2021-22: Portsmouth – Harrogate Town 1-2 (FA Cup)

Sent mål sendte os ud af pokalen.


Nogle gange hader man bare at få ret. Harrogate Town blev lige præcis så besværlig en modstander som forventet. Faktisk så svær, at vi nu kan koncentrere os om League One i resten af sæsonen – EFL Trophy fraregnet naturligvis. En sen scoring sendte således Simon Weavers tropper i bowlen når der mandag aften trækkes lod til 3. runde – for første gang i klubbens historie i øvrigt.

Sene frameldinger fra George Hirst og Joe Morell banede vejen for hele fire ændringer i startelleveren denne råkolde eftermiddag i december. I front var Ellis Harrison den direkte afløser for Hirst, mens Miguel Azeez fik chancen på midtbanen. I defensiven blev der plads igen til Raggett efter udstået karantæne, og Michael Jacobs blev belønnet med en plads fra start efter sejrsmålet mod Gillingham. Som ventet blev både Brown og Marquis indlemmet i truppen. Venstre backen blev skiftet ind i det 57. minut i stedet for Freeman mens angriberen fik det sidste kvarter på banen på bekostning af Reeco Hackett-Fairchild.

 

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/december/pompey-1-harrogate-town-2/

 

Eftertanken

Vi var næppe gået hele vejen, men et exit på hjemmebane mod et lavererangerende hold er altid skuffende, og TV-pengene fra en potentiel god lodtrækning i tredje runde ville have faldet på et relativt tørt sted. Sådan skulle det ikke være, og set i lyset af vores gode form i ligaen har den værste frustration sandsynligvis lagt sig igen i løbet af søndagen. Reelt set var gæsterne fint med i kampen og havde flere gode muligheder for at komme på måltavlen. Det lignede mest af alt en kamp, hvor vi havde svært ved at håndtere favoritværdigheden mens Harrogate kunne spille forholdsvis frit, og selv havde en god form på fremmed græs med som positiv ballast. Med indskiftningerne af Brown, Curtis og Marquis i anden halvleg endte vi reelt med den på papiret stærkeste opstilling i lang tid, så det burde have været en kamp, som vi havde et solidt greb om. Sådan fungerer fodbold desværre sjældent, og vi har ikke andet tilbage end at trøste os med, at pokalen blot havde sekundær prioritet for os.

 

Kommentarer fra manager Danny Cowley

“We are bitterly disappointed and, if I’m being honest, we got what we deserved. Credit to Harrogate because they were humble, they fought and showed spirit. It was an underdog performance. We’ve had a difficult week and that was a really disappointing performance. We fell well short out there. We knew what their strengths are and that they’re a high energy team, so we didn’t want to take too many chances in our own half. A lot of their openings come from turnovers and that’s what happened for the first goal, while the second came while we were going for the win. We have to feel the pain because we’re a proud club and are out of the FA Cup, while they played with a real fizz.”

“We’ve had illness in the group all week and Joe Morrell didn’t make it, while George Hirst pulled out on the morning of the match. A number of them have had it and perhaps that’s the reason why so many under-performed. I don’t know. I’m not too keen to give people excuses for bad performances to be honest, but we had our hands tied a bit. Shaun Williams has played many more games than we anticipated and looked dead on his feet, but we only had two senior centre midfielders available.”

FA Cuppens 2. runde, Fratton Park, 4. december 2021

Portsmouth – Harrogate Town 1-2 (1-1)

44. minut: 0-1 Luke Armstrong

45. minut: 1-1 Ellis Harrison

90. minut: 1-2 Jack Diamond

Opstillingen (3-4-1-2): Bazunu; Freeman (Brown ‘57), Raggett (anfører), Ogilvie; Romeo, Azeez, Williams, Hackett (Marquis ‘75); Jacobs; Harness, Harrison (Curtis ‘60)

På bænken: Bass, Hughes, Jewitt-White, Payce, Gassan, Gifford, Curtis, Brown og Marquis

Advarsler: Azeez, Williams og Ogilvie

Udvisning: Ingen

Tilskuere: 7.857 – heraf 121 medrejsende Harrogate fans

Interview efter kampen med manager Danny Cowley

 

Kampens højdepunkter