Supporterintervjuet: Før Hereford i FA-cupen (B)

Pål Alexander Lea (t.h.) tror Pompey vinner foran Skys TV-kamera i kveldens 1. rundekamp i FA-cupen.


SUPPORTERINTERVJUET: Denne gangen er det medlem nummer 7, Pål Alexander Lea, som stiller til supporterintervju. 52-åringen fra Bergen er en del av redaksjonen her på pompey.no og leverer jevnlig forhåndssaker og kampreferat. Her er Påls tanker før fredagens TV-sendte kamp i FA-cupen mot Hereford:

 

Det ble 10. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2021/22?

-Fjorårssesongen var skuffende. Resultatmessig var det et steg tilbake, og de som skulle være bærebjelker og profiler leverte kun i perioder. En sesong uten særlige høydepunkter, som jeg allerede i stor grad har glemt.

 

Hva var dine tanker og forventninger til kommende sesong?

– Jeg forventet at laget skulle kjempe om direkte opprykk, i verste fall playoff, og at det skulle være mulig å se tydelig hvordan the Cowleys ønsker at vi skal fremstå.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One i år?

– Jeg har sansen for gamle storlag som Sheffield W og Ipswich, og håper de går direkte opp hvis ikke vi greier det. Jeg håper på en aldri så liten kollaps av Plymouth, selv om de ser farlig gode ut. Peterborough, Derby og Pompey bør i hvert fall kunne sloss om playoff.

 

Hva synes du om Pompeys sesongstart og spillerlogistikk siden forrige sesong?

– Spillerlogistikken er ikke helt lett å bli klok på. Det er fortsatt for mange lånespillere etter min smak. Colby Bishop virker som et godt kjøp, men jeg skulle gjerne sendt Piggott i retur hvis vi kunne fått beholde Marcus Harness. Jeg synes på generell basis at det handles inn litt for mange spillere som holder omtrent samme kvalitet.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2022/23?

– Lysten er der, kanskje mot slutten av sesongen når vi forhåpentligvi sloss om direkte opprykk?

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Pompey.no. De offisielle sidene og iFollow. Jeg leser av og til The News men begynner å bli lei av å måtte tråle gjennom 70% reklame

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Jeg savner skikkelige profiler. Sean Raggett er vel det nærmeste jeg kommer, selv om jeg likte ham bedre da han manglet en tann. Bishop tror jeg kan levere et anstendig antall mål, men han er kanskje ikke så spektakulær. Jeg har litt tro på at enten Scarlett eller Dale kan stå frem og løfte laget offensivt, men det gjenstår å se om noen av dem kan levere over tid.

 

Hva er dine tanker om Danny Cowley og hans trenerteam?

– Danny Cowley virker som en tvers gjennom fin fyr, og han har en mer moderne fotballforståelse enn sin forgjenger. Jeg håper han får minst denne og neste sesong før noen begynner å kreve sparking. Spørsmålet mitt er om han er tøff nok, og om han treffer blink med spillerkjøpene. Det er nemlig Pompey avhengige av om det skal bli opprykk

 

Nå er det bortekamp mot Hereford i 1. runde av FA-cupen. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Jeg må innrømme at jeg ikke aner noe særlig om Hereford, men jeg elsker FA-cupen og vi bør i hvert fall ikke dumme oss ut i første runde. Jeg går tilbake til sist gang vi vant en kamp – mot Forest Green – og tar utgangspunkt i startelleveren der. Men jeg bytter ut Curtis med Koroma og Piggott med Scarlett. De elleve blir da: Griffiths; Swanson, Raggett, Robertson (c), Ogilvie; Dale, Tunnicliffe, Mingi, Koroma; Scarlett, Bishop. Men hvis Marlon Pack er skadefri må han selvsagt få plass. I så fall ryker nok Mingi. Denne kampen bør vi vinne, jeg tipper 2-0.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Sesongen er lang. Det kan fortsatt bli opprykk. PUP!


Sesongens tidligere supporterintervjuer:

Før 15. serierunde: Shrewsbury Town (H): Ståle Håheim

Før 14. serierunde: Oxford (H): Steen Houman

Før 13. serierunde: Forest Green Rovers (B): Torkil Risan

Før 12. serierunde: Charlton (B): Jean Robert Tankred

Før 11. serierunde: Fleetwood (H): Trond G. Nedal

Før 10. serierunde: Ipswich Town (B): Joakim Ellingsen

Før 9. serierunde: Plymouth (H): Øyvind Velde

Før 8. serierunde: Burton (B): Per Gustavsson

Før 7. serierunde: Peterborough (H): Ed Binks

Før 6. serierunde: Port Vale (B): Paul Richards

Før 2. runde i ligacupen: Newport County (B): Michael Pantling

Før 5. serierunde: Bristol Rovers (H): Anton Jonasson

Før 4. serierunde: Cambridge United (H): Marius Kastet

Før 3. serierunde: Cheltenham (B): Lars Håvik

Før 1. runde i ligacupen: Cardiff City (B): Asbjørn Stokken

Før 2. serierunde: Lincoln City (H): Mathias Eide

Før 1. serierunde: Sheffield Wednesday (B): Jon Romuld Håversen

Sean Raggett.