Supporterintervjuet: Før Shrewsbury (H)

Pål Alexander Lea holder Pompey som klare favoritter i tirsdagens hjemmekamp mot Shrewsbury.


SUPPORTERINTERVJUET: Etter at medlem nummer 6, Trygve Mellvang Tomren-Berg, ble supporterintervjuet før Crewe-kampen, er det tid for medlem nummer 7 nå. Pål Alexander Lea er en del av redaksjonen i pompey.no og skrev forhåndssaken og kampreferatet fra Crewe-kampen. Her er hans tanker før tirsdagens hjemmekamp mot Shrewsbury:

 

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2020/21?

– Sesongen 2020/2021 var skuffende på alle mulige måter. Resultatene var svake, med unntak av en periode frem til jul. Jeg savnet dessuten spilleglede, profiler og en offensiv manager. Den tamme forestillingen mot Salford på Wembley var bunnpunktet, og sparkingen av Kenny Jackett burde ha kommet tidligere.

 

Hva er dine tanker og forventninger til kommende sesong? Har du tro på opprykk? Hvilke lag tror du blir sterkest i League One?

– Jeg er spent på sesongen. Vi har byttet ut nesten hele stammen i det laget som har spilt de siste 2-3 sesongene, og tiden vil vise om nykommerne er like gode, eller helst bedre. Vi må regne med at det tar tid før spillet sitter og jeg er forberedt på at laget kan variere en del i prestasjonene særlig første halvdel av sesongen. Jeg er usikker på om laget er godt nok til opprykk. Antagelig bør vi sikte oss inn mot en plass i playoff. Det er andre lag som ser vel så sterke ut som oss, jeg tenker blant annet på Sunderland og Sheffield W.

 

Hva synes du om Pompeys sesongstart?

– Sesongstarten har vært lovende, med 6 poeng på de to første kampene og noe som kan ligne på stigende form. I kampen mot Crewe så vi mange gode tendenser og laget fremsto med en selvtillit som vi sjelden så i de forrige to sesongene. Jeg legger ikke for mye vekt på treningskampene eller cupkampen mot Millwall hvor en tidlig utvisning preget kampen.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey denne sesongen?

– Hvis bare dette viruset kan holde seg litt i ro så har jeg lyst å reise over, mest sannsynlig på våren en gang. Kanskje det kan bli en opprykkstur?

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg er jo litt inhabil, men pompey.no er primærkilden. I tillegg leser jeg de offisielle sidene og The News innimellom.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Jeg håper jo at noen av de nye spillerne skal vise seg frem og bli de profilene som vi har manglet. Av de etablerte har jeg mest troen på Marcus Harness, som jeg synes er for ustabil men viser i glimt at han har et høyere nivå inne. John Marquis er en spiller som vi har hatt høye forventninger til, men han har egentlig skuffet meg så langt. Nå synes jeg han ser skarpere ut og kanskje er det i år han blomstrer og leverer 20+ mål? Ryan Tunnicliffe er jeg også spent på, og selvfølgelig Joe Morrell!

Hvor god er egentlig Gavin Bazunu? Og kan Alex Bass kan heve seg? Det er godt å se at det er konkurranse på de fleste plassene i laget.

 

Hva er dine tanker om brødrene Cowley?

– Det gjenstår å se om brødrene Cowley har det som skal til for å løfte oss opp i The Championship, men jeg liker det jeg ser og hører på intervjuene. Der Kenny Jackett fremsto som en utdatert eldre mann virker Danny Cowley både mer offensiv og moderne i tankegangen. Det kan umulig bli verre enn det siste året under Jackett. Jeg håper brødrene får litt tid på seg, også om resultatene blir variable i år. De har måttet bygge en helt ny spillergruppe, med begrensede ressurser, og jeg tror det er først neste sesong at vi for alvor hvor godt laget er.

 

Nå er det hjemmekamp mot Shrewsbury. Hva er dine tanker om den kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Kampen mot Shrewsbury blir interessant, og jeg ser ingen grunn til å gjøre endringer på laget. Steve Cotterill sine menn står uten poeng og med 0-3 i målforskjell etter sine to første kamper. Det vil antagelig bli et kampbilde hvor Pompey må være tålmodige og prøve å bryte ned en motstander som ligger kompakt og håper på kontringer. Denne delen av spillet er noe vi også må beherske, og det blir en liten eksamen for Cowley & co. Pompey er klare favoritter, og hvis de scorer først kan det bli nok en hyggelig kveld på Fratton Park.

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Pandemien går mot slutten. Hold ut, ta vaksinen, og kom dere på kamp! PUP


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 2. serierunde: Crewe (H): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 1. runde i ligacupen: Millwall (B): Ståle Håheim

Før 1. serierunde: Fleetwood (B): Torkil Risan

Marcus Harness.