Supporterintervjuet: Før Ipswich Town (B)

Joakim Ellingsen (t.v.) håper selvsagt at Pompey fortsatt er ubeseiret etter lørdagens bortekamp mot opprykksfavoritt Ipswich, men er redd det blir i tøffeste laget å få med seg noe fra Portman Road.


SUPPORTERINTERVJUET: Da Pompey møtte Plymouth på Fratton Park i forrige seriekamp, var vår medlem nummer 1 – altså undertegnede – på plass. Dagen før var det besøk på treningsfeltet hvor blant annet Danny Cowley tok seg tid til en god prat (se bildet over). Her er Joakim Ellingsens tanker før lørdagens toppoppgjør borte mot Ipswich.

 

Det ble 10. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2021/22?

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg synes det var veldig skuffende. Starten på sesongen var lovende resultatmessig, men det viste seg etter hvert at mannskapet ikke holdt mål. Til tross for at vi i Bazunu hadde divisjonens beste keeper, ble det kun en plassering midt på tabellen.

 

Hva er dine tanker og forventninger til kommende sesong?

– Det må bli en klar framgang fra i fjor – både i form av prestasjoner og tabellposisjon. Play-off er et minimum.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One i år?

– Ipswich, Pompey og Sheffield Wednesday, men det blir tett og det er mange lag som kan være med i denne kampen. Peterborough, Derby, Plymouth, Barnsley og Oxford – for å nevne noen.

 

Hva synes du om Pompeys sesongstart?

– Den har vært enda bedre enn jeg våget å håpe på – og det til tross for et par litt skuffende hjemmekamper. Resultatene har vært gode og det har tidvis vært bra spill. Jeg synes det ser lovende ut. Unngår Pompey store skadeproblemer kan dette bli opprykk.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2022/23?

– Jeg var nettopp over og så Pompey spille mot Plymouth på Fratton Park. Planen er å ta en tur mot slutten av sesongen også.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg leser selvsagt alt som legges ut på pompey.no – og setter spesielt stor pris på de grundige forhåndssakene (opptaktene) som lages. Jeg følger ellers med på Pompeys offisielle nettsted (inkludert YouTube-kanalen og iFollow), leser The News (men jeg er enig med alle som kritiserer websiden deres – den er ikke mye brukervennlig) og hører på diverse Pompey-podkaster.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Det er mange spillere å like i dagens Pompey-lag. Sean Raggett har gått fra å være syndebukk i kamp etter kamp til å bli en koloss. Conor Ogilvie går oftest under radaren, men han spiller godt omtrent hver kamp. Marlon Pack er klasse på midtbanen og jeg liker godt spissene våre. Jeg har også sansen for Michael Jacobs. Han får ting til å skje. Synd han sliter så mye med skader som han gjør.

 

Hva er dine tanker om Danny Cowley og hans trenerteam?

– Jeg har veldig sansen for brødrene Cowley som personer og håper virkelig at de får den suksessen de fortjener. De er hardtarbeidende, flinke fotballfaglig og svært sympatiske personer. Jeg hadde håpet på bedre resultater i 2021/22 enn de klarte å få ut av laget, men nå har de fått røsket godt opp i stallen og dagens spillerstall er deres.

 

Nå er det toppkamp borte mot Ipswich. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Det ble 0-0 forrige sesong. Skal jeg tippe et resultat, vil jeg tippe det også denne gangen. Men jeg tror nok Ipswich vil være nærmere tre poeng enn Pompey. Jeg har ikke den store troen på borteseier, men det ville vært desto gledeligere om Pompey skulle klare det.

– Ipswich har et meget godt lag og de har større økonomiske muskler enn Pompey. Frykter Harness sin hurtighet og Chaplins nese for mål. Håper Chaplin returnerer til Pompey, men det er neppe sannsynlig i nær framtid.

– Min startellever er: Griffiths – Ogilvie (tror ikke Raffery er klar – derfor Ogilvie på høyre), Morrison, Raggett, Robertson – Dale, Morrell, Pack, Curtis (tror ikke Jacobs blir klar heller) – Bishop, Scarlett.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Benytt sjansen til å reise over for å se Pompey denne sesongen. Etter et par sesonger med få muligheter til å reise til England, er det fantastisk å være over igjen. Dette kan også bli en jubelsesong med mange gode opplevelser.

– Jeg vil også benytte anledningen til å oppfordre alle medlemmer til å være mer aktive i sosiale medier. Det er til tider svært dødt både på Facebook og Twitter. Svært få som kommenterer og få som gidder å vise engasjement med en like. En tommel opp innimellom fra dere til oss som bruker svært mange timer i året på å lage innhold på pompey.no blir satt pris på.


Sesongens tidligere supporterintervjuer:

Før 9. serierunde: Plymouth (H): Øyvind Velde

Før 8. serierunde: Burton (B): Per Gustavsson

Før 7. serierunde: Peterborough (H): Ed Binks

Før 6. serierunde: Port Vale (B): Paul Richards

Før 2. runde i ligacupen: Newport County (B): Michael Pantling

Før 5. serierunde: Bristol Rovers (H): Anton Jonasson

Før 4. serierunde: Cambridge United (H): Marius Kastet

Før 3. serierunde: Cheltenham (B): Lars Håvik

Før 1. runde i ligacupen: Cardiff City (B): Asbjørn Stokken

Før 2. serierunde: Lincoln City (H): Mathias Eide

Før 1. serierunde: Sheffield Wednesday (B): Jon Romuld Håversen

Marlon Pack til venstre. Joakim Ellingsen nummer to fra venstre. Bildet er tatt på Pompeys treningsfelt dagen før Pompey møtte Plymouth i september.