Supporterintervjuet: Før Sheffield Wednesday (B)

Ny sesong og ny runde med supporterintervjuer. Først ut er Jon Romuld Håversen fra Kristiansand.


SUPPORTERINTERVJUER: 25 år gamle Jon har fulgt Pompey siden 2010. Han har også tidligere skrevet for pompey.no. Vår medlem nummer 67 er førstemann i runden med supporterintervjuer før kampene i serien og FA-cupen denne sesongen.

 

Det ble 10. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2021/22?

– Det var jo på mange måter skuffende, men når man ser tilbake på det, også noe ventet at vi skulle havne utenfor topp 6. Jeg lever alltid i håpet på at vi skal lykkes med ambisjonene om opprykk og tenker som regel at topp 6 er noe man definitivt må satse på. Men alt i alt er en 10. plass helt naturlig, noe som sitter litt langt inne å si. Jeg synes stallen var noe tynn, det var ganske langt mellom hver solide spiller, og flere av de som vi gjerne skulle ønske at blomstret, var ikke pålitelige i det hele tatt. (Her tenker jeg på f.eks. Curtis som leverte under pari og Marquis bl.a.). De enormt mange utskiftingene har nok også bidratt til lite kjemi og at lagånden ikke er på topp. Noen lyspunkter var det dog. En deilig seier mot Sunderland hjemme. Bazunu var helt briljant for oss, og George Hirst var også bra.

 

Hva er dine tanker og forventninger til kommende sesong?

– Som jeg var inne på ved forrige spørsmål; jeg er alltid (i overkant) positiv i møte med ny sesong. Jeg håper at vi er med å kjemper om topp 6, men jeg skal ikke være overrasket om vi havner utenfor da jeg mener det er mange gode lag i League One denne sesongen. Det er svært gledelig at det ikke er like mange utskiftinger i stallen som årene før, og at vi har klart å holde på en del av fjorårets spillere. Det er ikke alle av de som har overbevist i så stor grad, men for et lag som nærmest ikke har hatt noe kontinuitet de siste årene er det godt å ikke på ny være vitne til en totalrenovering i løpet av sommeren.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One i år?

– Jeg synes Derby ser ut til å ha en knallbra stall i år, det var jo i grunn økonomien som knakk de i fjor. De hadde vel, om jeg husker rett, holdt seg med svært god margin dersom det ikke var for poengtrekket. Ellers var Sheffield Wednesday bra i fjorårets sesong, og jeg ser ingen grunn til at de ikke skal være det denne sesongen også. Naturlig at de nylig nedrykkede lagene kniver i toppen. Ipswich selvsagt også en het kandidat.

 

Hva synes du om Pompeys sommer – både med tanke på treningskamper og spillere inn/ut?

– Jeg er fornøyd med sommerens transfervindu. Ikke bare har vi klart å holde på en del spillere fra i fjor, men de nye signeringene virker også til å være kloke. Marlon Pack er en briljant signering jeg tror vi vil ha mye glede av, han virker også til å ha vært bra i sesongoppkjøringen. Det har vært ropt lenge på en spiss, helst en goalgetter. Nå har vi jo signert både Joe Pigott, Colby Bishop og kun for få timer siden fått en ung Tottenham-spiss på lån, en som har høstet svært mange lovord av Jose Mourinho. Det blir svært spennende å se hva de kan bidra med. Litt surt vi ikke klarte å holde på Harness, da jeg i grunn likte Marcus Harness svært godt, og da heller skulle sett at Curtis forlot oss (kanskje en upopulær mening?). Men vi trengte vel pengene, og det var ingen stor overraskelse. Gleder meg til å se nye spillere i aksjon.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2022/23?

– Jeg har veldig lyst til det. Det begynner å bli en liten stund siden forrige gang, så er på tide nå – Det har vært et par hektiske år i livet – men nå åpner det seg mer opp, og spesielt når en nær kompis flytter til London er det enkelt å ta flyet over og toget til Fratton. Håper de fremdeles tar godt i mot oss på Newcome Arms. Veldig skuffet om jeg går gjennom sesongen uten å ha vært på Fratton Park.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Følger med på nettsiden deres, Venner av Portsmouth, Twitter og har iFollow-abonnement. Det er ikke alltid jeg får sett kampene, men dersom det er en åpning for det, prøver jeg å se. Det er gøy å holde seg oppdatert på Pompey, men det har til tider vært en utfordring med enorm hyppighet av utskiftinger.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Nja, mange av de har dratt. Vanskelig å peke ut en akkurat nå da de jeg har hatt mest sans for de siste årene, nå er borte. Jeg kan si dog, at jeg tror vi vil ha mye glede av Marlon Pack. Så håper jeg Colby Bishop blir en solid og etterlengtet avslutter, og ikke en ny John Marquis som vi trodde skulle bøtte inn mål, men som ikke har vært i nærheten av å prestere.

 

Hva er dine tanker om Danny Cowley og hans trenerteam?

– Jeg synes the Cowleys i grunn har gjort en fin jobb i Portsmouth. Vi har jo ønsket opprykk i mange år, men man kan ikke styre et fotball-lag ut i fra spillere man ikke har. Med den stallen og situasjonen Cowley har stått i, synes jeg ikke han har gjort seg bort. Så vil det vise seg over tid om han er den som klarer å få oss opp et hakk. Selv om Cowley nå har vært med oss i rundt to sesonger(?) synes jeg det fremdeles er for tidlig å konkludere noe. Det ville vært naivt å tenke at en trener var kapabel til å hjelpe oss opp nokså umiddelbart (i alle fall de trenerne vi har økonomi til å lønne).

 

Nå er det seriestart og vi møter Sheffield Wednesday på bortebane. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Tar vi poeng i denne kampen skal vi være strålende fornøyde. Jeg tror Shef Wed kommer til å være sterke i år, og ute etter å starte godt. Vi er ofte gode mot topplagene – jeg håper virkelig vi får sett det her. Min startellever er:

Griffiths

Rafferty – Robertson – Raggett – Ogilvie

Pack – Hackett – Thompson – Curtis

Bishop – Pigott

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Play up Pompey!

Marlon Pack.