Supporterintervjuet: Før Lincoln City (H)

Mathias Eide (t.h.) tror Pompey vinner komfortabelt 2-0 i sesongens første hjemmekamp.


SUPPORTERINTERVJUET: Det er tid for sesongens første kamp på Fratton Park. Der sitter for øvrig minst to av våre medlemmer i dag. Både Ed Binks og Torkil Risan er på plass. Det er trolig også Michael Pantling.

Hjemme i Norge, klar for å se dagens hjemmekamp mot Lincoln på iFollow, sitter Mathias Eide. Vår medlem nummer 66 stiller til denne rundens supporterintervju.

 

Det ble 10. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2021/22?

– Det var litt skuffende å ende på 10. plass, vår dårligste plassering i League 1 etter opprykket fra League 2, og et stykke utenfor play-off plassene poengmessig. Jeg syntes allikevel vi spilte bra fotball til tider i sesongen, og det er nok noen spillere vi vil savne denne sesongen, som Hirst og Bazunu.

 

Hva er dine tanker og forventninger til kommende sesong?

– Jeg er som regel optimistisk i starten av sesongen, og håper selvfølgelig på opprykk. Forventer i alle fall en forbedring fra fjorårets tabellplassering, og aller helst at vi befinner oss blant topp 6 etter at alle kampene er ferdigspilt. For meg så ser det ut som at vi har forbedret spillerstallen, fått inn en del gode spillere, både noen unge og lovende, og noen eldre med erfaring fra høyere divisjoner. Jeg tror vi er sterkere nå enn det vi var på samme tidspunkt i fjorårets sesong.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One i år?

– Det føles ut som at League 1 blir mer og mer vanskelig å komme seg ut av, med tanke på kaliberen av lag som er i divisjonen. Jeg tror Peterborough og Ipswich kommer til å gjøre det bra i år, så om jeg skal gjette på tre lag så må det bli de to, og forhåpentligvis Pompey. Tror også Sheffield Wednesday, Bolton, Wycombe og Derby kommer til å være med i toppen.

 

Hva synes du om Pompeys sommer (inkludert første serierunde) – både med tanke på treningskamper og spillere inn/ut?

– Vi var ganske trege med å få spillere på plass, men i siste halvdel av juli begynte vi å få mange på plass, og de vi har signert syntes jeg virker ganske så bra. Spillere som Pack, Bishop og Pigott ser jeg på som veldig gode signeringer på dette nivået. Treningskamper legger jeg ikke så mye vekt på, men jeg så kampen mot Leyton Orient, og ble positivt overrasket på flere områder. Jeg så også sesongåpningen mot Sheffield Wednesday, hvor vi leverte en helt elendig førsteomgang. Heldigvis var det et helt annet lag som kom ut på banen i andreomgang, og jeg følte vi var uheldige som ikke vant kampen. Hvis vi kan fortsette å spille slik vi gjorde i den andreomgangen, så tror jeg det kan bli en veldig underholdende og morsom sesong.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2022/23?

– Ja! Det har blitt alt for lenge siden sist, mest på grunn av pandemien, som blant annet hindret meg i å få sett cupfinalen mot Salford som skulle blitt spilt i 2020, som jeg hadde billetter til. Nå som det har åpnet opp igjen skal jeg definitivt få tatt en tur over i løpet av sesongen, men ingen konkrete planer helt enda.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg holder meg oppdatert ved å følge med på Twitter, lokalavisa The News og nettsiden til Venner av Portsmouth. Kamper ser jeg i hovedsak på iFollow, en tjeneste jeg egentlig er ganske fornøyd med, selv om jeg har sett en del klager på det.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Jeg har pleid å svare Curtis på dette spørsmålet tidligere, nå er han vel blant de som har vært i klubben lengst også, men jeg syns han har blitt litt mindre effektiv enn tidligere. Jeg tror Colby Bishop kan utvikle seg til å bli en favoritt i løpet av sesongen, en signering jeg er veldig fornøyd med.

 

Hva er dine tanker om Danny Cowley og hans trenerteam?

– Han virker som en veldig fin fyr, og som en god manager. Det ser ut som at han klarer å tiltrekke gode spillere til klubben, også lovende unggutter fra lag i Premier League, noe som er veldig bra. Selv om ikke tabellplasseringene med Cowley har blitt bedre enn med Jackett enda, så er jeg veldig fornøyd med han og trenerteamet hans.

 

Nå er det sesongens første hjemmekamp og vi møter Lincoln. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Etter andreomgangen mot Sheffield Wednesday så ser jeg positivt frem til hjemmekampen mot Lincoln. Det vil være skuffende om det ikke blir seier, jeg tror nesten det er litt forventet at vi skal vinne der, og det vil være synd å tape unødvendige poeng. Jeg satser på en komfortabel 2-0 seier!

Litt lite fart i laget for øyeblikket, så jeg tenker det kunne vært lurt å sette opp en sterk midtbane, og styre kampen på den måten. Hackett, Curtis og Scarlett som «impact-subs» i andre omgang.

Lagoppstilling: (4-3-1-2) Griffiths – Rafferty, Raggett, Robertson, Ogilvie – Thompson, Pack, Tunnicliffe – Jacobs – Bishop, Pigott

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Håper vi har en underholdende og morsom sesong i vente, som kanskje kan ende med et etterlengtet opprykk. PUP!


Sesongens tidligere supporterintervjuer:

Før 1. serierunde: Sheffield Wednesday (B): Jon Romuld Håversen

Colby Bishop.