Supporterintervjuet: Før Sheffield Wednesday (H)

Trond Gyldenskog Nedal ser mulighetene for å klatre opp på play-off-plass tirsdag kveld. 


SUPPORTERINTERVJUET: Vi har kommet til medlem nummer 47 i vår runde med supporterintervjuer denne sesongen. Her finner vi 32 år gamle Trond Gyldenskog Nedal fra Sunndal i Norge. Her er Tronds tanker før den viktige hjemmekampen mot Sheffield Wednesday tirsdag kveld.

 

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2020/21?

– Mer eller mindre som forventet. Jeg hadde håpet på play-off, men er forholdsvis nøkternt anlagt og tatt i betraktning at det tross alt ikke er alt for mange år siden Pompey rykket opp, synes jeg det er godkjent. Så vidt. Det er jo dette med kontinuiteten som er det gjengående problemet for Pompey. Laget har en tendens til å gå på en massiv formsvikt i løpet av en sesong og tape voldsomt med poeng og terreng i denne perioden. Dette blir det ofte for vanskelig å hente opp. Når laget derimot finner rytmen kan Pompey tidvis spille godt. Det gjelder å ha lengre gode perioder og kortere dårligere perioder.

 

Hva var dine tanker og forventninger til kommende sesong? Tro på opprykk? Hvilke lag tror du blir sterkest i League One?

– Nei, jeg har ikke tro på opprykk. Til det er laget for ustabilt. Dog har Pompey i det siste vist karakter og styrke, og vunnet flere sliteseire. Som sagt, dersom vi klarer å flyte på denne bølgen lengst mulig og unngå en langvarig formdupp over jul, så kan det holde til play off. Det er mitt håp.

Den dårlige perioden vi hadde i høst har kostet mye.

 

Hva synes du om Pompeys sesong så langt?

– Ustabilt! Pompey vant ikke en eneste kamp i hele september, mens i november tapte vi ikke en eneste kamp. Mitt håp er at Cowleys nå begynner å få den fasongen de ønsker å ha på laget og har fått satt den spillestilen de står for, og at denne perioden bare skal vare. Pompey tapte riktignok i cupen i går, men den glemmer vi fort. Det er ligaen som teller! Særlig de siste seirene mot Gillingham, Wimbledon og Wycombe har vært av den deilige sorten hvor vi har kriget inn en ettmålsseier. Her viser laget moral! Dette føler jeg er en tendens jeg ikke har sett hos Pompey de foregående sesongene under Jackett.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey denne sesongen?

– Jeg bruker vanligvis å dra til England minst et par ganger pr. sesong, men etter pandemien har det blitt bråstopp. Nå virker ting fortsatt for usikkert til at jeg har planlagt noen tur, men jeg er ikke vanskelig å be så snart jeg føler meg trygg nok på situasjonen. Man merker det godt når man er glad i dra til England på fotballkamp, men ikke har vært der på snart to år.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Hovedsakelig gjennom den offisielle nettsiden og Venner av Pompey på Facebook. I tillegg får man en mye informasjon underveis i en kamp fra Andy Moon og Guy Whittingham som kommenterer.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Curtis har vært min favorittspiller i flere år. Den lidenskapen og viljen han viser når han spiller gjør at det er lett å bli glad i han. Raggett er også en favoritt. Han er en kriger med bare én fortann.

 

Hva er dine tanker om brødrene Cowley?

– Jeg skal ikke påstå på noen måte har sett vesentlig bedre ut etter at de kom inn. Men jeg er av typen som tenker at trenere fortjener og trenger nok tid til å sette sitt preg på laget. Kanskje ser vi nå endelig fruktene av arbeidet, med de resultatene og den innsatsviljen vi har sett de siste kampene. Dog skulle jeg ønsket meg litt tydeligere skille mellom de to. Underveis i kampene er det nesten vanskelig å vite hvem som egentlig bestemmer mest. De jobber litt vel tett kan man få inntrykk av. Og jeg lurer på hvordan det påvirker spillerne at det ikke er én som virkelig skiller seg ut som sjefen. Det er jo mulig det er slik i garderoben, men på sidelinjen ser de nesten likestilte ut. Likevel, dersom det blir opprykk kan de kjøre akkurat den stilen de vil for meg!

 

Nå er det hjemmekamp i serien mot Sheffield Wednesday. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Med full klaff i denne runden kan Pompey havne innenfor topp 6. Det kommer til å gi en veldig boost. Nå fikk vi en trøkk i cupen i går, så det blir spennende å se om laget klarer å fortsette den gode ligaformen mot en nabo på tabellen. Det hadde smakt veldig, veldig godt å gå inn i jula med play off-plass iallfall!

Denne var vrien, men min startellever til kampen er Bazunu; Freeman, Ogilvie, Raggett; Romeo, Thompson, Williams, Hackett; Harness; Curtis ( c), Hirst.

Bruker alltid å være optimist når jeg spår kamputfall, men det slår aldri til, så nå prøver jeg en mer nøktern tilnærming og sier at kampen ender 1-1. Scoring av Hirst!

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Hold dere friske! Snart kan vi samles og dra over til Portsmouth og se kamp fra en av de nye setene på North Stand 🙂


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 2. runde i FA-cupen: Harrogate Town (H): Michael Pantling

Før 20. serierunde: Gillingham (B): Mark Raine

Før 19. serierunde: Lincoln City (B): Christian Knapp

Før 18. serierunde: AFC Wimbledon (H): Eirik Bøen Gravdal

Før 17. serierunde: Wycombe (B): David Gunnarsson Lorentzen

Før 1. runde i FA-cupen: Harrow (H): Bo Gareth Johansen

Før 16. serierunde: Cheltenham (H): Håvard Myhre

Før 15. serierunde: Bolton (H): Øyvind Velde

Før 14. serierunde: Accrington Stanley (B): Bjarte Hope

Før 13. serierunde: Ipswich Town (H): Martin Grimstvedt

Før 12. serierunde: Rotherham (B): Mange Nilsson 

Før 11. serierunde: Sunderland (H): Steen Houman

Før 10. serierunde: Burton Albion (B): Kenneth Johansen

Før 9. serierunde: Charlton (B): Duncan Griffin

Før 8. serierunde: Plymouth (H): Torgeir Melvær Nesse

Før 7. serierunde: Cambridge Utd (H): Jean Robert Tankred

Før 6. serierunde: MK Dons (B): Atle Stray

Før 5. serierunde: Wigan (B): Joakim Ellingsen

Før 4. serierunde: Doncaster (B): Camilla Nilsen

Før 3. serierunde: Shrewsbury (H): Pål Alexander Lea

Før 2. serierunde: Crewe (H): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 1. runde i ligacupen: Millwall (B): Ståle Håheim

Før 1. serierunde: Fleetwood (B): Torkil Risan

Ronan Curtis.