Supporterintervjuet før Wycombe (B)

David Gunnarsson Lorentzen tror mest på Wycombe-seier lørdag, men minner om at Pompey kan vinne når vi minst aner det.


SUPPORTERINTERVJUET: Vi har forflyttet oss til medlemmer med medlemstall mellom 31 og 40 i våre supporterintervjuer. Denne gangen er det David Gunnarsson Lorentzen, vår medlem nummer 32, som stiller til supporterintervju. David er som kjent redaksjonsmedlem på nettstedet Svenska Fans sin Pompey-side.

 

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2020/21?

– Jag tycker att det var rättvisande. Portsmouth var aldrig ett av de bästa lagen trots ledningen över jul och nyår. Jag blev ändå besviken över att det inte blev play off och jag tycker att det i sig var ett misslyckande. Cowleys var på god väg att klara en sjätteplats, men det blev väldigt många skador under våren som förstörde de chanserna. Knappt godkänt för mig.

 

Hva var dine tanker og forventninger til kommende sesong? Tro på opprykk? Hvilke lag tror du blir sterkest i League One?

– Jag räknade med play off och det ser ju inte alls ut som att det kommer att bli så. Framförallt verkar spelet fungera dåligt mot lag i bra form. Nej, jag tror inte på uppflyttning, men jag hoppas på att laget åtminstone är nära en sjätteplats när serien är slut. Rotherham imponerar på mig och Wigan tar sina poäng. I övrigt tycker jag att många lag är ojämna. Kanske har det att göra med att serien i sig är ganska jämn, det räcker med att ett lag presterar lite sämre än normalt för att det ska förlora.

 

Hva synes du om Pompeys sesong så langt?

– Jag hade förväntat mig bättre än det där. Vid det här laget hade jag räknat med att vi hade sett tydliga strukturer i spelet. När Cowleys kom in i våras såg vi direkt några ändringar. Laget spelade mer passningsorienterat och med en hög press. Det blev lite bättre från match till match tills skadorna slog till. Under hösten har det också gått att se vissa förbättringar, men sedan har laget tagit flera steg bakåt. Jag undrar om taktiken är för avancerad för vissa spelare eller om det har med självförtroende att göra.

Att tappa Clark Robertson betydde säkert mycket. Men i grund och botten är nog det stora problemet att de fyra längst fram inte är samspelta. John Marquis är den som haft det tyngst. Det ser ut som att han spelar skadad eller har båda fötterna bedövade.

Svaret på frågan är att jag inte är nöjd. Jag accepterar att det varit tufft med skador, men kräver mer.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey denne sesongen?

– Jag har inte planerat något, men ska inte heller utesluta något.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jag tittar på Twitter lite oftare än vad som är hälsosamt egentligen. Annars har jag en prenumeration på The News som jag läser varje dag och så försöker jag se så många matcher som möjligt på iFollow.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Svåraste frågan. Jag gillar Marquis humor och hans engagemang utanför planen. På planen skulle jag vilja säga Sean Raggett. Visst, han missar enkla passningar då och då för att han är så långsam med bollen, men han gömmer sig aldrig och ger alltid allt.

 

Hva er dine tanker om brødrene Cowley?

– Jag tycker att de är de mest intressanta tränarna som vi haft sedan Michael Appletons dagar. Deras kunskap, arbetsinsats och vision imponerar på mig, men så här dags hade jag räknat med att se bra insatser betydligt oftare. Ska de verkligen behöva så här lång tid på sig för att få spelarna att förstå hur de ska spela? Jag tror på derasidéer och räknar med att vi kommer att se bättre spel och resultat när de har en trupp som passar. Vi får nog vänta till nästa säsong för att se det.

 

Nå er det bortekamp i serien mot Wycombe. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Det är en mycket tuff match. Wycombe skapar många farliga chanser med sitt enkla spel och hittills har Portsmouth haft svårt med tyngden på mittfältet. Nu spelar förstås inte Wycombe med något mittfält så det kanske kan gå bra ändå. Hjärnan säger förlust med 1-0, men vi vet ju att Portsmouth kan vinna när man som minst anar det. George Hirst tog verkligen chansen mot Crystal Palace U21 och ligger nog bra till för åtminstone ett inhopp här. Jag tror ändå att Marquis får en möjlighet till. Eftersom det är brist på innermittfältare räknar jag med att Miguel Azeez startar på bänken och ersätter Louis Thompson i andra halvlek.

Bass – Romeo, Raggett, Ogilvie, Brown – Thompson, Williams – Hackett, Harness, Curtis – Marquis.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Keep the faith. Vi ses nog på Wembley någon gång igen.


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 1. runde i FA-cupen: Harrow (H): Bo Gareth Johansen

Før 16. serierunde: Cheltenham (H): Håvard Myhre

Før 15. serierunde: Bolton (H): Øyvind Velde

Før 14. serierunde: Accrington Stanley (B): Bjarte Hope

Før 13. serierunde: Ipswich Town (H): Martin Grimstvedt

Før 12. serierunde: Rotherham (B): Mange Nilsson 

Før 11. serierunde: Sunderland (H): Steen Houman

Før 10. serierunde: Burton Albion (B): Kenneth Johansen

Før 9. serierunde: Charlton (B): Duncan Griffin

Før 8. serierunde: Plymouth (H): Torgeir Melvær Nesse

Før 7. serierunde: Cambridge Utd (H): Jean Robert Tankred

Før 6. serierunde: MK Dons (B): Atle Stray

Før 5. serierunde: Wigan (B): Joakim Ellingsen

Før 4. serierunde: Doncaster (B): Camilla Nilsen

Før 3. serierunde: Shrewsbury (H): Pål Alexander Lea

Før 2. serierunde: Crewe (H): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 1. runde i ligacupen: Millwall (B): Ståle Håheim

Før 1. serierunde: Fleetwood (B): Torkil Risan

Sean Raggett.