2021-22: Opptakt Portsmouth – Doncaster Rovers

Back to back, please!


Portsmouth tok sin første ligaseier i 2022 da Burton ble slått i midtuken. Nå venter et lag som sliter helt på bunnen av tabellen, og det forventes at Pompey tar en ny trepoenger hjemme mot Doncaster Rovers. Men så var det dette med Pompey og forventninger. De har som oftest ikke blitt innfridd denne sesongen. Og The Reds er et lag Portsmouth ofte har slitt mot.

Portsmouth sin sesong kan nå se ut til å handle mest om neste sesong. Brødrene Cowley mistet nesten hele stammen i laget etter fjoråret, og som forventet har man ikke klart å få spilt sammen et lag som er slagkraftig nok til å kjempe om opprykk. Det som blir viktig fremover er å skape en entusiasme omkring prosjekt Cowley, og da er vi avhengig av at resultatene begynner å komme. Det å vinne to kamper på rad vil være et godt bidrag i så måte.

 

Doncasters sesong til nå

Sesongen begynte svakt for The Reds, og de tapte sine 3 første kamper i ligaen. Deretter spilte de uavgjort – mot Portsmouth – før de tapte de neste to. Årets sesong har med andre ord vært en kamp i bratt motbakke for Doncaster. De plukket litt poeng i oktober/november, men så fulgte enda en dårlig periode med blant annet 5 strake tap.

Gary McSheffrey overtok managerstolen da Richie Wellens fikk sparken tidlig i desember, uten at det ga noen umiddelbare utslag på resultatene. Laget har imidlertid en tendens til å prestere godt mot antatt gode lag, og den siste måneden har de slått på Sunderland og MK Dons på bortebane. De har med andre ord flere seire i serien enn Pompey har i 2022!

 

Litt statistikk

Lagene møttes i den 4. serierunden på Keepmoat stadium og den kampen endte 0-0 blant annet fordi Shaun Williams bommet på straffe. Dette var faktisk Rovers første seriepoeng denne sesongen, og deres eneste poeng i løpet av de første 6 kampene.  Doncaster vant begge kampene i fjorårssesongen. Historisk sett har imidlertid Portsmouth et lite overtak med 11 seire mot Doncasters 8 i innbyrdes oppgjør. På Fratton Park er det imidlertid litt jevnere, med 5 seire til Pompey, 4 til Doncaster og 3 uavgjorte.

 

Situasjonen for de to lagene

Joe Morell er suspendert etter sitt røde kort mot Oxford. Shaun Williams og Kieron Freeman er fortsatt ute, men det er ikke kommet noen nye på skadelisten den siste uken. Jayden Reid og Liam Vincent er fortsatt et stykke unna friskmelding.

Kampen kunne ha bydd på et gjensyn med  Ben Close og Jordy Hiwula, begge med en fortid i Pompey. Ben Close var iferd med å bli en publikumssyndling på Fratton Park, men gradvis mindre spilletid førte til at han forsvant gratis til Doncaster i fjor sommer. Close er imidlertid nylig operert i et kne, og er ikke i kamptroppen, dessverre. Han ville nok fått en god mottagelse. Hiwula klarte aldri å spille seg til fast plass på Portsmouth, og har ikke fått altfor mange sjanser hos The Reds heller. Det er derfor usikkert om han får flere minutter på Fratton Park i denne omgang.

Doncaster har også sine skadeproblemer og må klare seg uten Tom Anderson, John Bostock, Ethan Galbraith, Cameron John, Fejiri Okenabirhie og Jon Taylor.

 

Lenke til opptakt på Pompeys offisielle sider:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/february/match-preview-for-portsmouth-vs-doncaster-rovers-on-12-feb-22/

 

Portsmouth manager Danny Cowley

“It’s always good to win, but we try not to get too low when things aren’t going too well or too high when they are.»

“We want to build on Tuesday’s performance because while there were elements we were really pleased with – such as our threat from set-pieces – there are also things for us to work on.»

“Now we’re looking to find a bit more rhythm, but we’re certainly feeling confident as we look forward.»

Les hele intervjuet med Cowley her:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/february/cowley-feet-on-the-ground/

 

Doncaster manager Gary McSheffrey

“There is nothing to fear. We must see it as a good challenge.»

“Portsmouth are similar to Sunderland where their fans demand a lot from the team. We must go there and try to ruin the party and quieten the crowd.»

“They have good strikers who get in your face. Their wing backs are robust. It is going to be a difficult game where we will go there and respect them but play with the confidence of our good away form.”

Les hele intervjuet med McSheffrey her:

https://www.doncasterroversfc.co.uk/news/2022/february/mcsheffrey-wants-rovers-to-play-with-no-fear/

 

Kan en seier gi fansen troen tilbake på Pompey og The Cowleys?