Supporterintervjuet: Før Burton (H)

Mathias Eide tror på en jevn kamp på Fratton Park i kveld. En jevn kamp som ender med at Pompey tar sin første trepoenger i 2022.


SUPPORTERINTERVJUET: Vi er kommet til medlem nummer 66 i vår rekke med supporterintervjuer denne sesongen. Der finner vi Mathias Eide fra Notodden i Norge. Her er Mathias sine tanker før hjemmekampen mot Burton:

 

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2020/21?

– Det var en liten nedtur å ikke sikre seg en playoff-plass med tanke på at vi store deler av sesongen hadde vært med i toppen. Mye av grunnen til at vi ikke klarte det kom jo av den dårlige formen på nyåret, som virker til å gjenta seg gang etter gang. Jeg ser på managerbyttet i forrige sesong som nødvendig og positivt, og selv om Cowley ikke klarte å sikre en playoff-plass, så satt jeg med en følelse om at han kunne forbedre oss i den kommende sesongen.

 

Hva var dine tanker og forventninger til kommende sesong? Har du troen på opprykk? Hvilke lag tror du rykker opp?

– Mine tanker til denne sesongen var som vanlig at jeg forventet å se oss kjempe i toppen av tabellen. Jeg var ikke helt fornøyd med overgangsvinduet på sommeren, spesielt det at vi henter inn så mange på lån. Det kan være en fin mulighet til å forsterke laget med talentfulle spillere fra høyere divisjoner, men så vet vi jo også at de ikke kommer til å være her neste sesong, og da må de erstattes. Et par spillere på lån er helt ok, men når man plutselig har fem spillere i startoppstillingen på lån blir det jo lite langsiktig stabilitet i førsteelleveren. Etter den grusomme formen vår så langt i 2022 så har jeg dessverre liten tro på at vi klarer å nå playoff, så det blir nok ikke noe opprykk i år. Rotherham og Wigan ser ganske klare ut i toppen, mens det tredje laget som rykker opp fortsatt virker ganske åpent. Hadde heller sett Sheffield Wednesday rykke opp enn noen av de som per nå ligger på playoff-plass.

 

Hva synes du om Pompeys sesong så langt?

– Jeg fikk opp forventningene etter den gode starten vi hadde i august, men så har det dabbet helt av. Det har vært mange dårlige kamper og opptredener, mange spillere som ikke er gode nok, og vi scorer ikke i nærheten av nok mål. Jeg er heller ikke helt fornøyd med januarvinduet vi hadde nå. Det var bra at vi kvittet oss med en del spillere som ikke presterte for klubben, og som sikkert hadde store lønninger, men nå er troppen veldig smal. Skulle gjerne sett at vi hentet inn enda en midtbanespiller og en angriper. Selv om det ble tap mot Oxford i forrige kamp så fikk jeg inntrykk av at spillerne ga alt, og så lenge ut til å klare å få med seg noe i en vanskelig bortekamp med en mann mindre. Det endte med skuffelse, men jeg håper at vi får se like god innsats fra spillerne i de resterende kampene, og begynne å vinne litt igjen.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey denne sesongen?

– Nå har det blitt nesten 5 år siden sist jeg var på Fratton Park, så det er på høy tid å få tatt en tur dit. Jeg hadde billetter til cupfinalen mot Salford på Wembley i 2020, men corona satt dessverre en stopper for den kampen. Nå virker det som at det snart kan la seg gjøre å ta en tur over for å se kamp, men jeg kommer nok ikke til å dra dit i løpet av denne sesongen. Jeg satser på å ta turen i løpet av neste sesong!

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Holder meg oppdatert på Pompey gjennom Twitter og lokalavisene på nett. Jeg ser kampene som sendes på viasport, men ser også en del gjennom iFollow når det lar seg gjøre i forhold til jobb osv. Da pleier jeg å prioritere hjemmekamper, der er det flere kameraer og vinkler enn hva jeg har sett på mange av de andre banene i League 1.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Jeg mener å huske at jeg svarte Ronan Curtis på dette spørsmålet forrige sesong, så jeg får kanskje holde meg til det. Av de nye fra i år så liker jeg Romeo, Morrell og Bazunu. Selv om Bazunu er et stort talent og veldig god på dette nivået, så syns jeg vi har en god keeper også i Bass, så jeg håper ikke vi mister han til neste sesong.

 

Hva er dine tanker om brødrene Cowley?

– Jeg visste ikke så mye om Cowley brødrene før de kom hit, men så på det som positivt at vi hentet inn noen litt yngre og moderne. Selv om det endte med skuffelse forrige sesong, så var jeg som sagt optimistisk før denne. Kan vel ikke si at de har stått helt til forventningene i år, og jeg er heller ikke så veldig fan av formasjonen vi bruker, med 5 bak. Det er mange som mener at eierne ikke har gitt Cowley nok støtte på overgangsmarkedet, og at han har måttet hente inn spillere som ikke var førstevalget han ville hatt. Om det er tilfelle, så kan jo det være en unnskyldning og et svar på hvorfor ting ikke har gått så veldig bra hittil i år. Jeg håper Cowley kan snu den dårlige formen og lage et godt lag, så jeg er villig til å gi han litt lenger tid.

 

Nå er det hjemmekamp mot Burton. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Håper selvfølgelig vi kan få en seier nå, det trenger vi. Tror ikke det blir en lett kamp, og vi har potensielt viktige spillere som Romeo og Morrell ute. Jeg gjetter på en jevn kamp, hvor vi kommer ut med en 1-0 seier. Min ønskede lagoppstilling om jeg går ut fra at Romeo, Freeman og Morrell er ute: (4-2-3-1) – Bazunu – Carter, Raggett, Ogilvie, Hume – Tunnicliffe, Thompson – Harness, Jacobs, Curtis – Walker

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– De fleste vet vel hvordan det er å være Pompey-supporter, det er mye opp- og nedturer, så om det ender med en litt dårlig sesong i år, så får vi håpe og tro på opprykk neste år! PUP


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 29. serierunde: Oxford United (B): Asbjørn Stokken

Før 28. serierunde: Charlton (H): Anton Jonasson

Før 27. serierunde: Sunderland (B): Paul Richards

Før 26. serierunde: AFC Wimbledon (B): Per Gustavsson

Før 25. serierunde: MK Dons (H): Lars Håvik

Før 24. serierunde: Cambridge United (B): Marius Kastet

Før 23. serierunde: AFC Wimbledon (B): Alexander Thorsen (kampen ble utsatt)

Før 22. serierunde: Morecambe (H): Magnus Smith

Før 21. serierunde: Sheffield Wednesday (H): Trond G. Nedal

Før 2. runde i FA-cupen: Harrogate Town (H): Michael Pantling

Før 20. serierunde: Gillingham (B): Mark Raine

Før 19. serierunde: Lincoln City (B): Christian Knapp

Før 18. serierunde: AFC Wimbledon (H): Eirik Bøen Gravdal

Før 17. serierunde: Wycombe (B): David Gunnarsson Lorentzen

Før 1. runde i FA-cupen: Harrow (H): Bo Gareth Johansen

Før 16. serierunde: Cheltenham (H): Håvard Myhre

Før 15. serierunde: Bolton (H): Øyvind Velde

Før 14. serierunde: Accrington Stanley (B): Bjarte Hope

Før 13. serierunde: Ipswich Town (H): Martin Grimstvedt

Før 12. serierunde: Rotherham (B): Mange Nilsson 

Før 11. serierunde: Sunderland (H): Steen Houman

Før 10. serierunde: Burton Albion (B): Kenneth Johansen

Før 9. serierunde: Charlton (B): Duncan Griffin

Før 8. serierunde: Plymouth (H): Torgeir Melvær Nesse

Før 7. serierunde: Cambridge Utd (H): Jean Robert Tankred

Før 6. serierunde: MK Dons (B): Atle Stray

Før 5. serierunde: Wigan (B): Joakim Ellingsen

Før 4. serierunde: Doncaster (B): Camilla Nilsen

Før 3. serierunde: Shrewsbury (H): Pål Alexander Lea

Før 2. serierunde: Crewe (H): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 1. runde i ligacupen: Millwall (B): Ståle Håheim

Før 1. serierunde: Fleetwood (B): Torkil Risan

Ronan Curtis.