Supporterintervjuet: Før Bristol Rovers (H)

Anton Jonasson forventer et defensivt Bristol Rovers-lag som gjør det de kan for å krige til seg ett poeng, men han tror likevel det ender med tre nye poeng til Pompey.


SUPPORTERINTERVJUET: Pompey er godt i gang med sesongen og er denne gangen med i toppen. Nå venter en ny kamp på Fratton Park med Pompey som favoritt. Bristol Rovers, med John Marquis som spiss, er motstander. Vår medlem nummer 56, Anton Jonasson, stiller til denne rundens supporterintervju.

 

Det ble 10. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2021/22?

– En tiondeplats är så klart inte godkänt och det var tråkigt att säsongen slutade så tidigt som den gjorde. Det var tydligt att vi kom in i perioder av dåligt samt bra spel, men tyvärr var perioderna med svagt spel alldeles för långa och många.

 

Hva er dine tanker og forventninger til kommende sesong?

– Förväntningarna är likt förra säsongen att knipa en play off-plats. Truppen som vi har för närvarande känns mycket starkare än föregående säsong och så länge vi inte åker på för mycket skador på nyckelspelare så ser jag faktiskt inte hur vi ska kunna missa att vara topp 6.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One i år?

– Sheffield Wednesday och Peterborough kniper direktplatserna och vi går upp via play off (vi brukar ju vara starka där ;))

 

Hva synes du om Pompeys sesongstart og spillerlogistikk siden forrige sesong?

– Lincoln var väl en liten missräkning men i övrigt finns det inte mycket att klaga på. Den andra halvleken mot Cambridge var ju magisk. Jag tycker transferfönstret har varit väldigt lyckat än så länge. Det börjar mer och mer kännas som att det numera är Cowleys trupp och inte rester från Jackett. Defensiven känns hur stabil som helst där Raggett och Ogilvie i mitt tycke har varit dominanta och i anfallet har vi mycket mer alternativ än förra säsongen. Vi har även en större bredd då spelarna som kommer in från bänken verkligen kan göra avtryck. Värvningen av Marlon Pack känns ju klockren, det känns som att vi utan framgång försökt ersätta Michael Doyle varje år sedan vi gick upp. Men nu kanske vi äntligen lyckats?

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2022/23?

– Vi har bokat flyg till slutet av oktober där vi tänkte se Oxford och Shrewsbury på Fratton Park. Jag hoppas verkligen att det blir av då jag inte varit över sedan innan pandemin.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Mycket genom olika Portsmouth-profiler på Twitter. Jag är för tillfället föräldraledig så jag har väldigt mycket tid till att lyssna på Podcast så jag följer även dessa: PO4cast, Three Lads In The Pub, Pompey Talk & The Football Hour – Express FM. Sen så kollar man ju på Fournillwrittenalloverit på Youtube och läser Davids artiklar på Svenska fans.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Det måste vara Sean Raggett och jag blev otroligt glad när han valde att förlänga kontraktet. Förr kunde man bli galen på honom, men nuförtiden är han mest bara bra hela tiden.

 

Hva er dine tanker om Danny Cowley og hans trenerteam?

– Jag gillar bröderna och jag tycker att deras spel börjar sätta sig och jag tror det har mycket att göra med att truppen nu nästan enbart består av spelare som de rekryterat. Men förra säsongens långa formsvackor känns fortfarande som en liten farhåga. Vi kommer komma in i sämre perioder även denna säsong, men de får inte vara lika djupa och långa som föregående. Det var uppenbart att vi saknade en målgörare förra säsongen (innan Hirst kom igång), men det är inte något som vi gör denna gång.

 

Nå er det femte serierunde og vi skal møte Bristol Rovers på hjemmebane. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Bristol Rovers hemma är ju en match man bör vinna om man vill vara med i toppen och jag tror att vi har vad som krävs för att göra det. Joey Barton är väl ingen favorit för min del så man blir nog lite extra glad vid en vinst. Det kommer säkerligen vara ett bortalag som backar hem med hela laget för att försöka grisa sig till en poäng. Det blir ett kärt återseende med Marquis och jag har alltid uppskattat hans inställning och vilja även om det såg ut som att han spelade med pjäxor emellanåt. Jag tror att denna 4-4-2 kan är tillräckligt stark för att bärga 3 poäng. Griffiths; Rafferty, Morrison, Raggett, Ogilvie; Dale, Thompson, Pack, Curtis; Pigott, Bishop.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Play Up Pompey och det är i år det sker!


Sesongens tidligere supporterintervjuer:

Før 4. serierunde: Cambridge United (H): Marius Kastet

Før 3. serierunde: Cheltenham (B): Lars Håvik

Før 1. runde i ligacupen: Cardiff City (B): Asbjørn Stokken

Før 2. serierunde: Lincoln City (H): Mathias Eide

Før 1. serierunde: Sheffield Wednesday (B): Jon Romuld Håversen

Sean Raggett (t.h.).