Supporterintervjuet: Før Wigan (B)

Joakim Ellingsen (t.v.) er fornøyd om Pompey tar ett poeng borte mot Tom Naylor (i midten) og Wigan.


SUPPORTERINTERVJUET: Som observante lesere har fått med seg har vi tatt for oss de medlemmene med lavest medlemsnummer til supporterintervjuet nå i starten på sesongen. Undertegnede, som er medlem nummer 1, hoppet over seg selv de første kampene, men svarer selv nå foran femte serierunde:

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2020/21?

– Jeg ønsket Jackett ut allerede før sesongen startet, og det ønsket ble ikke mindre etter en elendig start på sesongen. Så klarte Pompey å heve seg og toppet League One til jul. Så ble det nesten bare sorgen på nyåret. Jackett måtte etter hvert gå, men burde gått før. Cowley-brødrene holdt på å ta oss til play-off, men det ble for variabelt under dem. Da det ikke ble play-off ble jeg ikke svært skuffet. Jeg hadde uansett ikke troen på opprykk om vi hadde havnet der.

 

Hva er dine tanker og forventninger til kommende sesong? Har du tro på opprykk? Hvilke lag tror du blir sterkest i League One?

– Jeg håper selvsagt på direkte opprykk, men tror ikke vi er blant de to beste lagene i divisjonen. Kanskje henger vi med til jul, men jeg er redd flere av våre konkurrenter har så mye penger at de kan hente spillere på en høyere hylle enn oss i januar. Play-off er mest realistisk. Havner vi der, kan alt skje – og det hadde vært på tide å vinne en play-off kamp, og tre.

– Jeg tror våre hardeste konkurrenter blir Sheffield Wednesday, Sunderland, Ipswich, Rotherham, Oxford, Wycombe og Wigan. Nevnt i ganske tilfeldig rekkefølge.

 

Hva synes du om Pompeys sesongstart?

– Sesongstarten har vært lovende, med 6 poeng på de to første kampene og noe som kan ligne på stigende form. I kampen mot Crewe så vi mange gode tendenser og laget fremsto med en selvtillit som vi sjelden så i de forrige to sesongene. Jeg legger ikke for mye vekt på treningskampene eller cupkampen mot Millwall hvor en tidlig utvisning preget kampen.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey denne sesongen?

– JA! Jeg har ikke vært over siden finalen på Wembley i 2019 – og jeg har ikke vært i Portsmouth siden 2018. Nå blir det ikke før jul, men planen er å ta en tur til våren.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg leser selvsagt alt som leses på pompey.no. Ellers er det først og fremst den offisielle siden og The News (enig i all kritikk andre medlemmer har kommet med mot nettsiden her i tidligere supporterintervjuer). Jeg hører også på flere Pompey-podkaster. PO4cast, The Football Hour – Express FM og The News sin Pompey Talk er de tre jeg abonnerer på.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Det er for mange nye til at jeg får et forhold til dem, men keeper Gavin Bazunu virker som et kupp. Han har jeg veldig sansen for. Ryan Tunnicliffe har også fått en strålende start på sesongen.

 

Hva er dine tanker om brødrene Cowley?

– Jeg er fortsatt ikke overbevist om at de kan gjøre oss til et godt Championship-lag, men de sier og gjør mye riktig. Jeg håper virkelig de lykkes. De virker som good guys som er synlige i lokalmiljøet og i alle deler av klubben.

 

Nå er det bortekamp mot Wigan. Hva er dine tanker om den kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Dette blir utvilsomt vår hardeste kamp så langt i sesongen. Wigan har større finansielle muskler enn oss

– I forrige serierunde startet vi slik: Bazunu; Freeman, Raggett, Ogilvie; Tunnicliffe, Morrell; Hackett-Fairchild, Ahadme, Curtis; Marquis. Selv om jeg synes Ogilvie er en god signering, ønsker jeg Lee Brown på venstrebacken. Han bidrar mer offensivt og har et godt samspill med Curtis. Jeg synes også Jacobs er mer enn god nok til å starte. På bekostning av Hackett-Fairchild. Marquis er vårt førstevalg på topp. Jeg skulle gjerne sett at vi hadde en enda bedre spiss på topp, men jeg ser ikke noen alternativer som er bedre.

– Jeg tror på uavgjort, meget mulig 0-0. Det er et resultat jeg vil være fornøyd med borte mot Wigan.

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Vi har tidenes høyeste tall, vi er fire dedikerte redaksjonsmedlemmer som bruker mye tid på å skrive saker for pompey.no og vi trekkes fram av Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF) som en av supporterklubbene som er best på nett og sosiale medier. Samtidig er det ganske så stille fra dere andre medlemmer. Hver eneste like på Facebook eller Twitter, settes pris på. Da ser vi at dere er der og leser hva vi skriver. Kommer det en kommentar, eller en liten diskusjon, er det enda bedre. Det betyr noe for oss som bruker mye tid på dette, at dere samhandler med oss på sosiale medier.


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 4. serierunde: Doncaster (B): Camilla Nilsen

Før 3. serierunde: Shrewsbury (H): Pål Alexander Lea

Før 2. serierunde: Crewe (H): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 1. runde i ligacupen: Millwall (B): Ståle Håheim

Før 1. serierunde: Fleetwood (B): Torkil Risan

Gavin Bazunu