2022-23: Optakt Portsmouth – Lincoln City

Når Pompey i ettermiddag spiller sesongens første hjemmekamp, blir det uten John PFC Westwood på tribunen.


Fratton Park ser nydelig ut i dag og det blir trolig nær utsolgt. Pompey melder på sin webside at det kun er få billetter igjen lørdag morgen. Dette gjelder ikke borteseksjonen hvor det ikke er opplyst ennå hvor mye er solgt.

Men Fratton Park har blitt shinet opp i sommer og ser bra ut. South Stand og North Stand er nå begge flottere og det rapporteres om bedre benplass. Gressmatta ser også nydelig ut, noe tweeten under tydelig viser:

Både Pompey og Lincoln spilte uavgjort i første serierunde. Pompey gjorde en dårlig 1. omgang og var heldige som ikke lå under med mer enn ett mål til pause. I 2. omgang var Pompey best og mange var litt misfornøyd med at det endte uavgjort 3-3. Pompey ledet 3-2 fram til det var under ti minutter igjen og ble snytt for et straffespark sent i kampen. Lincoln spilte på sin side 1-1 hjemme mot nyopprykkede Exeter i første serierunde.

Forrige sesong slo Pompey Lincoln både hjemme og borte. På Fratton Park ble det seier 3-2 til Pompey. Matchvinner var Ronan Curtis.

Som sagt i vår innledning ble dagens kamp uten at John Portsmouth Football Club Westwood blir å se på tribunen. Den velkjente Pompey-supporteren er utestengt fra Pompeys tre neste kamper grunnet dårlig oppførsel på tribunen under Pompeys treningskamp mot Coventry like før seriestart.

Westwood selv mener han ble utsatt for provokasjon av Coventry-fansen og svarte med humor. Det er delte meninger blant Pompey-fansen. Noen støtter ham og noen mener han gjentatte ganger går langt over streken for hva som er ok oppførsel.

Les hele saken i The News.

 

Litt om vår motstander Lincoln City

Laget fra Lincolnshire i East Midlands har en historie tilbake til 1884. De har imidlertid aldri høyere enn på nivå 2 i England, og man må helt tilbake til sesongen 1901/02 for å finne deres beste ligaplassering på det nivået, en 5. plass.

Kallenavnet the Imps kommer av en liten trollignende figur – en «Imp» – som man kan finne på veggen i den største katedralen i Lincoln. Et sagn fra 1400-tallet forteller at selveste djevelen sendte to slike «Imps» for å lage jævel på jorden. De ble imidlertid forvandlet til stein i møte med en engel i den nevnte katedralen. Dette kan man jo velge om man vil tro på, men fotballagets tilhengere ser ut til å trives med sitt kallenavn.

Pompeys managerduo Danny og Nicky Cowley ledet tidligere Lincoln med suksess. Da vant de National League og kom til kvartfinalen i FA-cupen i 2016/17. I 2018/19 vant de League Two og siden det har laget spilt i League One.

 

Siste nytt fra Lincoln City

Lewis Montsma er ute med skade for Lincoln. Danny Mandroiu og Charles Vernam er usikre grunnet småskader.

 

Profiler hos bortelaget

Lincoln har en skandinav i sine rekker i danske Lasse Sørensen. Midtbanespilleren flyttet tidlig til England og var i Stoke som unggutt. Nå er 22-åringen i gang med sin andre sesong for Lincoln i League One.

I mål har Lincoln den engelske u-landslagskeeperen Carl Rushworth. Rushworth er på lån fra Premier League-klubben Brighton.

Midtbanespiller Teddy Bishop (med mange sesonger i Ipswich bak seg), vingen/spissen Anthony Scully (som scoret 15 mål forrige sesong), spissen Tom Hopper (som også er kaptein) og høyreback Timothy Eyoma (med fortid i Tottenham) er også spillere verdt å merke seg.

 

Lincoln City-manager Mark Kennedy

Tidligere Pompey-manager Michael Appleton forlot Lincoln City til fordel for jobben i Championship-klubben Blackpool etter forrige sesong. Inn som erstatter for Appleton kom Mark Kennedy. 46 år gamle Kennedy har en lang og god spillerkarriere bak seg og står med 34 A-landskamper for Irland. Han har spilt Premier League-fotball for Liverpool, Wimbledon, Manchester City og Wolverhampton.

Etter å ha lagt opp begynte han å jobbe som trener for akademiet til Ipswich i 2012. Han ledet U21-laget til Ipswich fram til 2016, da han fikk en jobb i Man Citys akademi. Etter en omstrukturering i akademiet til City, ble det akademijobbing i Wolverhampton i 2019 før han fikk sjansen til å lede Macclesfield i 2020. Her sørget korona og dårlig økonomi for at det ble en kort karriere som manager i klubben. Macclesfield fikk da også poengtrekk og rykket ned til National League. Kennedy forlot klubben sommeren 2020.

Han har etter dette vært trener for Ipswichs akademi og assistent til Lee Bowyer i Birmingham City fram til han i sommer fikk sjansen til å bli Michael Appletons arvtaker i Lincoln City.

Om kampen mot Pompey sier han:

«They have a brilliant stadium and it will be a stunning atmosphere. It will be a high octane game and we know what we are going to get. We have worked hard this week and have prepared for it. We have a game plan in and out of possession and it is something that we are really looking forward to.”

 

Hvordan ser det ut hos oss?

Joe Morrell og Jayden Reid er definitivt ute med skader. Det største usikkerhetsmomenter er midtstopper og kaptein Clark Robertson. Han måtte stå over seriestarten borte mot Sheffield Wednesday (3-3) og er usikker før dagens kamp.

Denver Hume er i ferd med å komme tilbake fra skade, men starter neppe. Det samme gjelder Reeco Hackett.

Liam Vincent er ikke aktuell ettersom han skal være på utlån til Maidstone United den neste måneden. Pompey signerte midtbanespilleren Tom Lowery fredag, men han blir ikke spilleklar til denne kampen.

 

Danny Cowleys tanker om kampen

«I can’t wait to get back to Fratton Park – we felt the connection last season and it grew stronger and stronger as the weeks unfolded. We won eight and drew two of the last 10 games and we know the influence that the supporters can have on our performance.

We’ve spoken with the players about the power of Fratton Park and our supporters are unique in the way they can influence games. It’s about energising them to help us because we know the way we want to play the game and it requires a lot of fuel that can be provided from the stands.

Some of our younger players will not have experienced anything like playing at a sold out Fratton Park before. In our recruitment this summer we wanted to bring in people who had the qualities that can allow you to be successful in a Pompey shirt.

We know that the fans like us be high energy and play on the front foot, showing intensity, aggression and purpose. So we’ve been trying to add those things to the squad during the summer and also some more leadership in the group.”