene. Hvis ikke Ipswich rykker opp med den økonomiske backingen de har, sammen med rekruttering av trenere og spillere så er det en liten bombe.
I tillegg virker Sunderland, Charlton, Wigan, Lincoln, Rotherham og Wycombe kapable. MK Dons også egentlig, men de mistet manageren nettopp og det kan spille negativt inn.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey denne sesongen?

– Jeg har innmari lyst, men har ennå ikke planlagt noe. Jeg skal helt sikkert over neste august (i tråd med familietradisjonen om å ta med ungene mine når de begynner på skolen), men hadde likt å få til en tur denne sesongen også.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg sjekker The News fortsatt, selv om den når stadig nye bunnpunkt når det kommer til kvalitet og brukervennlighet. Jeg er fotball-nostalgiker selv også, men det får være grenser. Kryptiske overskrifter om den og den tidligere Fratton Park-favoritten som har gjort et spennende karrierevalg. Bare for å klikke inn på saken og se en eller annen sak om at Ricky Holmes må finne seg ny klubb.

Hampshire Live har ennå ikke registrering og begrensning på antall saker du kan lese i uka, så de er jeg innom, men det hagler med reklame og er en ganske slitsom nettside å bruke.

Ellers er det oppdateringer via Facebook fra den offisielle kontoen.

Kampene ser jeg på iFollow.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Det er litt trist, men jeg tror svaret nærmer seg nei faktisk.

Jeg liker flere, men jeg savner den favorittspilleren jeg alltid har hatt i Pompey forskjellige utgaver.

Jeg tør ikke å tro på det, og har blitt brent av pre-season-hypen tidligere, men la oss håpe at Gassan Ahadme klarer å leve opp til formen i oppkjøringen når det handler om poeng også.

 

Hva er dine tanker om brødrene Cowley?

– Jeg er positiv. Det har en helt klar visjon, og de virker ikke som de er villige til å gå på akkord med egne fotballfaglige overbevisninger.

Det ville for eksempel vært mange managere som hadde signert flere av disse triallistene som har fylt opp rekkene våre i treningskampene for å ha spillere i stallen, men de vil ikke ødelegge det de bygger, og de satser utelukkende på kvalitet i troppen. Spillerne de har rekruttert så langt virker også solide.
Dette gir meg troa på fremtiden. Jeg kan leve med en sesong hvor vi kjemper om play off, men hvor en mer underholdende spillestil får satt seg, gjerne med høyt press og innøvde spillemønstre.

 

Nå er det seriestart borte mot Fleetwood. Hva er dine tanker om den kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Jeg har troen på tre poeng faktisk. Fleetwood virker litt svekket målt mot fjoråret, og vi har en frisk og fin startellever.

Jeg har utelatt Michael Jacobs her fordi jeg frykter at han blir Ipswich-spiller nå, så dette er den elleveren jeg tror vinner 2-0 borte mot Fleetwood (4-2-3-1):

Gavin Bazunu

Freeman, Robertson, Raggett, Brown

Tunnicliffe, Williams

Harness, Ahadme, Curtis

Marquis

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Setter pris på at dere finnes. Det er stor forskjell på da vi var en eller to håndfuller i medlemsklubben på 1990-tallet som fikk de tre-fire utgivelsene i året som Joakim Ellingsen laget selv (spekket med bra og verdifull informasjon) til den mer tallrike skaren vi er nå. Vi deler noe litt rart i livet, denne lojaliteten til dette tredjerangs laget, Portsmouth. Men herlighet hvor mange gode (og dårlige) følelser laget gir oss!
Nyt sesongen!

 


Dette var første supporterintervjuet denne sesongen. Her finner du alle supporterintervjuene fra forrige sesong.