2021-22: Optakt Portsmouth – Sheffield W

Ugler, tunfisk, Bruno og Mad and rich.

Det dækker meget godt over hvad du som læser egentlig skal vide om modstanderne på Fratton Park tirsdag aften, når nedrykkerne fra Championship kommer på besøg.

Uglerne er jo kælenavnet for klubben, og tunfisk! Ja det henviser til klubbens ejer der er blevet rig på tunfisk på dåse. Efter sigende skulle han være god for $ 5-600 millioner gode dollars. Klubben købte han for knap £ 40 millioner af Milan Mandaric (Mad and Rich), som jo for en del år siden købte Pompey og fik rettet skuden op (og solgte med profit). Slutteligt, ja Bruno er jo det øgenavn som Sheffields manager har, med en reference til den tidligere topbokser Frank Bruno, og nå ja, Darren Moore var en populær spiller blandt fansene hos Pompey, hvor han spillede for lidt mere end 20 år siden.

Så jo der er lidt referencer til det ene og det andet på sydkysten, når nedrykkerne fra Championship kommer på besøg.

Sheffield W var faktisk oppe som nummer 1 i League One efter 4 runder i denne sæson, men siden da har det knebet med at få lukket kampene, og i de 16 efterfølgende kampe er 8 af disse endt uafgjort, og holdet har faktisk ikke tabt de seneste 10 kampe!

Det gør holdet ligger lige uden for Play off, ganske som Pompey.

Nedrykningen betød en større oprydning for klubben, som sagde farvel til hele 15 spillere fra førsteholdstruppen.

Seneste kamp gik således, men bemærk det er i FA Cuppen hvor store dele af truppen blev sparet, og det forklarer nok det ene selvmål!

Manager

Det er Darren Moore der er manager, han overtog i marts måned sidste sæson, men han kunne ikke undgå en nedrykning. Som manager har han faktisk blot 167 kampe på sit CV og det på 3 klubber, men ‘Bruno’ har været en succes i de klubber han har været i.

Således er hans trackrecord

TeamFromToRecord
PWDLWin %
West Bromwich Albion2 April 20189 March 20194823131247.9
Doncaster Rovers10 July 20191 March 20217835152844.9
Sheffield Wednesday1 March 2021Present4114151234.1

Profiler

Lee Gregory er blevet 33 år og han kommer fra akademiet hos Sheffield U, men han har været en sikker mand og angriberen har lavet 7 mål i 18 kampe i denne sæson. Han nåede aldrig at spille for naboerne i byen og var en tur i Non League inden han i en alder af 26 år fik chancen hos Millwall. Udover de 7 mål, har Gregory lavet 4 assister!

Barry Bannan er 32 år, og midtbanespilleren har lavet 1 mål og 4 assister i denne sæson. Han er kaptajn for klubben og været hos dem siden 2015 og har 27 landskampe for Skotland.

Cheyenne Dunkley er krumtappen i centerforsvaret, han har været ganske overbevisende i denne sæson.

Josh Windass startede sæsonen fyr og flamme, for derefter at blive skadet, om  han er klar til en start XI må tiden vise.

Så er der en enkelt spiller med links til Pompey, nemlig Nathaniel Mendez-Laing er blevet 29 år, og han er kommet til i denne sæson. Den hurtige kantspiller var på lån hos Pompey i 2012.

Portsmouth

De seneste syv kampe i League One har givet 17 point for Pompey, som dermed er kravlet op i tabellen og ligger lige udenfor Play off.

Derfor var weekendens nederlag hjemme i FA Cuppen særdeles skuffende, og mon ikke der kommer en reaktion fra spillerne til denne hjemmekamp.

Portsmouth player, Reeco Hacket-Fairchild

“We had a few bad results earlier in the season, but managed to turn that around and go on a really encouraging run.

“It was obviously a disappointing result in the cup on Saturday – and we’re all well aware that wasn’t good enough.

«We want to put things right from the weekend as soon as possible and look to get another three points on the board.»

“But if you look at our form across the past six weeks or so, then overall I think everyone would agree it’s been a real positive.

“It’s a massive game on Tuesday night. They all are when you play at Fratton Park, but the fact they’re just a point above us makes it extra special.

“We want to put things right from the weekend as soon as possible and look to get another three points on the board.”

 

Skader

John Marquis kunne være klar til at starte igen i start XI, mens Clark Robertson fortsat er skadet i længere tid, mens Ryan Tunnicliffe og Paul Downing er tvivlsomme.

Louis Thompson er ligeså ude til kampen med en skade